עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by asaftrip,

שלום רציתי לדעת אם יש משחות ספציפיות למעבדים או שהכל הולך?? ואם אפשר המלצה למשחה טובה תודה

• 2 תגובות
    • 373 צפיות
  2. Started by FearNot,

שלום לכולם אני מקבל מחר את המעבד Q6600, ורציתי לשאול איזה משחה טרמית כדאי לשים על המעבד, ואיך. הקירור למעבד שיהיה זה הtuniq tower 120, וראיתי שהגיע לי איתו משחה טרמית מסויימת, אבל יש לי למעבד הישן שלי arctic silver 3. המעבד הנוכחי זה amd2500 אז זה דיי פשוט לראות איך שמים לו את המשחה, אבל מישהו יכול להראות לי תמונה של איך לשים בצורה נכונה משחה טרמית על Q6600 ? ואיזה משחה עדיפה - הזאת עם הטוניק או הAS3 ?

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  3. Started by dani k,

היי אנשים, קניתי מחשב חדש במזל טוב , וממש ברגעים אלו אני מרכיב אותו, הבעיה היא שאני חדש בתחום....וקראתי באיזשהו מקום שצריך למרוח משחה טרמית על המעבד, זה חובה ? ואם כן, איפה אני משיג את זה ואיך בדיוק צריך למרוח את זה ? תודה

• 7 תגובות
    • 474 צפיות
  4. Started by אברם מהמכולת,

2 שאלות בבקשה : 1. אני יודע שחשוב למרוח משחה על ליבת המעבד, לפני שמרכיבים עליו את גוף הקירור, וזאת כדי להשיג קירור אופטימלי ומעבר חום מקסימלי, השאלה היא עד כמה זה באמת קריטי לשים בכלל, ועד כמה קריטי למרוח ממש שיכבה דקה ואחידה, במקום פשוט לשים מעט משחה, להרכיב את גוף הקירור, והחומר כבר ישתטח ויהיה בסדר 2. עשיתי חיפוש וקראתי שיש כל מיני משחות, מוליכות יותר (כספית), מוליכות פחות וכו' אני מעוניין לשים משחה למעבד AMD Athlon XP +2500, אבל אסור שיהיה בה שום פוטנציאל לסכנה ! כלומר, גם אם ינזל מעט / יגע קצת מהמשחה בחלקים אחרים במעבד, זה לא ישרוף ואתו, לא יעשה קצר ולא כלום. (כמו כספית למשל). על איזו משחה אתם ממליצים ? (אגב, אני צריך ממש מעט, אפשר לקנות כמות כזו קטנה ? …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by the kon,

שלום מה מצב?? טוב אז ככה רציתי לדעת קודם כל מה זה בכלל משחה טרמית ממה היא עשויה?? למה שמים אותה ומה יכול לגרום למעבד עם לא שמים אותה?? תודה

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  6. Started by Shane McMahon,

היי! יש לי את המשחה טרמית שלי לפחות חצי שנה או שנתיים ואני רוצה לשים חדשה .. במדריך באתר כתוב להשתמש באלכוהול 70% ולנגב עם צמר גפן את המשחה הישנה , רציתי לדעת מה קורה אם החומר נוגע בצד של הליבה..(לא על הפינים..) האם המעבד מתקלקל ? ואם האלכוהול נגע בטעות בפינים אז הלך המעבד?או שמחכים שהוא יתייבש?

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  7. Started by idani1983,

שלום , אני מעוניין לקנות משחה טרמית ואני לא יודע איזה , מהי המשחה הטובה ביותר (אני צריך אותה גם למעבד וגם לכרטיס מסך ומה החנות המומלצת לקנות בה (מבחינת מחיר אמינות וזמן משלוח) תודה רבה

• 6 תגובות
    • 730 צפיות
  8. ראיתי ביקורת על המשחה הטרמית Nanotherm Ice & Blue וזה נשמע ממש טוב וגם זול ואני רוצה לקנות. חיפשתי בזיגזג וב PCH וב נועה מחשבים לא מצאתי (בזיגזג וב PCH לא מצאתי בכלל משחות טרמיות ). מאיפה אני יכול לקנות את המשחה? תודה...

• 1 תגובה
    • 583 צפיות
  9. Started by loopsteron,

שלומלום קניתי את ה - TUNIQ TOWER 120 והוא מגיע עם משחה טרמית. ברשותי גם משחת ARCTIC SILVER 5 מה יותר טוב?

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  10. Started by spirit78,

שלום לכם, אני צריך לקנות משחה טרמית כי פרקתי את המאוור מהמעבד שלי. השאלה היא איזו משחה לקנות? הכי זולה שאני מוצא? אני לא עושה OC או משהו כזה. לקנות את הכי זול? תודה!

11. Started by ras81,

שלום ראיתי בנעה כל מיני סוגי משחות - מה זה כל המשחות האלה? COMPOUND זה דבק או משחה ? וראיתי שיש גם קרמיקה? אני שואל מכיוון ויש לי היכרות כבר עם MX1 ןAS5 אבל השתמשתי לאחרונה עם משחה שקיבלתי עם הבלוק מים שלי והתאהבתי בה - נוחה והורידה לי את המעלות יותר מהAS (במראה היא דומה לAS אבל קצת יותר נוזלית מהAS)

• 9 תגובות
    • 738 צפיות
  12. Started by Mighty,

שלום אנשים אני בתהליכים לעשות מערכת קירור מים ואני צריך שמחה טרמית לפני שאני נמנתק את ההיצינג הקיים אני מעונין לקנות Nanotherm BLUE II מ-זיג-זאג 2000 ואני צריך לדעת אם זאת משחה טובה או לא? וכמה גרם היא מכילה? Pentium 3- 500 MHZ

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  13. Started by ofir123,

אהלן אני חדש פה. ממצב? טוב תשמעו החלטתי למרו משחה טרמית על המעבד בהמלצת מנטור ורציתי לשאול פה איזה משחה טרמית מומלץ קראתי את המדריך ואני יודע איך למרוח. אז בבקשה עזרה.

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  14. קניתי את ה MX 1 הזה...שיהיה .....המעבד שלי רותח אולי יעזור בכל אופן נשאר המון ! אפשר לשים גם על המעבד של ה GTO2 שלי ?? .......או על הצ'יפ גם ?..... (אם כבר נשאר כמות גדולה.............) ?

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. יש לי ווניס 3200+, ובזמן האחרון הוא די חם - 38 מעלות ב IDLE.... (מצד שני גם ב EVEREST רשום שהסל"ד של הביג טייפון הוא 700 וקצת.... יש מצב שהוא נדפק ?) בשביל לבדוק אם הביג טייפון נדפק או לא, אני מניח שאני אצטרך לפרק אותו לגמרי ואז אני אהיה בכל מקרה חייב משחה לפני שאני מחזיר אותו (נכון ?) אף פעם לא עשיתי כזה דבר האמת, ואני מחפש המלצות למשחה (מבעלי נסיון, שמרחו על ווניס והרגישו שיפור ניכר) ומדריך למריחה נכונה (אני יודע שיש כזה באתר, וראיתי אותו, אבל אולי יש אחד חדש יותר ? שמתאים למעבדים של היום ?) כמו כן, טיפים על מה בדיוק לבדוק בטייפון כשאני מוציא אותו תודה

• 2 תגובות
    • 484 צפיות
  16. שלום. בסטיקי מצוין שמשחה טרמית יש למרוח (ממש למרוח עם האצבע על השטח של המעבד, ועל גוף-הקירור). לעומת זאת, יצא לי לראות כמה פעמים [אתם יודעים - הכל באינטרנט כמובן] שמשחה טרמית מוחלת כאשר רק לחיצה קלה על השופרפרת ("גרגיר אורז"), ובזה מסתיים העניין. ז"א - אין מריחה של ממש. (אני מניח שהם נותנים ללחץ שבין גוף הקירור לבין המעבד לעשות את המריחה עבורם). אפשר לשמוע המלצות בעניין [אני ממש לקראת השמה מחדש של משחה - ואשמח לדעת]. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by WhiteTigerK,

שלום לכם, אני חדש לגמרי בכל מה שקשור להרכבת מחשב באופן עצמאי, וזה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות בשבוע הבא (עם עזרה של חבר עם נסיון בתחום). הבנתי שלפני שמתקינים את הקרור של המעבד, צריך למרוח על המעבד משחה טרמית, אבל חבר אחר טוען שהיום במקום משחה טרמית בסה"כ מדביקים מדבקה שיש לה את אותו האפקט - האם הוא צודק ? תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by Titan777,

מישהו מכיר? שמע? ניסה? המלצות? זה לא בדיוק 'משחה' - זה יותר כמו חתיכת נייר. נראה ממש נוח לשימוש. http://www.computerbase.de/artikel/hardware/gehaeuse_kuehlung/2006/test_coollaboratory_liquid_metalpad/

• 11 תגובות
    • 999 צפיות
  19. אהלן. מי שמכיר את המשחה הזאת, יודע שהיא אחת הטובות ביותר שיש. האזהרה שמגיעה איתה זה שאסור שהחומר יגע באלומיניום. http://coollaboratory.com/shop/product_info.php/products_id/3 הקירור שיש לי הוא של Xigmatek Achilles SD1284 - יש לו 4 צינורות נחושת חשופים HDT ובין הצינורות יש את התושבת שמחזיקה אותה שאני חושב שהיא מאלומיניום. חיפשתי בגוגל ולא מצאתי תשובות על השילוב שלהם. מישהו פה אולי יודע במקרה את התשובה? תודה.

• 1 תגובה
    • 997 צפיות
  20. Started by House M.D.,

אני מעוניין לקנות משחה טרמית חדשה, מצאתי משחה GELID GC-2 שנראית ממש טובה וקראתי עליה ביקורות טובות. האם היא משחה טובה או שכדאי לקנות משהו אחר? בארץ לא מצאתי אותה אבל מצאתי ב EBAY. היא עולה 6$ + 5$ משלוח לישראל שזה בערך 42 ש"ח. שווה?

• 1 תגובה
    • 739 צפיות
  21. Started by asili,

ברשותי מעבד AMD ATHLON XP 1600+ EPOX 8HKA+ AND VOLCANO 6CU+ HSF אני מעוניין להוריד את טמפ המעבד שעומדת כיום עם 45 במנוחה השאלה היא מה עדיף מה יוריד יור מעלות משחה טרמית או מאוורר 80 ממ שיוציא אויר חם מהמאוורר?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by roma,

שלום! ברשותי V12 עם המשחה הטרמית שהגיעה ביחד איתו. ברצוני לדעת האם שווה לקנות ARCTIC SILER 3,5 במקום מה שיש לי? מה יותר טוב 3 או 5? האם זה מסוכן למרוח משחה עם כסף? איפה אני מוצא את ה5? תודה מראש!!

• 8 תגובות
    • 581 צפיות
  23. Started by yonir,

אני מתכוון לראשונה להרכיב בעצמי את המחשב כולל קירור למעבד. מתכוון לקנות מעבד Core i3-4160 וקירור פשוט Arctic Alpine 11 Rev.2. (הוא לא בא עם משחה בעצמו, נכון?) איזה משחה כדאי לקנות? קישור להיצע של KSP: משחה טרמית Arctic Cooling MX-4 Thermal Compound Grease 4g משחה טרמית Noctua NT-H1 Thermal Compound Grease 3g Zalman Super Thermal Grease ZM-STG1 3.5g Arctic Silver 5 (3.5g) שתהיה קלה לשימוש למישהו לא מנוסה. (לא מוליכה למשל) תודה

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by perrikus,

אני מתכוון לקנות את הSI-97 של Thermalright 1. רציתי לדעת אם מגיעה איתו משחה טרמית, ואם כן, האם היא טובה? 2. ראיתי את ה-SilentCat 9CM של Thermaltake ב-newegg ולפי הפרטים הטכניים הוא נראה טוב, מה אתם אומרים עליו, האם יש לכם המלצה למאוורר אחר? 3. אני רוצה להפחית קצת את הרעש במארז, יש לי בו שני מאווררי 120MM ג'נריים שאני חושב שמפיקים הרבה רעש, אז חשבתי לקנות שניים של Enermax ולשים אותם על המהירות הנמוכה ביותר? האם יש לכם המלצה אחרת? אני צריך תשובות במהירות האפשרית מפני שדוד שלי מגיע לארץ עוד שבוע וחצי ואני רוצה להזמין כמה שיותר מהר.

• 3 תגובות
    • 420 צפיות
  25. Started by hardwell,

היי, המחשב אמור להגיע מחר ושכחתי לשאול, האם ב TMS שמים משחה טרמית כמו שצריך (כדור קטן באמצע וזהו), כי הבנתי שב KSP שמים הרבה מעבר לדרוש ואני חושש שאקבל מחשב עם משחה טמית שנשפכת מהצדדים של הקירור (MUGEN 3)- התחלתי לדאוג אחרי שראיתי את הכתבה על המוגן 3 באתר. מזה אני חושש: http://hwzone.co.il/view-image/reviews-files/Scythe_Roundup/mug_up_install.jpg יש סיבה לחשוש או שהם שמים נקודה קטנה עם מזרק? הסיבה שאני קצת לחוץ מזה זה בגלל שאני די אובססיבי בכל הקטע של לכלוך ודברים שומניים שמתפזרים, ואשמח לדעת איך הם עושים את זה. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.