אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
ככה יש לי Readon 9550 128mb ועשיתי לו OC ל 460/244 (שזה 80% לליבה ו26% לזכרונות בערך) עם קרור סטוק של ג'יגבייט שזה סתם הבלוק הזה רק על הליבה ועל הזכרונות אין כלום ויותר מזה מתחילים ארטיפקטים ועכשיו פעם אחת שיחקתי בNFS:C על ההגדרות הכי גבוהות עם 1280*1024 (לא עבד בשמיים אבל עבד) חצי שעה בערך אחרי זה ישר כיביתי את המחשב ונגעתי בריבוע הכסוף הזה שאמרתי לכם קודם וקיבלתי כוויה כל היום הייתי עם קרח ביד (תזכרו אין ארטיפקטים) מה יכול לקרות לליבה?
-
- 10 תגובות
- 815 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך בסדר שהוא מספק בעקרון אבל רציתי לשאול האם OC עלול לגרום נזק בלתי הפיך? האם עדיף שלא להתעסק עם זה? הייתי שמח לתוספת ביצועים, יש לי ספק כוח איכותי. מומלץ או לא?
-
- 2 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
טוב הורדתי את SPEEDFAN, תוכנה נחמדה מאוד ולא מסובכת. הקטע שאני ממש לא מבין בכל הקטע של אוברקלוקינג קירור וכאלה.. אז כמה שאלות: מה ההבדל בין LOCAL TEMP לREMOTE TEMP??? למה זה כותב שיש כאילו 2 מאווררים?? (FAN01 ו-FAN02) מזה RPM?? והנה מה שזה כתב לי, תגידו לי אם זה טוב או לא: LOCAL TEMP - 29 C REMOTE TEMP - 34 C HD0 - 36 C זה טוב או לא?? וגם מזה HD0????
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכם.. אני ממש לפני אוברקלוק, רציתי להבין כמה דברים אחרונים לפני שאני מתחיל..בכמה אני מעלה בוולטים ובאיזה תדירות לא הבנתי את הנושא הזה.. לגבי עוד משהו הסתבכתי..אני מעלה 10 MHZ כל פעם בבאס נכון??? ראיתי שאמרו שצריך לעלות גם את ה- FSB הלוח שלי תומך עד 1600 אבל המעבד הינו 1066 מה עושים לגבי זה?? מעלים גם ב- FSB במקביל עם הבאס?? תסבירו בבקשה שאני יוכל להבין יותר לעומק.. אני יכול לשנות את התזמונים של הזכרונות בלי קשר לאוברקלוק שאני הולך לבצע למעבד..?? אין קשר ביניהם נכון?
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-
-
היום לקחתי מMaphisto את הרעיון וחיברתי היטסינק ג'נרי של פנטיום 3 לNB של הלוח שלי ( ראו מפרט ) חשבתי שזה יוריד את הSys temp. לאחר כמה דקות של דיבור עם The byter ( כן כן אני נעזר בtop של הtop ) הוא אמר לי שהעניין של הsys temp לא קשור ל מעלות של NB שחשבתי שהם עד עכשיו היו 38 (!!!) מעלות. הקשבתי לעצה שלו והחלטתי לסדר את המארז, לקח לי קרוב לשעה וחצי: גזרתי חוטים לא הכרחיים , עיגלתי את הכבלים , קשרתי חוטים באזיקונים, פתחתי סלוטים חיצוניים ועליהם שמתי מאורר מוציא, ובקיצור סידרתי אותו. עכשיו התוצאה: הטמפרטורה של הsys ירדה מ38 ל 32!!! זה מראה כמה חשוב זרימה נכונה של אוויר במארז. השתמשתי באותו ציוד שהיה לי , אותם מאוררים רק בסדר שונה,, ותראו המעלות ירדו ב6 מעלות.
-
- 52 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי.. קראתי פה באיזשהו מקום שהחום עולה למעלה, אז אפשר לעשות חור בחלק העליון של המארז או להוסיף שם מאוורר שיוציא את החום.. כמה הדבר עוזר? והאם כדאי לעשות את זה? איזה מאורר אני צריך לקנות כדי לעשות כזה דבר? AsusProbe יש לי CPU והוא מראה לי את הטמפרטורות ליד, ומתחת לזה יש לי MB והוא מראה לי טמפרטורה שלו..מה זה הMB הזה? גודל מאוורר איך אני יכול לדעת איזה גודל מאורר מתאים למארז שלי? יש לי מארז simbadda תודה רבה לכם.
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
כן אני יודע שזה נשמע מצחיק,אבל זה מה שהשעמום גורם. יש לי שבוע פנוי מעבודה וסיימתי את כול הפרוייקטים שלי והדבר היחיד שנשא זה הP2 הישן והטוב שלי מפרט: Intel P2 Slot מורכבים לי עליו 2 מאווררים של 6CM עם גריל. לוך של ASUS לא מוצא את הדגם רשום עליו REV.B1. 128X2 MB זיכרון של קינגסטון Nvidia GeForce 2 MX שעבר שיפור קל(גוף הקירור של הכרטיסים האלו קטן מאוד אז חיברתי לו קירור חדש עם מאוורר על לדים וגריל שלMSI). HDD Segate 8.6 GB Medalist. Ezcool 250W 12Cm Fan Creative Sound Blaste 5.1 ;D הסירקולציה במארז מעולה,המעבד עומד על לא יותר מ30 מעלות וזאת למרות שהP2 הוא מאבד חם מאוד. כנ"ל לגבי הכ.מסך. וזה הכול חח:] אני מתכוון להריץ עליו ווינדוס 98SE ואני לא יודע איזה תוכנות י…
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
שלום,אני חדש פה ובכלל לכל הקטע של המודינג,אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל ושמעתי דברים טובים פה על הפורום הזה אז החלטתי להצטרף ולהתחיל ללמוד כמה שיותר על מודינג,אז כל מי שרוצה לתפוס אותי ולעזור לי מוזמן לעשות זאת באיציק: 89261393 תודה רבה מראש לכולם
-
- 6 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום, יש לי P4 די סטנדרטי, שמשמש להקלטות מוסיקה (כרטיס קול לא סטנדרטי בכלל). הרעש של המאוורר מאוד מפריע ונשמע בהקלטה. קניתי מאוורר שהמליצו עליו ב- pchardware בתור מאוורר טוב. אולי הוא קירר טוב (primus נדמה לי) אבל הוא הרעיש עוד יותר מהגנרי. אני מחפש רעיון טוב לקירור המחשב, ומוכן להשקיע כסף (לא משהו מופרז, ואני לא אשים את המחשב במקרר). ראיתי ביקורת על Aerocool DP-101 באתר. זה פתרון טוב? הוא יתאים למעבד שלי? תודה לכל מי שיוכל לעזור בפתרון!
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-
-
חייב המלצה לקירור טוב לכרטיס מסך חם מאוד ג'י פורס 5900 128 מגהבייט רותח יש פאסיבי שיעשה תעבודה יש לי 7 מאווררים של 80 בפול תאוור של טרמל טייק שתיים מהם על הכרטיס מסך אחד מעעליו ואחת מתחתיו מכניסים אוויר (יושבים על הדלת ולא עליו) תקציב לא חשוב
-
- 10 תגובות
- 580 צפיות
-
-
אהלן לכולם, לאחרונה שדרגתי את המפרט שלי, החלפתי את ה Q9550 שלי ל-2500K שאני מתכוון לנסות ולהביא עד 5GHz אבל גם אסתפק ב-4.8 נרכש לוח אם Z77A-GD65 של MSI ונרכשו זכרונות חדשים. המחשב החדש עוד לא הורכב, אבל מתוכנן בו OC כבד כמו שאמרתי. המארז הנוכחי שלי הוא P182 שאותו אני מוכר לחבר שלי ואני מתכנן לקנות מארז חדש, כנראה P280, נורא אהבתי את הביקורות עליו, המחיר שלו די משתלם ויש לו אחלה אפשרויות לסידור כבלים והוא גם נראה מעולה. כרגע אני עם קירור אוויר Zalman CNPS10X Extreme, אוהב אותו מאוד, אבל רציתי לשאול האם כדאי לשקול לעבוד עם קירור מים ואם כן, עד כמה זה משתלם או בכלל נדרש למפרט כמו שלי? אשמח לתגובות ולידע כללי בנושא, כי מעולם לא התעסקתי בקירור מים. תודה
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד Q6600 (stepping G0) שגם עשיתי לו לאפ שמתי משחה תרמית על המעבד (מה שהגיע עם המוגן2 שמתי במרכז טיפה בגודל גרגיר אורז) התקנתי את המוגן2 לרוחב לא לאורך ושמתי מאוורר אחד למטה שידחוף אוויר ואחד למעלה שיוציא את האוויר הטמפרטורות שלי בזמן מנוחה הם בערך מ36 מעלות עד 40 ובזמן מאמץ מ 46 מעלות עד 50 כל זה בלי OC למעבד, השארתי אותו על stock האם זה אמור להיות ככה?? חשבתי שהמוגן יוריד לי את המעלות לאיזור ה 29-31 או שאני פשוט טועה (מה שעדיף) אודה לתשובות [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם הזלמן שיש פה במאמר http://hwzone.co.il/reviews/vga_coolers_roundup/14/ מתאים ל9600 SE ככה רשום שם אבל באתר של היצרן לא רשום. בטוח יש לכם טעות ורצוי לתקן את זה כי אתם סתם מטעים אנשים פה שחבל וילכו לקנות ובסוף יפלו בפח.
-
- 8 תגובות
- 480 צפיות
-
-
תהיתי אם המים שמוכרים לקירורים (קירור מים),הם אותו סוג המים שנמצאים בתוך צינורות החימום של הקירור (קירור אוויר), מה אתם אומרים? - אלה אותם המים? בתודה, MuTaTiOn.
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
האיורור סטוק של המעבד שלי הורג אותי אני מחפש המלצה למאורר שקט וזול אני לא מתכנן oc
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
תראו אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם לוח אם של ASUS שהוא טוב ל-O.C הדגם הוא: P5NE-32 680I SLI ומעבד E6600 CORE 2 DUO. האם חברות של מחשבים נותנות אחריות על O.C לדוגמא IQPC? חברת מחשבים יכולה לדעת אם עשיתי O.C? עכשיו כדאי לעשות O.C למעבד ל-FSB ל-1333 כי הלוח אם תומך עד 1333 או לעשות O.C ל-CORE CLOCK? את האובר קלוק אני מתכנן משום שאם אני יעשה SLI בעתיד לשני 8800GTS אני דיי בטוח שיהיה צוואר בקבוק בין המעבד לשני כרטיסי המסך. המלצות ותגובות בבקשה.
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום המעולה הזה !!!! אני יחסית חדש באתר הזה (מבחינת רישום לאתר ולא מבחינת הגלישה בו) ואני צריך לקבל השבוע מערכת קירור מים שקניתי מחברת DANGER DEN המערכת כוללת: משאבה של DD 12V-D4 בלוק מים למעבד DD TDX בלוק מים + פלטייה לכ. מסך שלי DD MAZE4GPU?80 WATT PELTIER צינורות: CLEARFLEX + DD UV BLUE?GREEN TUBING יש לי רדיאטור חימום של רכב GMC בגודל של 240 מ"מ (2 מאווררי 120 בצד אחד יושבים עליו) והרדיאטור הוא מאלומיניום . 1. האם הרדיאטור - שעשוי אלומיניום הורס את כל מערכת המים שלי או שזה בסדר ? 2. מאיפה אפשר להשיג נוזל קירור למערכת שלי - תקציב של עד 100 ש"ח 3. אשמח אם מישהו שמבין יציע לי עזרה פיזית בהרכבה של המערכת אם יש לכם עצות לגבי התקנה / מיקום /…
-
- 40 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמו בכותרת. המפרט שלי כתוב פה בצד. אני רוצה לעשות OC למעבד כי אני חושב שהוא עושה לי צוואר בקבוק ל8800GT שלי שיוכל להוסיף לי עוד כמה FPSים נחמדים.. שנגיד בקרייסיס יעזרו לי לפעמים.. ואולי גם במשחקים אחרים בהמשך. עשיתי הרצה ל3DMark06 כמה פעמים והתוצאה לא הייתה גבוהה. הנה תמונה מצורפת של התוצאות.. אנשים עם אותו כרטיס ומעבד יותר חזק קיבלו תוצאה הרבה יותר גבוהה.. סביבות ה-11/12 אלף... העניין הוא שאמרו לי שהלוח אם שלי דיי זבל... ושאני לא יכול לעשות איתו OC רציני.. כי המהירות BUS שלו (אני לא ממש מבין בזה, זה מה שאמרו לי) לא תגיע למשו רציני... עכשיו בעיקרון למעבד שלי יש כרגע קירור סטוק, אבל אם זה יהיה אפשרי לעשות לו OC טוב אין לי בעיה להשקיע איזה 200 שקל לקירור יותר טוב.. עם המפר…
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-
-
-
-
במאמץ אומנם אבל בלי אוברקלוק בכלל (ואני מתכנן אוברקלוק) זה לא הרבה יותר מדי ?? למה זה ככה? יש מצב שהחיישן מזייף?
-
- 9 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני ממש חייב שמשהו יסביר לי ממש טוב או ישים לינק למקום שמסביר ממש טוב (ורצוי בעברית), על איך עושים OC ל fsb , במה זה קשור ומה צריך להשיג בנוסף כדי לבצע את זה. חיפשתי על זה ואין לי מושג איפה למצוא על זה הסברים.. ???
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את הקירור אבל אני חושב שהוא לא יכנס אצלי אבל קראתי שאפשר לחבר אותו הפוך זה נכון? האם כך זה יכנס אצלי? *מפרט בצד תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
היי. אני מתכנן כרגע קניה ב-Newegg.com,לזמן הקרוב רחוק. ואני בהתלבטות בנוגע לקירור למעבד. מצד אחד,יש את ZEROtherm Nirvana NV120 120mm שכל הביקורות שראיתי עליו (ממש קצת) מציגים אותו כקירור ממש טוב, ומצד שני יש את Thermalright HR-01-K8 שהוא מייצג חברה אמינה וטובה במוצרי קירור. מה אני צריך לקחת?,או אם בכלל קירור אחר?, התקציב הוא עד 50$,אני גם ככה עושה קניה גדולה. OC לא מתוכנן. תודה מראש, MuTaTiOn.
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-