עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Coop,

פתחתי בפורום מפרטים ת'רד על מפרט חדש שאני מרכיב ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=402834.0 ), והוספתי עליו את הקירור Thermalright SI-128 SE. כפי שניתן לראות, נאמר לי שיש אפשרויות טובות יותר בתחום שציינתי. שאלתי היא האם קיימת אפשרות טובה יותר בסכום של עד 300 ש"ח (הקירור + מאוורר), עם דגש לקיים אצל Zigzag. המטרה היא OC קל עד בינוני, עם חשיבות גבוהה לשקט. תודה מראש למגיבים, עזרתכם תוערך מאוד.

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. איך שאני מגדיר משהו שונה בביוס, אבל כמו שצריך אפילו בקפיצות קטנות. המחשב לא עובר את הבדיקה של הזכרון . במצב רגיל המערכת יציבה אפילו הספקתי לשחק קצת בWOC על ויסטה 64 משהו הזוי כאן....

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ofird,

משום מה, אחרי הOC הקל שעשיתי - אני חודב שהמאוורים של המארז לא עובדים כראוי. אני נוגע בדפנות המארז ומרגיש אותו חם מהרגיל, כאשר פתחתי להפתעתי הרבה ראיתי שכל הCASE FANS לא עובדים - יש לי מארז seilentinium של Arctic Cooling - יש לא 4 מאווררים, 2 על הספק ו2 ביציאה (ועוד אחד שהחלפתי לCPU) - מישהוא מכיר את התופעה? אופיר

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכם, ברשותי המפרט להלן: מעבד - E5200 לוח - GIGABYTE GA-P43-UD3L פתרון-קירור למעבד - Scythe Mugen II ספק כוח - Corsair 450VX עד כה הגעתי לתדר של 3.2ghz במתח של 1.250V טמפ' במנוחה: 39 טמפ' במאמץ: 48 נגעתי רק בתדר של המתח. האם יש עוד לאן להתקדם?

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by pro.surfer,

יש לי HD4870 512MB של חברת GIGABYTE ואני מעוניין להחליף לו את המשחה הטרמית. השאלה שלי היא כזאת : האם ברגע שאני מפרק את הכרטיס מהלוח אם ומפרק לו את הקירור אני מאבד את כול ההגדרות שלו ? והאם העניין יכול ליצור בעיות בכללי לאחר שאני מחבר אותו בחזרה ? תודה מראש טל.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. על ה 120 TRUE הוצאתי את המאוורר ניקיתי את המתכת מאבק ,הכנסתי בחזרה את המאוורר, ועכשיו הוא על מתח 1.35 בערך ,במנוחה על 1.31 על 48 מעלות =S בדקתי ב REALTEMP וגם המאוורר רועש יותר,יעני עובד יותר מהר ,מה שקורה רק כשהמעבד מתחמם יותר מדי כאילו...

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכול חברי הפורום,אתמול רכשתי קירור מבית AC. דגם:TWIN TURBO רציתי להעלות תמונות ומדריך קטן לשם אילו שלא "ניחנו" בידיים טובות. טוב אז כך: 1.דבר ראשון כדי להוריד את הקירור "הישן" מהכ.מסך אני פתחתי את הברגים מאחורי גוף הכרטיס ושפוט לאט (כדי לא לפגוע בGDDR) משכתי את גוף הקירור הרחק מהכרטיס(לא לשכוח לנתק את החיבור למאורר! 2.כדי לנקות את הזיכרונות/ליבה משיירים של משחה טרמית השתמשתי בטיפה אלכוהול וצמר גפן (לכל אחד שיטה שלו אך אני מוצא את זו הכי יעיליה),לאחר מכן ייבשתי עם צמר גפן חדש 3.כיוון שלא צריך למרוח משחה טרמית על ליבת גוף הקירור החדש (בא מהמפעל כבר מוכן להלבשה),זה הזמן להניחו בצד. 4.עם גוף הקירור מקבלים HEATSINKS לקירור זיכרון הכרטיס ופשוט מקלפים את כיסוי הדבר…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום חברים... רציתי לעשות ניסוי קטן על כרטיס המסך שלי... יש לי קירור סטוק מעפן של Twin Tech http://pcgenie.co.nz/images/products/8600GT-256XS.jpg הוא בדיוק כזה... רק רשום תשם של החברה שנייה.. הטמפ' שלי ממש לא מוצאות חן בעייני ורציתי לעשות סוג של מודינג(אם ככה קוראים לזה חח).. רציתי להחליף אותו בקירור של מעבד AMD Athlon XP 1.70Ghz הקירור דיי מסיבי והוא בגודל 60X60 MM...נראה לי נחמד..יש עליו מאוורר מאד חזק שיתחבר לבקר שלי ואני אשלוט בו משם... אני בטוח שהוא יוריד לי כמה מעלות ורציתי שתתנו לי עצה איך לשים אותו.. אח שלי הציע לי להדביק אותו לכרטיס ולתמוך בו עם סוג של 4 עמודי ברזל קטנים שיצמידו אותו לכרטיס בכדי שיעביר חום כמו שצריך.. יש אפשרויות אחרות?..אני לא ממש הצלחתי לחשוב ע…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. קודם כל יש לי מעבד E8400 קירור CM 212 HYPER מארז CM690 המעלות קצת עלו עם הקיץ ואני רוצה להוריד המאווררים במארז שלי ככה : (ויש עוד אחד על הדלת של המארז) (התמונה לא שלי.. מפורום אחר) למי שלא רואה גם למעלה יש 2 מאווררים עכשיו למעטה בין הPSU לHDD יש עוד מקום למאורר חשבתי לשים שם 120MM חשבתי על זה: (כדי להכנס צריך ללחוץ על עיר) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7587 גם 2000RPM גם לד ורק 50 שקל נראה נחמד בקשר למעבד יש לי קירור CM212HYPER ויש לו מצד אחד מאוורר ומהצד השני מקום לעוד אחד אז איזה כדאי לקחת? ורק צריך לחבר אותו לקירור והוא יפעל? בלי לחבר ללוח אם או לספק? כי המאוורר שכבר מחובר לקירור לא מחובר לכלום לפי מה שאני רואה תודה

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אני מתכוון אם משהו ניסה להכניס את המחשב לאמבט עם נוזל קירור לא מוליך כמו של ספקים גדולים ומגדלי חשמל. אולי יש אפשרות אחרת כמו גם שמן סינטטי שאמור לא להוליך. בקיצור מעניין אותי לעשות את זה. אם משהו ניסה איך זה ... אמין מלוכלם מידי איך עובדים אם זה וכו'. (ראיתי סרטונים בYT נראה מעניין לא בטוח אם זה אמיתי אבל נשמע הגיוני).

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by ag43,

ניסיתי להתקין את המוגן ונתקלתי בבעיה - הברגים לא מוכנים להתברג על אחת התושבות בשום פנים ואופן (על התושבת השניה אין בעיה). הלכה לי ההברגה של אחד הברגים בגלל זה. האם אני עושה משהו לא נכון או שעלי לגשת לKSP ולדרוש שיחליפו את התושבת?

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אהלן הקיץ.. אחח הקיץ.. אני [tt]שונא[/tt] את הקיץ! "בזכותו" ה4850 שלי עם קירור הסטוק שלו, אשר נמצא בANTEC 300, מת מחום. במנוחה הטמפ'(עם מאוורר על 45%) מגיעה לכ85 מעלות(!), דבר אשר מביא לקריסה של משחקים מעט כבדים(לא בדקתי לאיזו טמפ' הוא מגיע במאמץ, חבל לי על הלב שלי). סידור הכבלים באנטק לא רע, יש בו את הפריזר XTREME ועוד 3 מאווררים שהגיעו עם המארז(שמתי על מדיום בגלל החום הכבד). בחורף כמובן לא היו בעיות. עכשיו אני מתלבט בין 2-3 מאווררים לבין קירור לכ. מסך+אולי מאוורר צדדי. אגב, לפי REAL TEMP טמפ' המעבד שלי(E7200) היא בסביבות ה36 במנוחה ובמאמץ הטמפ' נשארת באיזור הבטוח. אני צריך עזרה לא רק בבחירת המוצר, אלא גם בבחירת החנות(לרשותי כרטיס אשראי ). תודה, דניאל.

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. הכרטיס שברשותי הוא ATI Radeon HD 2900 Pro חברתי לו את שניי חיבוריי החשמל הכרטיס עומד על GPU Clock 770 MHz (original: 507 MHz, overclock: 52%) Memory Clock 990 MHz (original: 514 MHz, overclock: 93%) עכשיו הוא יציב בGTA וכל זה אבל אני רוצה להוצאי ממנו את המקסימום אך אני הופך אותו ל2900XT?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Zinger777,

שלום כולם, יש לי את המארז הזה: http://www.nzxt.com/new/products/classic_series/gamma אליו הוספתי עוד 5 מאוורי 90 מ"מ חוץ מה120 שיש לו מאחורה (עכשיו יש לו 2 למעלה שמוציאים, 2 בצד שמכניסים, 1 מקדימה שמכניס ואחד מאחורה שמוציא) יש לי AMD 945 עם הקירור BOX שהגיע איתו HIS - Radeon HD5770 עם הקירור שלו.. ספק 550W עם מאוורר 140 מ"מ שמכניס אוויר מלמטה (של צ'יפטק) DDR3 - 4GB - 1333 הארדיסק 1TB של סיגייט MB - M4N68T-M - ASUS טמפרטורה כשהמזגן לא עובד ואני משתמש במחשב לשימוש פשוט (גלישה לדוגמה) - 37-40 טמפ' למשחק עם הגדרות גרפיקה מקסימליות - 55 טוב? לא טוב? המלצות? תודה מראש, Zinger777.

• 21 תגובות
    • 4.1k צפיות
  15. Started by JentuS,

שלום לכולם. אני קניתי כרטיס מסך של Asus HD 6870 1GB GDDR5 ורציתי לדעת האם הכרטיס הזה ניתן לאוברקלוק בוא נגיד ''כבד'' כדי להרגיש הבדל משמעותי בביצועים , אם הוא כן ניתן אז בעזרת איזה תוכנה הכי טוב לעשות את זה ובכלל איך לעשות את זה , תודה.

• 21 תגובות
    • 4.2k צפיות
  16. יש לי כיום מאווררים טובים אבל לחלקם הלך המיסב ויש רעש המחשב בסלון לכן חשוב שקט מאוד ומעיף אויר חם 120 מ"מ קולר Thermalright ULTRA 120

• 21 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. Started by peripushkin,

מאז שהחלפתי את הקירור לכרטיס מסך (לפני יותר משנה ניראה לי) לארקטיק קולינג אם אני זוכר נכון, הטמפ של הזיכרונות מאוד גבוהים ולפי מה שאני זוכר הקירור הפאסיבי שבא עם הקירור לא ממש מחזיק טוב על הזיכרונות עצמם והוא כמה פעמים נפל לי מהם. אפשר בבקשה המלצה לקירור טוב לזיכרונות של הכרטיס מסך ושלא יפלו ממנו או משהו? הזיכרונות שם זה הדבר היחיד שיחסית חם אצלי במארז בהפרש של 15 מעלות במנוחה מהכרטיס מסך עצמו.

• 21 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. Started by ksn1981,

[המפרט שלי (מימין) מעודכן] זהו ניסיון ה-O.C הראשון שלי.. אנא מכם, היו סבלניים/סובלניים בתגובות :-[ תודה מראש! 1. ניסיתי את התוכנה של ASUS (ב-WINDOWS) והגעתי די קרוב ל-5GHz רק שמתח המעבד היה קרוב ל- 1.4V וה-BCLK על 104.. אז ויתרתי.. 2. ניסיתי מספר מדריכים (הגדרות ידניות) שהמפורט ביותר מבינם היה: http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html ולא הצלחתי להגיע ל- 4.5GHz.. האמת, הגעתי.. רק ש- Prime95_X64_266 הראה שגיאות (ה-WORKERS נעצרו) כמה שניות אחרי התחלת הטסט.. 3. חזרתי שוב וניסיתי את התוכנה של ASUS (ב-WINDOWS), ומשום מה עכשיו זה לא מגיע איפלו לא ל-4.4GHz ################################### מערכת ההפעלה הותקנה (בתו…

• 21 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by matan007,

אני מחפש קירור למעבד שלי: phenom 2 x4 965 של AMD כמובן. סוקט AM3. כרגע אני עובד עם זה של הבוקס המעפן שהחריש אותי. אני מתכנן OC למעבד (שנועד לכך) אבל לא לחוץ על זה כרגע כי לא צריך. נתקלתי באלו במדור יד שנייה: http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/19892/cat/50 http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/19962/cat/50 מה יותר טוב מבין שניהם? או ששניהם זבל ביחס לשניים הנפוצים פה בפורום (אם אני לא טועה נקראים נינג'ה וק'טנה נראה לי). התקציב שלי נמוך ואני סתם מתעניין עם זה מציאה אז אולי שווה לקנות כבר עכשיו יד-2?

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by israelmg12,

שלום לכולם , קניתי לפני כמה ימים כרטיס מסך מסוג amd sapphire R7 370 nitro 4gb . ורציתי לדעת אם מישהו יודע מה יכולות האוברקלוק שלו ? חפרתי בפורומים ולא מצאתי שום פרט על הכרטיס..

• 21 תגובות
    • 13.4k צפיות
  21. Started by משה פדידה,

בוקר טוב לכולם שמי משה ואני חדש בתחום האוברקלוקינג ברשותי:: i5 6600k gigabyte ga-z170x gaming 3 kingston hyper x fury 16gb 2400mhz artic colling i30 co צריך עזרה באוברקלוקינג למהירות הכי טובה והכי בטוחה אודה לכם אם תסבירו לי אייך עושים זאת תודה רבה ויום טוב.

22. Started by itays333,

אוקיי אני חדש מאוד בכל העסק הזה.. קראתי קצת מדריכים על הOC ועל המושגים.. יש לי שאלה בנגוע למעבד שלי. יש לי Q6600 וביטלתי עכשיו את הC1E והEIST והטמפרטורות בלי מאמץ ממש גבוהות יחסית תראו: במאמץ (עם הOCCT) ליבה אחת הגיעה אפילו ל58 מעלות.. יש לי מאוורר ACF7P.. ראיתי פה מישהו שכבר אחרי OC הטמפ' שלו הייתה על 31 עם אותו קירור (אני יודע שזה מעבד אחר אבל עדיין הבדל גדול..) יכול להיות שזה המגע עם הגוף? כאילו אולי מרחו את המשחה לא טוב? (לא אני מרחתי.. קניתי את זה ככה ) אני יכול לעשות OC במצב כזה? ד"א הזכרונות שלי כולה 400MHZ ככה שאין לי הרבה מה לעשות אה ולוח אם שלי זה של Abit IP35-E (הוא טוב??..) ועוד שאלה פחות קשורה.. המעבד הוא דבר כזה קטן - איך יכול להיות שיש כאלה הפרש…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם החלטתי לעשות OC למעבד שלי אז חיפשתי מדריך באינטרנט. מצאתי מדריך שפשוט אמר להעלות את המתח ל - 1.26250 ולקבוע מחלק זכרונות ל 1:1. עשיתי את זה ועברה בדיקה של 3 שעות שהמעבד על 3.6 GHZ. אחר כך נכנסתי לדיון הבא שמצאתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=385106.0 ויש לי מערכת בדיוק כמו של האיש שפתח את הדיון רק שהזכרונות שלי הם G.Skill 800MHZ 4-4-4-12 HK. והגעתי פחות או יותר לאן שהוא הגיע עם פחות מתח למעבד גם ל 3762 MHZ. אם אני מעלה את ה - FSB מעל 418 המחשב לא עולה והביוס מחזיר להגדרות רגילות בשביל להעלות את המערכת. כל מה שאמרו בדיון עשיתי, ושזה לא עבד החזרתי את הכל על AUTO ומתח כמו שציינתי למעלה ואותו מחלק זכרון של 1:1. כרגע אני מריץ בדיקת יציבות…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. חשבתי גם להוציא את המכסה האדום ולשים שני 80NN (סה"כ 4) עליהם... (יש לי שני 4850...) אני רוצה לעשות את זה במטרה להמשיך את ה OC לכרטיסים.... עם ATI TRAY TOOLS העלאתי את המתח ואני לא יכול להמשיך להעלאת תדרים בגלל החום... מה אתם אומרים? שווה את ביטול האחריות? עריכה: האם 105 מעלות במאמץ זה הרבה?? והאם זה מצדיק באמת את המשחק עם הקירור? עד כמה החלפת המשחה תשפיע?

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.