אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
תראו שמתי לב עכשיו שהזכרונות שלי עובדים בבאס של 100 וזה נראה לי שוב קרה כי התקנתי את איזי טון 5 הקיצר הלכתי לאיזי טון והעלתי את זה ל 200 אבל זה לא עושה אותו על 200 כלמר כשאני יוצא מהחלון של האוברקלוק באיזיטון (נגיד בודק את הטמפ') וחוזר שוב לקטע של האוברקלוק אז הוא שוב על 100 (התמונה השניה) ובאורסט הוא גם על 100 איך אני מסדר את זה? ולמה בכלל הוא על 100 ?זה לא אמור להיות מוגדר אוטומטי בביוס? ד"א הבאתי גם תמונה עם הפרטים על הזכרונות [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי AMD64BIT 3000+ והמעלות שלי נעות בין 46-50 במנוחה ובמאמץ 50-55. יש לי את המארז של Compucase 6A19 עם מקום לשני מאווררים שתפוסים כבר. אני רוצה להוריד את הטמפ', מה אתה מציעים לי להחליף למארז עם יותר מאוררים או להחליף קירור למעבד? ד"א בתוכנה אוורסט הוא מציג שלי שה-CPU CORE הוא 2.86 ועולה לפעמים וחוזר הבנתי שזה לא כשר איך אני מסדר את זה? תודה לעוזרים
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחר החמסין שהיה לפני כמה זמן ממש נלחצתי בקשר לטמפ' שהייתה לי במחשב (היה לי משהו כמו 62 במעבד ו53 במארז). הבנתי שאני צריך לקרר ת'מחשב או שהוא... אני לא יודע יתחמם(!?!?). בקצור לא רציתי להגיע למצב הדומה למחשבים של החנויות הזולות (נתקעים 3 פעמים כל שעה). אז עשיתי כמה צעדים לקירור המחשב ואני רוצה לשתף אותכם. קודם כל חברי דורון, אחד משותפי Techno - PC-Master בא אליי ועזר לי לשים משחה טרמית - AS2. המשחה אכן עזרה לי, במיוחד לאחר שאני נסיתי להיות חכם ושמתי את המשחה שבא עם המחשב שלי, עם NFS הזול שלי ליתר דיוק. לפני שנגעתי בזה היה לי 55מעלות בגלישה רגילה באינטרנט ובערך 50 מעלות במארז עצמו. אחרי שאני המריחה שלי זה עלה לי ב-5 מעלות :. רציתי גם להגיד שהמשחה ההיא הייתה זולה בצור…
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חברה .. מישהו יודע איך הקירור הנ''ל?.. V
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
א. איזה משחה טרמית הכי טובה בארץ? ב. איזה יותר טובה ZALMAN ZM-STG1 -זו http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=14460 או ArcticSilver 5 -זו http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=1185 ?? ^^^^ ג. אם אפשר אז גם עם סיבה...
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, לאחר שהלוח הישן שלי חדל מלפעול. קניתי היום את הלוח הנ"ל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksphadera&uin=9857 לאחר הרכבה עצמית של כל החלקים והחיבורים, המחשב פועל לכאורה בסדר מלבד זה שגוף הקירור של לוח האם (החלק שכתוב עליו gigabyte בתמונה) ממש חם. בבדיקת טמפרטורות באוורסט מיד לאחר שמערכת ההפעלה עולה כתוב שההטמפ' של הmcp קרובה ל70 כשכל שאר החלקים נעים בסביבות ה35. מישהו יודע מה זה החלק הזה ומה אני יכול לעשות בשביל להחזיר אותו לטמפ' נורמלית? במידה וזה רלוונטי : מדובר במעבד athlon x2 5200 וב2 סטיקים של קינגסטון 1גיגה כל אחד 667mhz ddr2 תודה לעוזרים.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז כמו שהכותרת אומרת, שתי שאלות: א. יש לי מחשב אחד עם מעבד Pentium 3 &33 Mhz (סוקט) ואני רוצה שהוא יהיה מקורר פאסיבית. מה הסדר גודל שההיטסינק צריך להיות? איזה היטסינקים טובים וזולים יש לו? ב. מהם הטמפ' עבודה נורמליות (של IDLE וFULL LOAD) והמקסימליות? פשוט אין לי ניסיון רק איתם באוברקלוקינג...
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני כרגע מבצע OC למעבד, וחלק מהאפשרויות לא נמצאות לי בביוס System Voltage Control במקום זאת יש לי CPU VCORE CPU TERMINATION CPU REFERNECE DRAM VOLTAGE בCPU VCORE עשיתי על 1.1 ובכל השאר עשיתי על נורמל האם זה בסדר או שצריך לשנות? [br]פורסם בתאריך: 20.02.2011 בשעה 20:15:50 מופיע לי EROR העלאתי את מתח המעבד ל 1.2 ואני מנסה שוב בדיקת מאמץ
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את המאוורר 60 ממ שעל הוולקנו 6CU+ שלי למאורר 60 ממ גנריק נחמד תגידו אני אוכל לישון עם מאוורר שמייצר 31 DBA ? המאוורר שלי עכשיו הוא 37 DBA אני ארגיש הבדל?
-
- 29 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי קירור של THERMALRIGHT ULTRA 120 והוא תופס לי המון מקום בלוח אני מעוניין לעשות מערך קרוספייר ואין לי איפה לשים את הכרטיס קול שלי מצורפת תמונה להמחשה כמו כן המפרט שלי בצד יש לי סך הכל 3 pcie. את הכרטיס קול אני רוצה להעביר לסלוט העליון (בעייתי במקצת כי הקירור לא מאפשר זאת פיזית) ואז את 2 הכרטיסי מסך בחיבורים הכחולים pcie אז אני אצטרך המלצה לקירור טוב באותה רמה למעבד שלי. יש המלצות? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
https://www.thermaltake.com/water-3-0-riing-rgb-280.html אני יכול לרכוש את המערכת הזו ב 290 ש"ח(למעבד 2700X). מה דעתכם? יש משהו טוב יותר במחיר הזה?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי לכולם, אשמח לעזרת המומחים כאן. יש לי מפרט קצה חדש, אבל אני מרגיש שהמעבד "חנוק" בבנצ'מרקים סינתטיים. המפרט: מעבד: Ryzen 7 9800X3D כרטיס מסך: Palit RTX 5090 GameRock (טמפרטורה במאמץ: 60 מעלות) לוח אם: Gigabyte X870 Aorus Elite (ביוס מעודכן לגרסה הכי חדשה F3) זיכרון: 32GB DDR5 6000MT/s CL30 (מותקן בסלוטים 2 ו-4) הבעיה: בבדיקת Time Spy Extreme, אני מקבל ציון CPU של ~7550בלבד. לפי בדיקות ברשת ומשתמשים אחרים, המעבד הזה אמור להוציא סביב 8500-9000. ציון הכרטיס (Graphics Score) מצוין ועומד על 26,300, אבל הציון הכללי נמוך בגלל המעבד. מה כבר הגדרתי ובדקתי: BIOS: הגדרתי PBO על Advanced, Curve Optimizer -30, ו-Boost Override של +200MHz. FCLK: מוגדר ידנית על 2000MHz ויציב. זיכרון: …
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
תמליצו לי על מאוורר והיטסינק עד 100 שקל שיהיה טוב וקריר... למעבדי א.מ.ד SOCKET A כמובן. ***עריכה*** לא מתכנן אוברקלוק
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
אני רוצה שיהייה לי פאן קונטרול של 4 מאוררים בערך 1. יותר כדאי לקנות או לבנות? 2.אם אני בונה מאיפה אני יכול להביא קופסא שבתוכה אני יבנה את הפאן קונטרול? 3. כמה עולה בערך פאן קונטרול של 4 מאוררים? מי שבנה פאן קונטרול שיכנס אליי לא סי קיו 160916151 בבקשה. תודה רבה
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להתחיל לבצע המהרה למעבד. זה המפרט שלי: לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ראם: KINGSTON DDR3 1333MHZ 2GB X2 מעבד: AMD Athlon 2 X4 630 ספק: SEASONIC 500W כ.מסך: ATI HD4770 SAPPHIRE קירור: Arctic Cooling FREEZER 64 PRO במארז ישנם 2 מאווררים של 12CM אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציאה אוויר מאחורה (האחורי מחובר ללוח אם והקדמי לספק). קראתי את המדריך להמהרה של המעבד שיש בנעוץ והבנתי בכלליות את הנושא אבל את התהליך עצמו בפירוט לא כל כך. כשאני נכנס לביוס איזה אופציות צריך לכבות בדיוק ? האם אותן אופציות שמצוינות במדיך משנת 2006 עדיין זהות? מעבר לFSB ,מכפלה ומחלק, ראיתי שאנשים מדברים על דברים נוספים בזמן הOC כמו למשל תזמונים של הזכרונות שעל זה לא מוזכר במדריך או כל כמה…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם מישהו כבר עשה את פתיחת הצינורות ב GTO2? ואם כן, אז אם הוא יוכל להסביר את התהליך בדיוק, כי בפורומים בחו"ל זה לא הכי מוסבר.... תודה
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב שלי כרגע ממומהר מ 2.4GHZ ל 3.10GHZ. אני נוסע בשבוע הבא לחודש בסין, ואני מעוניין להוריד להשאיר את המחשב דולק בכל התקופה, על מנת לאפשר שיתוף קבצים ל TL, ושיתוף שולחן העבודה עם TeamViewer. (כדי להתגבר על מגבלת הגלישה לאתרים חסומים, אני יגלוש דרך TV לאתרים מהלפטופ שלי בסין) מכיוון שהמחשב יהיה דלוק 24/7, אני מעוניין לצמצם בהוצאות החשמל. בתור צעד ראשון אני מנתק את כרטיס המסך, (Sapphire 7770), הצורב, וציוד הקפי המחובר לUSB (כרטיס קול חיצוני, מדפסת, מקלדת אלחוט וכו) חשבתי לבצע גם שינמוך למהירות נמוכה יותר מהמקור - 1.5GHZ. האם יש דבר נוסף שאני צריך לדעת, בהנמכת המהירות ? האם יכולה להגרם אי יציבות בהנמכה למהירות נמוכה מהמקור ? בנוסף, אם יש לכם עוד רעיונות נוספים, אני אשמח לשמ…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, המפרט שלי מופיע למטה... הדבר היחידי בOC שאני עדיין לוטה באפילו כלפיו זה תזמוני זכרון המערכת שלי עכשיו בOC קליל של 220FSB (סטוק 200FSB) התזמונים של הזכרון 3,4,4,8 (נראה לי שזה תזמוני סטוק כי בביוס הם מסומנים על AUTO) המתח שלהם 2.7 (אם אני לא טועה) כשארצה להביא OC יותר משמעותי: בכל אופן , מתי אני צריך להעלות תזמונים? מתי להוריד תזמונים? מתי לעלות מתח (איך אני יודע שהזכרון קורס ואז לעלות מתח) מה יותר טוב תזמונים נמוכים? או גבוהים ושוב , מה זה גבוהים או נמוכים ? (כאילו איזה מספרים לשים?) עד היום אם הייתי בודק את המערכת בOC מאסיבי של נגיד 250FSB , אז פשוט הייתי שרירותי , מציף את הזכרון במתח , ומשאיר תזמונים על AUTO , לפעמים זה היה עובד לפעמים לא ואף פעם לא ידעתי איך אני …
-
- 46 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היום החלטתי לקחת חזק את הקטע הזה של OC מכיוון שבזמן האחרון ניסיתי לעשות קצת OC ללוח וממש אחרי מעט הוא בכלל לא היה מעלה את ה Windows ... התוצאות ב sandra היו מספקות אבל היה נדמה לי שמשהו קצת לא תקין חיפשתי UPDATE לביוס שלי ובדיוק נתקלתי בביוס ל OC בשביל NF7 חברה קראתי תגובות של המון אבל המון אנשים רק היום קראתי לפחות 200 ביקורות של אנשים על הביוס הזה וכל אחד אומר שהוא עדיין לא נתקל בבעייה או תקלה בביוס ואפשר להעלות את FSB לרמות מטורפות איתו הכל בזכות איזה טכנולוגייה של DFI שמישהו פשוט הכניס לביוס משהו עם תזמונים... בקיצור זה אחלה של דבר אני כרגע על הביוס החדש אני אומר לכם מרגישים הבדל !!!! 8) בדקתי בסיסופט סנדרה אחרי OC של 33 MHZ + והביוס החדש שנקרא בשמו D10 של t…
-
- 32 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא כדלקמן: NZXT Hush 2x120mm Gigabyte X38-DS4 Corsair 520W Q6600 V1 G.Skill 4GB CL5 Inno3D iChiLL GeForce 8800 GT 512MB Vista X64 ו- XP X32 מחשב בן 3+ חודשים. בימים האחרונים הטמפ' של המעבד שלי גבוהות מאוד וכמעט תמיד בין 55 ל- 70 מעלות (נמדד עם RealTemp, שאר התוכנות מדידה מראות מעלות גבוהות יותר), המעבד ב- OC של TMS ל- 3.0Ghz במתח VID 1.3250v (כלומר ללא תוספת מתח). הטמפ' בחדר לא עולה על 26 מעלות. מהירות המאוורר ב- V1 היא כ- 1900RPM. ה- V1 לוקח אויר מחלל המארז וזורק אותו לכיוון הספק (והמאוורר של הספק מוציא אותו החוצה), הטמפ' במארז 30-40 מעלות. במשחקים כבדים המחשב קורס אחרי זמן מה, בבדיקת מאמץ PRIME95 אחת הליבות נותנת שגיאות, ואחרי זמן מה המחשב קורס (B…
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
אפשר לעשות OC למעבד עם לוח של אינטל זה המחשב שלי: לוח אם INTEL D865PERL CHPSET 865PE זה הלוח אם: http://www.maximus.co.il/Product.asp?Pid=IN80003&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=26&aff=zap# מעבד P4 2.66GHZ HT זכרונות DUAL 512MB??(256x2) kingston 800MHZ כרטיס מסך GEFORCE 4 MX440 128MB GAINWORD דיסק קשיח MAXTOR 80GB SATA עוד שאלה אני מתכנן להחליף את הכרטיס מסך ל6800GT כמה זמן הוא יחזיק לי למשחקים ברזולוציות טובות ושיעבדו חלק? מישהו ראה שעשו OC למחשב כמו שלי?
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה אפשר לעשות על מנת להסיר את המשחה הטרמית מהכרטיס ומהגוף קירור עד כה ניסיתי עם אלכוהול, ולא הלך.
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ב10:15 אספתי מזיגזג את המוצר החמוד בשם TR2M3 של טרמלטייק. נאלצתי לחכות כמה זמן בגלל שלזיגזג קרס המחשב עם ההזמנות. חזרתי הביתה והתחלתי להסתכל על ההיטסינק. פירקתי את המאורר והתחלתי למדוד מימדים שלו, של ההיטסינק ושל האזור הפנוי סביב הליבה של הR350. קראתי כמה ביקורות על גוף קירור זה ובאחת מהן הזכירו גם את העובדה שבסיס הנחושת מוברג לאלומיניום. באותה ביקורת לא טרחו להזכיר את העובדה שבין הנחושת לאלומיניום נמצאת שכבה שמנה של גריז טרמי. (דבר שבדקתי) אני לא יודע כמה זה משפיע על הביצועים אבל זה נראה לי מוזר. כעבור שעתיים בערך בהן עשיתי כל מיני ניסויים על ההיטסינק, הלכתי ליזמ"צ. כשחזרתי, בסביבות חמש אחרה"צ, אצתי רצתי לבדוק דבר אחרון בהיטסינק ולשים אותו על הליבה. אך אבוי! קבלים וקריסט…
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-