אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני בתהליך קנייה של מחשב חדש, ומתלבט איזה קירור לקנות למעבד. החומרה שלי: - מעבד i7-5280k - לוח אם - Asus x99-A - זכרונות - Crucial ballistic sport 2x8Gb - מארז - Fractal design R5 (עדיין לא קניתי) למעבד מתוכנן OC עתידי, כרגע הוא יתמודד בצורה טובה עם כל משחק/משימה שאטיל עליו. אני מעדיף קירור אוויר על מים (אך לא פוסל קירור נוזלי). איזה קירור יתאים למגבלת לוח אם + זכרונות ?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי ללכת על ATHLON XP 1800+ ולא על PENTIUM 4 מפני שזכרונות DDR עובדים יותר טוב עם ATHLON XP. עכשיו - אני לא רוצה שהמעבד ישחק לי וישרף כמו לאחרים כאן ולא לקחתי לוח עם דיודה טרמית, לכן אני צריך מערכת קירור טובה וזולה שתמנע השחקות המעבד, אני לא עושה אוברקלוקינג, אז ככה שלא תהיה מערכת קירור מטורפ, אם בכלל צריך, אבל תודה בכל זאת.
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אוקי ,בקריאה קצרה האתר של AMD יש חלק הנקרא "הדפים הלבנים" ושם יש קובץ PDF על המעבד הנ"ל (יותר נכון על הליבה) הרבה פרטים משעממים אבל משהו אחד תפס את עיניי !! מוצהר שם חד וחלק ע"י AMD : מתח VCC CORE 1.65 וולט עד פה זה כבר אנחנו יודעים ,אבל הנתון המדהים שאפשר לתת לו בין 1.15וולט ל 2.15 וולט ! כלומר פלוס מינוס 0.5 וולט . אני לא יודע מי ירצה לתת למעבד 1.1 וולט אבל לתת 2.1 וולט זה בהחלט !! זה אומר שהמעבד אמור לעבוד בצורה תקינה ביותר תחת המתח המטורף הזה מבלי למות ! סיבה שניה כמובן זכרון מטמון L2 512KB שזה תוספת מבורכת. בקיצור זה הולך להיות קייץ מעניין מאד. קישור : http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/26237.pdf
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. יש לי מעבד P3 800........ עם היטסינק ישן של CHRONOS מהירות 5114rpm לוח אם Cuv4x של ASUS מאוורר חיצוני 1. טמפ' לוח אם לפי MBM וSandra היא 27 וטמפ' המעבד לפי Sandra נעה בין 35-40 האם כדי לי לבצע OC למעבד?! אחרי הכל אני יכול להרים אותו עד 970 וחבל........... אודה מאוד על כל תשובה שהיא......
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם... ברשותי המפרט הבא: E8400 עם קירור TUNIQ TOWER Gigabyte P35-DS3L G.Skill 2x1024mb 6400 400MHZ CL4 8800GT ENERMAX LIBERTY 400W מארז GIGABYTE 3D AURUA.... ככה, התחלתי עם OC למעבד, הצלחתי להגיע ל 425MHZ מ 333MHZ, עם מתח של 1.360V למעבד. ביצעתי בדיקה עם OCCT ויצא תקין ללא תקלות.. הטמפרטורות במנוחה 40 - 39 מעלות, ובמאמץ בבדיקה עם OCCT טמפרטורה 55-57 מעלות - מעבד. אני בעיקרון רוצה להגיע ל 4GHZ שזה 445MHZ... ניסיתי לעלות מתח למעבד ל 1.408V ועדיין אני לא מצליח עם הבדיקה של OCCT. עכשיו ניסיתי להוריד את המכפלה מ 9 ל- 6 ולהישאר על אותו BUS, והרצתי בדיקה והיא עברה בהצלחה ללא תקלות, עכשיו לא הבנתי מה זה אומר - שהזכרונות והלוח אם מגבילים אותי אם הורדתי את המכפלה והבאס נשאר…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך תוכנה טובה למדידת מעלות ב XP והסבר איך להפעיל אותה, בבקשה אם אתם נותנים לי את MBM5 תסבירו לי איך לעשות שהיא תראה תוצאות הגיוניות ולא 48- תודה
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מאת הקירור מוגן 2 ואני רוצה להתקין אותו על 6700k פניתי לסקייצ׳י במייל והם אמרו שאין בעיה ויש תושבות מתאימות שעולות כ 40 שח כולל משלוח לארץ, שמעתי שמעבדי סקיילייק נשברים מהלחץ של קירור מאסיבי רציתי לדעת האם למישהו יש נסיון עם זה ואם זה בעייתי איזה קירור מומלץ שיהיה לי שקט בחדר השינה ושקט לגבי הטמפרטורה בעבודה במהירות סטוק בהתחלה ובהמשך המהרה אם יהיה צורך תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לעשות OC למעבד (I5 760) ומחפש גוף קירור שמתאים למשימה יש הצעות? מה אתם אומרים על זה : Noctua NH-U9B SE2 או מוגן 3 REV B המארז כנראה יהיה COOLERMASTER N300 אלא אם יש המלצות אחרות תקציב:קירור - 200 מארז:250 חריגה מאוד קטנה באה בחשבון
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי הארדיסק WD 30 MB 7200 IDE ויש לי מגירת קירור עם שני מאווררים שעושים רעש של מיפעל (לפי The Wizard) איך אני יכול להמהיר אותו ועד כמה?
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום.. יש לי E8400 על 4050mhz הכל טוב ויפה.. אבל אחרי כיבוי ממושך כשאני מפעיל את המחשב הכל חוזר לקדמותו. מה הבעיה? המתח של המעבד 1.375,לזכרונות שמתי +0.1V 5-5-5-15 ולאחר כיבוי ממושך הOC חוזר לקדמותו. כנ"ל עם מתח למעבד 1.40V ביחד עם הנתונים הנ"ל ואותה הבעיה. בנוסף ניסיתי את האופציה של1.375 עם הוספת מתח לזכרונות 0.1V + MCH +FSB . מישהו יודע מה הבעיה? כביכול הכל יציב ואין לי בעיות של אי יציבות כשמחשב בעומס או משהו אחר.. תודה.
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות על הפלטיה. האם זה אפשרי לחבר את הצד הקר לבלוק קירור מים וכך בעצם המים שיעברו בו יתקררו? (הטמפרטורה יכולה לרדת קצת מתחת לטמפרטורת החדר משוםפ שאני לא צריך את זה למחשב) האם ישנו וסת מתח כולשהוא לפלטיה בשביל לכוון את הטמפרטורה? תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי אני מתחיל לנסות את העניינים עם המעבד הזה , ה OC האחרון היה מאוד מספק - E2180 @ 3.4GHZ , לא המקסימום אבל בסדר גמור . עריכה : עכשיו עם ה Q9550 יש לי בעיה שראיתי שהמכפלה היא לא 8.5 אלא 6-8 (מ CPU-Z) , אני יודע שהמעבד עובד על 8.5 אבל אין לי אפשרות לשנות את המכפלה , מכירים את התופעה במקרה ? (לוח אם Abit IP35) חוץ מזה אני מחפש את האופציה לקבוע את מהירות המכפלה שלא תשתנה , אני זוכר שיש אופתיה לבטל את הפחתת המכפלה בזמן מנוחה , תוכלו להגיד לי מה אני צריך לעשות ? חוץ מזה , אני אוהב להשתמש ב ORTHOS , אבל היא טובה גם למרובע ליבות ? אני משתמש עם פריים95 . המשך יום נעים , נדב .
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. רכשתי מאוור למארז. אין לי מקום לחבר אותו על לוח האם. איך מחברים אותו ישירות לספק הכוח? הרי אין התאמה? תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את הקירור מוגן 3 ורציתי לשאול לגבי הרעש שלו..איך הוא? רועש? שקט? (בזמן מאמץ כמובן) הקירור שלי עכשיו זה הקירור בוקס של המעבד 955.. קירור מאוד מאוד רועש.. מישהו יכול לתת לי אינדיקציה במספרים כמה הקירור שלי רועש וכמה הקירור מוגן 3 רועש? ני אמור להסתכל על הdba שלהם לא? תודה לעוזרים!
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני מתכוון לשדרג את המחשב קלות מבחינת המארז והקירור. יש http://www.caselabs-store.com/magnum-sth10/ בדרך לארץ ואני מתכוון להרכיב מערכת קירור מים חדשה לתוכו. הכיוון כרגע הוא 2 רדיאטורים של 560 למעלה (P/P). הבלוק ישאר הנוכחי עד לשלב 2 שיהיה שידרוג החומרה. והקירור על כ. המסך לא ישתנה. אשמח לחוות דעת על http://www.sidewindercomputers.com/xsexqufanra.html או להמלצה על רדיאטור אחר בגודל הזה (רצוי באותה רמת מחיר)
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום לכם רציתי לדעת האם כדאי לבצע אוברקלוקינג למחשב שלי ? האם אני ארגיש שיפור משמעותי ? או שעדיף לא לגעת במחשב שלי? יש לי לוח של ASUS P7P55D EVO מעבד I5 750 ספק של sea sonic 650w מאוורר של המעבד הוא מקורי של אינטל זיכרון 4x 2GB של G.SKILL gigabyte hd 7870 windforce oc version האם כדאי ? זה מסובך? מה אני צריך לשפר במחשב? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כל היום קרור קרור קרור... מה יותר טוב, מה כדאי, מה הכי קר.... קבלו את bowman1964 מ http://www.xtremesystems.org הבן אדם עשה את זה ! הקרור (הקבוע) הכי יעיל על הכדור ! שלוש יחידות קרור (מעבד,גשר צפוני וכרטיס מסך) מקוררות ע"י גז. מתחת למינוס 40 במאמץ למעבד ולכרטיס מסך. 1700+ @ 2957MHz.
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
האם מישהו כבר עשה את פתיחת הצינורות ב GTO2? ואם כן, אז אם הוא יוכל להסביר את התהליך בדיוק, כי בפורומים בחו"ל זה לא הכי מוסבר.... תודה
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז תכירו, ה Dragon 01BLD שלי, ששמו כאמור Hydro Machine, אני מחכה למערכת קירור המים.... היום הוא חוגג בדיוק חודש ! קניתי מפנדה.... ובינתיים הוא עבר לא מעט מודינג.... אפשר אפילו להגיד שהרבה.... לפניכם תמונות עם פרטים: החלון התחתון: החלון העליון: מאוורר לדים שקוף על-גבי החלון התחתון: הלוח - MSI K7T266 Pro2 - U MS 6593 מוד לג'יפורס 2 400 MX הכרטיס התחתון - D-LED שמחובר ללוח, עם שני USB: חיבור מולקס מואר בלד כחול מבפנים: המודינג לספק: מעבר הכבלים לחלק העליון של המארז ה D-LED שהוזכר מקודם: זהו, אשמח מאוד לתגובות, הערות, הארות, שיפורים, שיפוצים, אבל לא לכלוכים..... תודה מראש !
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
לפי EVEREST ה MCP על 64 מעלות (כרגע) ולפעמים 65 לפעמים 60 ככה משחק. ניראה לי מוזגם. רציתי לדעת מה זה בכלל MCP והאם הטמפרטורה נורמלית? תודה, דניאל.
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי כתבה שהתפרסמה פה על רדיאטור http://www.gamingin3d.com/reviews/dtek ורציתי לשאול מה זה רדיאטור,מה ההבדל בינו לבין מאוררים לcpu . חבל שאי אפשר להשיג את הרדיאטור שמפרסמים בכתבה בארץ.
-
הבלוק מים החדש שלי מוכן , אבל במקום פיטינגים בסוף הלכתי על צונורות נחושת שהולחמו לתוך הבלוק, כי בגלל העובי של הבלוק 10 מ"מ אין מספיק "בשר" בשביל ההברגה , אבל ההלחמה גם אטומה וגם מחזיקה חזק. אבל כל העניין יבדק טוב טוב לפני ההכנסה למחשב.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-