אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אני מעלה את השאלה עקב חוסר שביעות רצון מהמערכת מים שבניתי. אני משתמש ב Yate Loon 120mm Medium Speed Silent Case Fan - D12SM-12 - Sleeved אשר נותן 70.5 CFM (לפי נתוני חברה כמובן). נעזוב לרגע את הדיון של עוצמת הרעש (המאוורר הנ"ל אמור לתת 33db, ואני לא שומע אותו), ונתרכז רק ב CFM. השאלה היא כזו אם מאוורר שנותן לדוגמא 110 CFM כמו ה Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan" 1900 rpm Quiet Case Fan - Ultra Speed - Sleeved יקרר יותר טוב את הרדיאטור ? ואם כבר למה לא לקחת את Delta 120x25mm FFB1212EH High Speed Case Fan - Sleeved שנותן 150 ? (למעט בעיית הרעש, לDelta יש מאוורר שמספק גם 250cfm). ההגיון הבריא אומר כן, אבל מתי "כמות" ה cfm מפסיקה להיות רלוונתית ? (אולי צריך בכל זאת להסתכל ע…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי משיטוטים פה ושם במטרה להרכיב לעצמי את המערכת הכי שקטה שאפשר אבל שתוכל לסחוב OC לא קטן (מחשב שיקנה כשתיהיה הירידה לQ6600 ובתקווה שבאותו זמן תיהיה ירידה גם לסדרת ה8800). חיפשתי מאוררי 120MM שקטים אבל שדוחפים הרבה אויר, אחד להרכבה על הקירור מעבד שזה יהיה נינג'ה כנראה או טוניק תלוי במארז שבסופו של דבר אני יבחר, והשני מאורר אחורי שמוציא אויר. בכל מקרה נתקלתי בחברה הזאת http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-74-14 שכמו שתראו המאוררים שלהם פשוט מטורפים לא להאמין לנתונים האלו 14DBA למאורר שדוחף 72CFM או 18DBA למאורר שדוחף 90CFM. מישהו יצא לו להתעסק אם המאוררים האלו? כי פשוט לא נראה לי הגיוני הנתונים האלו, ואם הם כן נכונים? איפה אפשר להשיג אותם?
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך משהו פשוט, ראיתי את אלו- איזה מהם הוא הכי מומלץ? http://www.ebay.com/itm/2-X-Thermal-Grease-Paste-Compound-CPU-Heatsink-Heatsink-/270585451773?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3f002654fd http://www.ebay.com/itm/30g-Grey-Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-for-CPU-Heatsink-Heat-Sink-/221068861062?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item3378bb1e86 http://www.ebay.com/itm/4-X-1g-Silver-Thermal-Grease-Paste-CPU-Heatsink-Silicone-Compound-1-/180924856037?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item2a1ff636e5 http://www.ebay.com/itm/Thermal-Grease-Paste-Compound-Silicone-CPU-Heatsink-30g-/130569379989?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e668aa09…
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לעשות OC למעבד מסוג intel q6600. קראתי את המדריך שבאתר והתחלתי קצת להעלות את ה-FSB ויש לי כמה שאלות. יש לי לוח אם ASROCK 4core 1600-D800 חרא של לוח אם לכל הדעות.. עברתי על כל האפשרויות שם הניתנות לשינוי, מספר פעמים, ביסודיות רבה אבל אני עדיין לא מוצא מספר דברים.. 1.[מצאתי בסוף] -EIST \ COOL'N'QUIT 2. shutdown temperature 3.מחלק הזיכרון\ command rate 4.Dram bank interleave cpu multiplier ו-ratio actual value הם אותו דבר נכון?] [אז משום מה בתוכנה אוורסט רשום שזה 7 ואילו בביוס רשום שזה 9 ללא אפשרות לשנות אותו כמובן..למה ככה?!] עריכה: גם את זה הצלחתי לשנות, אבל אני לא מבין, העלתי את המכפלה מ-7 ל-9 ומשום מה המעבד עובד על אותה תדירות(כפי שרואים ב-cpuz ועוד תוכנות) …
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
-
מה המצב אנשים ?.. הטכנאי שלי עשה לי OC למעבד E4500 מ - 2.2 ל - 2.93 . יש לי טמפרטורות מאוד נמוכות במנוחה (25-27) ובמאמץ 40-42 מקסימום, אז הייתי רוצה להגיע מ - 2.93 ל - 3.2 וגם בנוגע ל - Clocks של ה - כ.מ . ויש לי כמה שאלות ... אני אשמח ואודה לכם מאוד אם תתייחסו לכל השאלות שלי וברצינות ... 1) האם אני אשים לב להבדל בין 2.93 ל - 3.2 ?.. 2) האם אני צריך לשנות עוד משהו מההגדרות (כמו למשל PCI Express Frequency מ - 100 למספר אחר, אחרי שאני מבצע OC למשהו גבוה יותר מ - 2.93, או שזה צריך להשאר ככה אפילו אם היתיי עושה OC ל - 5 Mhz ?) של ה - BIOS (ההגדרות פה מתחת) חוץ מאת ה - CPU Host Frequency מ - 266 ל - 291 ?.. 3) אם אני מעלה את המעבד מ - 2.93 ל - 3.2 (291 ב - CPU Host Freque…
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! יש אצלי שני מאווררים שהוצרתי ממחשב ישן והרכבתי אותם במחשב שאני עובד עליו עכשיו המאווררים מחוברים לכבל עם ארבעה צבעים (צהוב אדום שחור שחור) ויש את המאוורר של המעבד שמחובר ללוח אם ואני תוהה האם יש תוכנה שנותנת לי שליטה על מאווררי המחשב ועל מאוורר המחשב תודה לכל מי שעוזר
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקיי, קבלו את המוד שהתעסקתי בו ביממות האחרונות..... תופים בבקשה..... ו..... http://www.avner.cjb.net/proj/ledfan/ כנסו ! יש שם תמונות מהתחלה ועד הסוף ! 8) אשמח לקבל תגובות !
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב מיכוון שאני חולה שקט ומכיר עוד כמה כאלה ובינהם ice2k, אז חשבתי לעצמי איך אשפר להרכיב את המחשב השקט ביותר שאפשר ובאותו זמן גם מקורר אבל לא יקר מידי... אז לאחרונה קניתי Vantec AeroFlow והוא ממש לא מה שציפיתי ממנו הוא גם לא שקט וגם לא מקרר, אז התייעצתי פה והגעתי למסקנה שזה כנראה בגלל החום במארז אז אני קונה את המארז הזה שהוא מגיע עם חמש מאווררים ואז שוב צצה השאלה של הרעש אז חשבתי על להוריד את המתח שלהם ל5V בעזרת זה או לקנות 5 מאווררים כאלה שפה יש עליהם ביקורת. ואם כל זה ילך טוב אז אני גם יוכל להוריד את ה-rpm של הVantec AeroFlow בעזרת זה בשביל שיהיה יותר שקט. דבר ראשון מה אתה אומרים על הרעיון בכללי? שתיים מה יותר טוב לקנות 5 Vantec Stealth (יוצא 215 שקל אבל כמובן שאני רו…
-
- 31 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להתחיל בתהליך הOC רק רציתי להיות בטוח בכמה דברים... לפי מה שהבנתי מומלץ בתחילת הOC להוריד את המכפלה ל10 ורק אז לעלות את הFSB, לאחר מכן כל כמה FSB לעלות? זאת אומרת קפיצות של 5MHZ ולבדוק שיש POST? ותקנו אותי אם אני טועה לגבי הורדת המכפלה... ועוד שאלה בקשר לטמפ' - במנוחה אני על 30-32 ובמאמץ אני על 38-40 אני אם קירור סטוק, את שאר המפרט יש ב"מפרט מחשב". האם הטמפ' מספיק טובות כדי התחיל בOC?... תודה רבה מראש...
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לפני כמה ימים שאלתי כאן בפורום אם למישהו יש נסיון בלשייף (Lapping) את המפזר חום האינטרגלי (IHS או Integrated Heat Spreader) של המעבדי פנטיום 4 של אינטל (גם לP3 עם ליבת Tualatin יש, אבל זה לא רלוונטי להרבה אנשים). אז החלטתי בעצמי לנסות... לא חשבתי שיש סיכוי שאני אשבור משהו. לקחתי ניר שיוף של מתכת מסוגים 400 ו500 (המספר מציין את מספר החלקיקים באינץ' רבוע - מה שיותר יותר עדין). הנחתי את הניר על שולחן זכוכית (קריטי שיהיה שטוח) ולקחתי חתיכה שטוחה של משהו שנראה כמו שילוב בין קלקר לאריג כדי שיתפוס את המעבד בפינים בלי לפגוע בו. הנחתי את המעבד עם הIHS על הניר 400 והתחלתי לעבוד בתנועות מעגליות תוך סיבוב המעבד ב90 מעלות כל בערך חצי דקה של עבודה. הIHS בנוי ב2 שכבות. העליונה היא ניקל,…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
סוף סוף אחרי זמן ממשוך קניתי במזל טוב חלקים חדשים, היה התלבטות גדולה בין סלרון לפנטיום 4 אבל המחיר נתן את אותותיו, אז נאלצתי לקנות סלרון, מה שעודד אותי היה הביצועים של ה OC היפים מאוד. רכשתי מעבד סלרון 1.2 256K 0.13 לוח אם TUSL-2 וכרטיס מסך GF2 TI200 64MB DDR + TV OUT במחיר טוב. עכשיו אני הולך לשינוי , א. איזה מאוורר למעבד די טוב , האם GLOBALWIN די טוב ? או TT 7 עדיף. ב.איזה ביצועים אפשר למשוך את המעבד ולאיזה מהירות הכי גבוהה ג. האם צריך לשנות את הביוס ל 133:133:133 וכמה VCORE צריך תודה
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חשבתי לאחרונה על מוד למארז - ש, איך לא, עוזר להוריד קצת טמפ'. אני לא בטוח אם עשו את זה, ואני לא בטוח אם זה עובד, אבל זה רק רעיון. כולכם בטח מכירים את ההורדה בטמפ' כהמארז פתוח -אך כולכם גם בטח מכירים את בעיית האבק. הרעיון שלי מכער מאוד את המארז, אבל זה שווה(אני חושב). הרעיון הוא כזה: לעשות חורים קטנים בשני צידי המארז, הרבה חורים. אחר כך, לשים נייר מגבת(או כל נייר שיש בו חורים קטנים שיוכל להיכנס אוויר) על כל חור. בעזרת זה, אפשר להמנע כמה שיותר מאבק ולהרוויח כניסת אוויר למארז. דעתכם? נ.ב. את הרעיון של נייר המגבת לקחתי מכתבה כאן באתר על "הכנת פילטר למאווררים".
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז Fusion V2.0 (נקרא גם Fusion 430) ובתוכו לוח אם Gigabyte MA-78GM-S2H, ועליו AMD Athlon X2 5200 45w. המארז עצמו מגיע עם שני מאווררים 120 מ"מ שמוציאים אוויר, וכרגע מחובר רק קירור הסטוק של המעבד. לNB יש רק צלעות קירור נמוכות שהגיעו עם הלוח. הבעיה: בעת ניגון סרטי HD המעבד מגיע למשהו כמו 60 מעלות, וה Northbridge מגיע לאזור 100 מעלות צלזיוס. מקריאה בהרבה אתרי םבאינטרנט עולה כי כנראה זו לא באמת הטמפ' של ה NB, אבל לצורך הענין הוא מתחמם במשהו כמו 15-18 מעלות בעת מאמץ. אני רוצה להתאים למעבד ול NB קירור, אבל מאד מוגבל במקום. הם יושבים ממש צמוד אחד לשני, ויש לי גם מגבלת גובה בגלל המארז. אם למשל אני ממקם Mini Ninja, המארז נסגר על המ"מ, ואני לא חושב שאני אוכל להכניס עוד…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום שלום שלום, כידוע לכולנו מזג האויר בארצנו קצת לא יציב. ביום שישי האחרון (5.4) החל בסביבות איזור המרכז (שם אנוכי מתגורר) מז"א שרבי ואביך. המעבד שלי, שביום אביבי ממוצע הטמפ' שלו נעה בין 27-29 מעל', החליט ל"המהיר" את קבצ פעימות הלב שלי וקפץ לטמפ' של 53 מעל' (לא נורא כ"כ, אבל בהתחשב בעובדה שהחדר שלי עוד ממוזג זה כבר מתחיל להעלות סימני שאלה). בכל מקרה... ,אחרי שהפגנתי יכולות של משורר (ראו סיפור נפלא למעלה ^) שאלתי היא על איזה מאוורר אתם ממליצים (מפרט למטה) + איזה FAN BUS כדאי לי לקנות (תמונה של המארז למטה) (5 מאווררי מארז (לא כולל מאוורר של מעבד + 2 של ספק)) . אם תוכלו לצרף גם שמות של חנויות (או רמזים לשמות של חנויות ;D) זה יהיה נהדר. המון תודות.
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה המאוורר הנוכחי של ה TUNIQ מאוד רועש במהירות הכי גבוה. אני רוצה מאוורר חזק עם CFM גבוה אבל כמה שיותר שקט או לפחות בלי PITCH מעצבן כמו שיש במאוורר של TUNIQ יש המלצות? http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SP120UVLED-BL&Cat2Cat1ID=41&Cat2ID=251&aff=Zap מה דעתכם על זה? CFM גבוה DB נכון
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בהתאמת חלקים והתייעצות בנוגע לבניית לופ קשיח עבור הכרטיס מסך והמעבד. המפרט: מארז: corsair 570x white לוח אם: gigabyte z390 aorus pro מעבד: i7 9700k ראם: 32gb corsair vengeance ddr4 3200mhz (לבנים) כרטיס מסך: gigabyte rtx 2080 ti gaming oc ספק כוח: corsair rm760x (לבן) איחסון: 1tb 970evo nvme, 2tb WD blue nvme נכון לעכשיו בסל הקניות (עוד לא הוזמן) ישנם הבלוקים הקלאסים של EKWB למעבד ולכרטיס המסך (הדגם הספציפי שלי דורש הסרה של חיבור המאורר בחלקו העליון של הכרטיס.), משאבה גם כן של EK מהסדרה הקלאסית אך מאוד קורצת לי המשאבה של קורסייר Hydro X. אני ככל הנראה אשלב את הבנייה עם מאווררי קורסייר לבנים ll120 שאני יוד…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם קניתי מחשב מחבר שלי במחשב בוצע OC רציתי בבקשה לשאול איך אני מבטל את ה OC. נכנסתי לביוס וראיתי שזה טיפה מסובך אז עזבתי המפרט הוא: INTEL E8500 ASUS P5Q קירור ZALMAN 9900 ASUS 9800GT OC 4GB DDR2 CROSSAIR תודה לעוזרים וחג שמח.
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום התקנתי את התוכנה speedfan כדי לבדוק את הטמפ' והמאווררים אני מצרף תמונה של תוצאות במאמץ של המחשב תוכלו להגיד לי מה בדיוק התוצאות? האם הטמפרטורה בסדר? ולמה רואים שרק 2 מאווררים עובדים?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקיי אז השאלה העיקרית היא איזה מאווררים הכי מומלצים לפרטים האלה: מעבד Intel E8400 OverClocked מאוורר למארז המכיל לוח אם של GIGABYTE עם צ'יפסט X48 מאוורר לכרטיס מסך ATI Radeon HD4850 ומה תפקידו של מאוורר המארז??
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
when i turn off my defualt cpu speed in my bios and turn it into manual a menu gets activated. the menu is System/PCI Frequency ratio and his values are: 133.0/32.25 (current) 135.0/33.75 130.0/32.25 etc'. as u can see the numbers dosnt make sense (at least to me thy dont come in any clear order, up or down. i guess that the first value is the system bus speed do u know what is the second? i think i can overclock my system if i change thos value but if i dont know what thy meen its poinles. btw - i have p3 800mhz on an asus cuv4x motherboard and awardbos medallion ver 6.0 there is also a second option under this one thats called system/SDARM Frequency ratio and its valus …
-
יש לי AMD Athlon XP 1600 ותמיד הוא היה לי על 54 מעלות בערך... עכשיו הסתכלתי ושמתי לב שהוא ממש רותח!!! 64 מעלות המעבד והלוח אם על 51!!! זה מוזר, קצת חם בחד אצלי אבל בטח שלא צריך להיות הבדל של 10 מעלות מלפני כמה חודשים. גם המחשב פתוח רק כמה שעות עכשיו. יש לי את התוכנה Speedfan וכתוב שם: Warning - VIA8233 sensors are disabled. מה זה אומר? (אני יודע טוב אנגלית רק לא יודע מה הכוונה...)
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לי אין מספיק ידע במחשבים כדי לדעת כול מיני דברים מי שיכול שיכתוב בתגובות מה כדי להחליף במחשב שהיה יותר זול או עם כדי לבנות ולעשות אוברקלוקינג בשביל המחשב שאני יבנה או עם כדי בכלל לעשות את זה אני מוכן להוסיף על המחשב עצמו 1000 שח ובשביל האוברקלוקינג עוד 2000 שח לי נראה שכדי כבר לקנות\לבנות מחשב יותר טוב מצורף המפרט של המחשב שלי תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
למכירה בארץ כרגע מצאתי בקושי בחו"ל אבל אין לי איך להזמין כי הם לא יביאו לי את זה לארץ אני לא מצליח להבין איך לעשות לי אחד המדריך פה קשה מאוד בשבילי חיפשתי הרבה מידע באינטרנט ועדיין זה קשה .
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-