עבור לתוכן

ייעוץ לגבי תחילת לימודים בתחום הIT.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אז החלטתי להתחיל ללמוד והתחלתי לחפש מידע ברשת והגעתי לסוג של מבוי סתום.

אני בן 22, לא למדתי שום דבר שקשור למחשבים למרות שיש לי ידע רב מהבית, גם במערכות הפעלה, גם בחומרה וגם באינטרנט. לא הייתי אומר ברמה של מקצוען אבל בהחלט ברמה מתקדמת בשלושת הנושאים שציינתי.

התחלתי לבדוק מכללות ולהשאיר פרטים וגם דיברתי עם מכרים שעברו קורסים בנושא ובסופו של דבר מצאתי את עצמי במכללת מדיאטק בייעוץ.

אז הסברתי לבחורה פחות או יותר מה אני מבין, מבחינתה, ולמרות שהיא היתה מאוד אובייקטיבית, אני צריך MCITP. היא הראתה לי חוברת של MCSE ושאלה אם אני יכול להסביר לה מה זה IPv6 ואמרתי לה שלא (למרות שהיו שם כמה מושגים שדווקא מוכרים לי) היא החליטה שזה לא בשבילי.

עבדתי בנציג שירות בפלאפון, שזו סוג של סביבה ממוחשבת, ובין היתר נתתי מענה גם במוקד הטכני שלהם במתן פתרונות לתקלות חיוג\קליטה ותפעול מכשירים.

בעיקרון עיצבן אותי שהבחורה במדיאטק ניסתה 'לדחוף' לי בכח את הMCTIP ושאלתי אותה לגבי תחומים אחרים. מתחום הפיתוח והQA הבנתי שזו ישיבה רצופה מול מחשב בבדיקת\כתיבת קודים, שזה משהו שהייתי עושה בעבר (PHP וHTML) אבל להנאתי ואני לא בטוח עד כמה אני ארצה לעבוד בזה לפרנסתי. ומנגד, כל מה שקשור לניהול רשתות ובכללי תחום הIT זו עבודה עם יותר תזוזה וחשיבה וכו' שזה דווקא נראה לי הרבה יותר מעניין.

קראתי גם כאן בפורום שבסופו של דבר זה לא הנייר שכתוב עליו שסיימתי X וY אלא הנסיון המעשי שלי ועד כמה אני טוב במה שאני עושה. אני גר בצפון ועד עכשיו מכל המקומות ששלחתי אליהם את קורות החיים שלי לא חזרו אליי ממקומות רציניים כל כך (מקסימום עובד בחנות מחשבים וגם זה בתפקיד מוכר ואחראי מלאי) מה גם שעשיתי בדיקה בגוגל לדרישות עבודה (בשימוש מילת המפתח MCITP) וראיתי שאין כל כך הרבה דרישות (בצפון לפחות) ואלו שיש דורשות נסיון של מינימום 3 שנים בתחום.

אז אני מבין שיש כאן אנשים שכבר למדו ועברו את זה הסרטים האלה, בהתחשב במה שרשמתי מה הייתם ממליצים לי לעשות? אני מאוד רוצה להשתלב בתחום המחשבים בצורה כלשהי, זה מה שאני אוהב לעשות אבל באמת שמכל הקורסים והבחירות אני לא יודע מה לעשות ומה ישתלם לי אחרי הקורס.

תודה רבה מראש!

פורסם

הדרך להיכנס לתחום היא לא לשרוף כסף על כל מיני מוסדות לימודים שמתיימרים לשווק לך חלומות על הסמכות שאתה בכלל לא מבין את המשמעות שלהן (בטח לא בשלב הזה).

מין הסתם שהם ידחפו לך כל קורס מעפן רק כדי שתשלם להם.

תתחיל ממשהו זוטר כמו help desk בחברה בינונית-גדולה (ולא מוקד תמיכה טלפוני של חברת תקשורת) ותראה עד כמה אתה אוהב את התחום בכלל.

אחרי זה תוכל להיחשף לטכנולוגיות, מערכות ושיטות עבודה ושיתנו לך את הכלים להחליט לאן אתה רוצה להמשיך כדי להתמקצע.

בהשמך תוכל להיות איש סיסטם "כל יודע" ואינטגרטור שמתמחה במשהו מסויים (וגם תנאי העבודה ישתפרו בהתאם).

במידה ויהיה לך צורך לעשות הסמכות כלשהן של vendorים, תעשה את זה על חשבון העבודה ולא על חשבונך.

אני אישית לא מכיר את שוק העבודה באזור המגורים שלך, אבל ראיתי פארק תעשייה (עם חברות טכנולוגיות) דיי רציני כשעברתי ליד יקנעם.

הדיון עובר לפורום כללי כי אין לו שום נגיעה מקצועית לתחום.

פורסם
  • מחבר

הדרך להיכנס לתחום היא לא לשרוף כסף על כל מיני מוסדות לימודים שמתיימרים לשווק לך חלומות על הסמכות שאתה בכלל לא מבין את המשמעות שלהן (בטח לא בשלב הזה).

מין הסתם שהם ידחפו לך כל קורס מעפן רק כדי שתשלם להם.

תתחיל ממשהו זוטר כמו help desk בחברה בינונית-גדולה (ולא מוקד תמיכה טלפוני של חברת תקשורת) ותראה עד כמה אתה אוהב את התחום בכלל.

אחרי זה תוכל להיחשף לטכנולוגיות, מערכות ושיטות עבודה ושיתנו לך את הכלים להחליט לאן אתה רוצה להמשיך כדי להתמקצע.

בהשמך תוכל להיות איש סיסטם "כל יודע" ואינטגרטור שמתמחה במשהו מסויים (וגם תנאי העבודה ישתפרו בהתאם).

במידה ויהיה לך צורך לעשות הסמכות כלשהן של vendorים, תעשה את זה על חשבון העבודה ולא על חשבונך.

אני אישית לא מכיר את שוק העבודה באזור המגורים שלך, אבל ראיתי פארק תעשייה (עם חברות טכנולוגיות) דיי רציני כשעברתי ליד יקנעם.

הדיון עובר לפורום כללי כי אין לו שום נגיעה מקצועית לתחום.

תראה ממה שיצא לי לראות בדרישות אפילו לhelp desk יש להם דרישות נגיד של נסיון בהשתלטות מרחוק. אין לי נסיון בזה, למרות שכשעבדתי בפלאפון יצא לי לדבר עם 'מוקד המידע' (זה ה-help desk שלהם) כמה וכמה פעמים וההשתלטות פשוטה אפילו לילד, סה"כ מזינים כתובת איפי של המחשב ומתחברים. זאת בעצם כל הבעיה, אני בטוח שאני אסתדר בעבודה אבל הם פשוט לא לוקחים כשאין נסיון מוכח.

לכן החלטתי ללמוד על מנת שיהיה 'נסיון' מוכח כלשהו ועל מנת להתמקצע כמה שיותר ולהבין בכל התחומים בצורה מקצועית, אבל מכל התגובות כנראה שיש שיטות נוספות להשתלב בשוק ואני פשוט לא מבין מה לעשות כבר :(

פורסם

אל תצוטט תגובות מעליך.

אם אתה אוהב את התחום באמת, אז אתה לא צריך שום מסלול לימודים כדי ללמוד אותו.

גם אם תתחיל מתפקיד טכני באיזה חנות מחשבים מקומית זה יהיה יותר מכלום (אני אישית מכיר אנשים שהתחילו מזה). ככה גם תבין עד כמה אתה יכול ורוצה להתמודד עם אתגרים טכניים.

לגבי דרישות - אתה תמיד יכול לקרוא מידע ברשת על כל דבר (זה ממש לא סוד) או לשאול פה.

פורסם

מצתרף לפותח הנושא, אני עוד מספר ימים בן 24, מ2007 אני MCP, עברתי קורס MCDST בזמנו,

יש לי כ3 שנים ניסיון שעבודה בתמיכה טכנית, בסלקום ובחברת מיקור נוספת שלא יזכיר את שמה,

בנוסף עבדתי כחצי שנה ב QA ב EBAY, פוטרתי מהעבודה האחרונה שלי עקב קיצוצים והיותה חברת מיקור,

הספקתי להירשם כבר דרך לשכת תעסוקה לקורס MCITP כי אני בבעיה כספית ולא בראש לחפש עבודה במיוחד שתמיכה טכנית דפקה לי את העצבים חבל על הזמן ואני לא חוזר לחרה הזה בחיים, יצה לי לעבוד זמן מה גם כטכנאי מחשבים בחנות אבל לא אהבתי את זה, אני כן מתקן מידי פעם לחברים וכו' תמורת תשלום. אם לא הפיטורין, רציתי להתחיל ללמוד טכנאי טלפונים סלולרים כי זה מאז ומעולם התחום שבו אני הכי מבין ומתעסק לרוב בתחום התוכנה, אך אין לי בחירה, אני חושב ש MCITP יוספיף משהוא ל ק"ח שלי..אך מה יעשה בעוד חצי שנה בגמר הקורס אני ממש לא יודע..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים