עבור לתוכן

התייעצות לפני לימודי הנדסאי תוכנה

Featured Replies

פורסם

שלום אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה עוד חודשיים בבית הספר להנדסאים בטכניון סה"כ זה לימודים של שנתיים, כ- 4 סמיסטרים

מה אתם ממליצים ממני ככאלו שסיימו את הלימודים בשנה הראשונה?

איזה מקצועות ספציפיים אני הולך ללמוד בשנה הראשונה? ועל מה לשים דגש במיוחד ?

יש לי עכשיו חודשיים חשבתי אולי לרכוש ספר או שתיים כדי להתחזק בבסיס לפחות לקראת שנת הלימודים

אז איזה ספרים כדי לי לרכוש? נורא מעניין אותי ( שימו דגש על שנה ראשונה ולא על שנייה בבקשה )

פורסם
  • מחבר

הקפצה קטנטנה

פורסם

אתה צריך ללמוד שפת תכנות כלשהי עצמאית , ואפשר ללמוד לבד מהרשת כל שפה .

פיתוח תוכנה צריך ללמוד באהבה , אם זה לא באהבה אז חבל על הכסף שאתה משקיע וחבל על החיים שלך

במוקדם או מאוחר פשוט תמאס בתחום .

אני אומר לכל מי שחושב על התחום הזה , קודם תלמדו שפה אחת כמו שצריך , לא רק את הסינטס , אלא גם עבודה עם ספריות השפה וכתיבת תכניות ממשיות ומורכבות . אחר כך תשקלו לימודים בתחום .

אם אין אהבה אז פשוט תחפש תחום אחר .

אפשר גם ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה , מכונות , תעשיה וניהול . ולהתפרנס בכבוד .

אלקטרוניקה ופתוח תכנה דומים בכך שאם יש לך ידע תיהיה רצוי כמעט בכל מקום , אם אין לך ידע מרשים שום תואר לא יעזור לך

פורסם
  • מחבר

אתה צריך ללמוד שפת תכנות כלשהי עצמאית , ואפשר ללמוד לבד מהרשת כל שפה .

פיתוח תוכנה צריך ללמוד באהבה , אם זה לא באהבה אז חבל על הכסף שאתה משקיע וחבל על החיים שלך

במוקדם או מאוחר פשוט תמאס בתחום .

אני אומר לכל מי שחושב על התחום הזה , קודם תלמדו שפה אחת כמו שצריך , לא רק את הסינטס , אלא גם עבודה עם ספריות השפה וכתיבת תכניות ממשיות ומורכבות . אחר כך תשקלו לימודים בתחום .

אם אין אהבה אז פשוט תחפש תחום אחר .

אפשר גם ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה , מכונות , תעשיה וניהול . ולהתפרנס בכבוד .

אלקטרוניקה ופתוח תכנה דומים בכך שאם יש לך ידע תיהיה רצוי כמעט בכל מקום , אם אין לך ידע מרשים שום תואר לא יעזור לך

תודה רבה על התגובה היא עזרה לי מאוד..

וכן נורא נורא מעניין אותי התחום ואני מאוד אוהב אותו

תוכל לענות על שאלתי איזה מקצועות נלמדים בשנה הראשונה?

פורסם
  • מקצועות יסוד כללים: מתמטיקה, אנגלית טכנית, סטטיסטיקה, מבוא לאלקטרוניקה ולחשמל, מבנה
    וארגון המחשב.
  • מקצועות עיקרים: אלגברה בוליאנית, אלגברה לינארית, יסודות התכנות, מבנה נתונים, בסיסי נתונים וארגון, ישומי מחשב, מערכות הפעלה, מערכות זמן אמת, שפת אסמבלר, שפת C, שפת ++C, ניתוח מערכות מידע, תקשורת ורשתות, מיקרו מחשבים, הכרת סביבת חלונות, מבוא לאינטרנט, תכנות
    מתקדם, UNIX, גרפיקה ממוחשבת, מולטימדיה, JAVA, ASP, ישומים וחבילות תוכנה ועוד.
  • מעבדות מחשבים: במגמת תוכנה קיימים מחשבים רבים לשימוש הסטודנטים והמרצים וכן שרתי
    הדפסה לצורך לימוד, תרגול והכנת פרויקט גמר.

תלמד שפת תכנות C ותראה אם אתה מתחבר לזה .

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם
  • מחבר

תלמד שפת תכנות C ותראה אם אתה מתחבר לזה .

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

וואוו תודה רבה, יש לך מושג אם כל המקצועות הללו הינם עבור השנה הראשונה או שהם עבור כל השנתיים?

פורסם

אני יכול רק לשער שיתחילו איתכם עם

מקצועות יסוד כללים: מתמטיקה, אנגלית טכנית, סטטיסטיקה, מבוא לאלקטרוניקה ולחשמל, מבנה

וארגון המחשב.

אבל אל תבהל מזה ,זה לא רמה גבוהה ומפרכת . זה משהו שתוכל לעבור בהצלחה ללא הכנה מוקדמת בתנאי שתיהיה רציני בלימודים

אני שוב ממליץ לך ללמוד שפת C דווקא .

ותקשיב טוב לרגשות שלך , אם באמת זה מענין אותך .

כי להיות מפתח תכנה זה לא דבר שבא בקלות . ואם אין אהבה וממש חשק בלתי נגמר ללימוד פיתוח תכנה , אז תרחם על עצמך ותחפש תחום לימוד אחר .

פורסם

VB,

JAVA,

C#

SQL

ASP

תעבוד חזק על הבסיס של C.

תכין את עצמך להיות בין המצטיינים.

ובשנה השניה, כשג'קי אומרת ש"הכיתה הזאת היא הכי מחורבנת שהיתה לי" תדע שהיא אומרת את זה לכל כיתה כבר עשר שנים.

הנושא נבדק.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים