Apple קיימה השבוע כנס בו הכריזה על מוצר הדגל הבא שלה: ה-iPad, אשר מזכיר בצורתו iPod Touch מגודל, הוא המוצר הבא המאיים לשנות את תרבות הצריכה בעולם המערבי.
הכנס של Apple שהתקיים ביום חמישי השבוע נפתח עם דבריו של סטיב ג'ובס, אשר דיבר על החברה וסיפר על הרווחים האדירים של Apple ברבעון האחרון. לאחר מכן הוא פירט על חנות האפליקציות של Apple, שרשמה כבר 3 מיליארד הורדות ולבסוף, הציג את השימושים המצופים ממחשב טאבלט – קריאת ספרים אלקטרוניים, גלישה באינטרנט, משחקים, צפיה בסרטים ותמונות וכן קריאת דואר אלקטרוני.
או אז הוצג מוצר הדגל הבא מבית Apple, מכשיר ה-iPad, ולאכזבתם של רבים, לא דובר על מכשיר אייפון חדש או על מערכת הפעלה חדשה לאייפונים – אלא על מחשב טאבלט פרי פיתוחה ועיצובה של Apple.
ה-iPad החדש, המבוסס על מערכת ההפעלה iPhone OS, עושה שימוש במעבד במהירות 1GHz מתוצרת Apple ומכיל מסך מגע בגודל 9.7 אינץ' ברזולוציה 1024 x 768. המסך עצמו מבוסס על פאנל IPS, המציע זוויות צפיה רחבות במיוחד, וכן תאורת LED אחורית חסכונית בחשמל.
המכשיר יגיע עם כונן קשיח בנפחים הנעים בין 16GB ל-64GB, וכן יצוייד בתקשורת Bluetooth ו-WiFi בתקן 802.11n, וחלק מהדגמים יתמכו גם בתקשורת 3G סלולרית. סוללת המכשיר צפויה להחזיק מעמד כ-10 שעות בעבודה שוטפת, והוא מכיל חיישן תנועה שנועד לזהות מתי המכשיר איננו בשימוש ולהפחית את צריכת ההספק שלו.
הכירו את ה-iPad |
כאמור, מערכת ההפעלה של המכשיר היא ה-iPhone OS ולמרבה האכזבה היא עדיין לא תומכת במולטי-טאסקינג (ריבוי משימות). מאידך, המכשיר יתמוך בכל אפליקציה שפותחה עבור ה-iPhone, מה שאומר שמאגר של מאות אלפי תוכנות ומשחקים כבר קיים ביום ההשקה.
בנוסף, פיתחה Apple גרסה מיוחדת של חבילת התוכנות iWork עבור הטאבלט החדש, מה שיאפשר לבצע עליו פעולות משרדיות שונות כגון כתיבת מסמכים, חיבור למקרן וכו'. Apple אף שחררה ערכת פיתוח עבור ה-iPad, מה שיאפשר למפתחים לפתח תוכנות ומשחקיים יעודיים ל-iPad, ולנצל את מגוון היכולות שלו באופן מיטבי.
תכונה בולטת נוספת של ה-iPad היא היותו ספר אלקטרוני לכל דבר, תחום בו Apple מנסה להשיג דריסת רגל, ולשם כך היא אף פיתחה תוכנה יעודית בשם iBookStore, המאפשרת לקרוא ספרים באמצעות ממשק יפה ונוח המשתלב בצורה מושלמת עם תוכנת ה-iTunes של Apple, אשר מותקנת גם היא על ה-iPad.
אך למרות הרעש הרב שסובב אותו, ה-iPad סובל מכמה חסרונות מהותיים. ראשית, אכזבה גדולה נרשמה כאשר נודע שהמכשיר לא יתמוך ב-Flash, עקב התעקשות לא מובנת של Apple שלא לשלב את הטכנולוגיה באף אחד מהמוצרים שלה.
משמעות הדבר היא שאתרים רבים לא יעבדו כראוי על גבי ה-iPad, ודווקא מהפונקציונליות החשובה ביותר של המכשיר, גלישה באינטרנט מכל מקום, לא נוכל להנות בצורה הטובה ביותר, ובטח ובטח לא נזכה ל"חווית גלישה חדשה" כפי שהובטח על ידי ג'ובס.
"חווית הגלישה הטובה ביותר" – בלי פלאש? |
חסרונותיו של ה-iPad אינם מועטים. בין היתר, הוא לא כולל רמקולים סטריאפוניים, מיקרופון, או אפילו אפילו מצלמה. הוא אינו תומך בעטי סטיילוס (לצורך זיהוי כתב יד) ולא תמצאו במכשיר חיבורי USB או חיבורים שימושיים אחרים, כמו יציאת HDMI (אם כי השמועות אומרות שבקרוב ניתן יהיה לחבר את הטאבלט למקרנים ומסכי טלוויזיה באמצעות מתאמים נפרדים).
חיסרון נוסף של המכשיר, שכל ישראלי בוודאי לא יופתע ממנו, הוא חוסר הלוקאליזציה והעדר התמיכה בעברית.
מעין כפיצוי על המחסור בתמיכה בעטי סטיילוס וזיהוי כתב יד, מצרפת Apple התקן אשר מאפשר לחבר את ה-iPad למקלדת וכך לעבוד איתו בצורה נוחה יותר (ניתן לחבר מקלדת בלבד, לא עכבר או כל אמצעי שליטה אחר).
התגובות לצעצוע החדש של Apple לא איחרו לבוא – חלקן היו תגובות נלהבות, וחלקן נלהבות פחות, כגון השוואת הטאבלט החדש לאבן עתיקה. באופן טבעי, המכשיר מעורר עניין רב בתקשורת, והוזכר באלפי ידיעות בכל רחבי העולם, בהן הוא נותח לעומק, החל מחומרה, עד למערכת ההפעלה וכולי.
המכשיר החדש צפוי להגיע למדפי החנויות בתוך כ-60 יום לגרסה המאובזרת ב-WIFI בלבד, וכ-90 יום לגרסה המאובזרת הן ב-WIFI והן בתקשורת 3G סלולרית.
המחירים של ה-iPad מפתיעים למדי, ומתחילים מ-500 דולר לגרסה הבסיסית ביותר ועד ל-829 דולר לגרסה הכוללת רשת אלחוטית, רשת סלולרית ונפח אחסון של 64GB (לא ניתן להרחבה).
בשורה התחתונה, קשה לומר האם המוצר הוא "חם או סתם", וזאת משום שלאכזבתם של מעריצי טכנולגיה רבים המכשיר לא כולל מצלמה, מיקרופון או רמקולים, בעל מעבד חלש יחסית, לא תומך בריבוי משימות או בהרחבת נפח האחסון ועדיין דורש חיבור למחשב "אמיתי" לצורך העברת חלק ניכר מהתכנים. למעשה, הנקודה היחידה שניתן לזקוף לזכותו היא העיצוב המרשים והחלק והמהלך השיווקי המבריק שליווה את ההשקה.
סטיב ג'ובס אמנם טוען כי הבייבי החדש שלו הולך לשנות את העולם, אבל במבחן המציאות הוא למעשה מפסיד למרבית המוצרים האחרים הקיימים בשוק.