במסיבת עיתונאים שנערכה לאחרונה בטוקיו, חשף נשיא סוני קאז היראי את הקונסולה הניידת החדשה של החברה, שנקראת 'NGP'. מעבד מרובע ליבות, מסך OLED ומשטח מגע אחורי – הן רק קמצוץ מהתכונות של ה-PSP2
לפני מספר חודשים נחשפה שמועה לפיה סוני עומלת על פיתוח קונסולת PSP חדשה, ולאחר שהפיצה החברה את ערכת פיתוח התוכנה (SDK) של הקונסולה, התברר כי הדיווחים הללו אכן נכונים. כמו כן, בהתאם לידיעות שפורסמו לאחרונה, חשפה סוני בצורה רשמית וחגיגית את קונסולת ה-PSP2, שזכתה להקרא בשם הקוד NGP (ר"ת Next Generation Portable). "הקונסולה החדשה מציעה שילוב מהפכני בין חווית משחק עשירה לבין קישוריות חברתית לעולם האמיתי – מה שמתאפשר תודות למינוף הממשקים שביצענו הן מקונסולת ה-PS3 והן מה-PSP" כתבה החברה בהודעתה הרשמית.
קונסולת ה-NGP כוללת מסך MultiTouch OLED רחב (16:9) בגודל 5 אינץ', המסוגל להציג תוכן ברזולוציה של 960×544 פיקסלים. לטענת סוני, מסך הקונסולה עוצב ותוכנן בצורה כזו שתאפשר למשתמש לצפות בתוכן המוצג על גביו בצורה נקיה, בהירה וחדה מכל זווית אפשרית. פיצ'ר מעניין שכללה סוני ב-NGP הוא משטח מגע הממוקם בצידה האחורי של הקונסולה, שמאפשר תפעול של הקונסולה באמצעות מגע בפאנל האחורי ובו-זמנית גם במסך הקדמי – אכן מדובר בצורת תפעול חדשה ועתידנית שמסמלת על לא פחות ממהפכה בשוק הקונסולות הניידות. לפי הדיווחים, פאנל המגע האחורי נועד כדי לאפשר למשתמשים לבצע אינטראקציה טבעית וזורמת יותר עם המשחקים, שכן הוא מאפשר ביצוע של תנועות המדמות אחיזה, דחיפה ומשיכה באמצעות האצבעות. מלבד זאת כוללת הקונסולה הניידת החדשה של סוני בקדמתה שני ג'ויסטיקים, ארבעה מקשי תזוזה, ארבעה מקשי פעולה וכמובן שגם מקשי 'Start', 'Menu' ו- 'Select'.
כמו כן כוללת הקונסולה כרטיס זכרון פלאש שתפקידו לאחסן משחקים, תוכנות ותכנים נוספים, וגם שתי מצלמות – אחת בחזית ואחת מאחור. ראוי לציין שה-NGP תומכת גם במשחקים ובתכנים אשר פותחו למכשירים מבוססי Android, הודות לשותפות עם PlayStation Suite. סוני דאגה לכלול בקונסולה תמיכה ב-Wi-Fi, ביישומי GPS ובקישוריות 3G, כך שניתן להתחבר לרשת בקלות, לשתף מידע עם משתמשים אחרים וכמובן שגם לשחק עם שחקנים אחרים בעזרת אופציית ה-'LiveArea' שמאפשרת גם לעקוב אחר התקדמותם של משתמשים במשחקים ולגשת לתוכן נוסף ולשלבי בונוס שפותחו על ידי סוני ועל ידי מפתחים חיצוניים. תכונה נוספת בקונסולה הקשורה לאספקט הרשתות החברתיות היא ה-'Near', שמאפשרת למשתמשים לבדוק במה שחקנים הנמצאים באיזור שלהם משחקים באותו הרגע ואף "להפגש" איתם וירטואלית ולשתף מידע.
לפי הדיווחים, המעבד הגראפי של קונסולת ה-NGP (שבב מרובע-ליבות מסוג SGX543) הוא חזק בערך פי 4 מאשר כל מכשיר נייד שקיים כיום בעולם. למעשה, אל מסיבת העיתונאים בה נחשף הצעצוע החדש הגיעו מספר מפתחי משחקים שהדגימו כי הקונסולה מסוגלת להריץ משחקים שפותחו ל-PS3 ללא כל בעיה. אין ספק שאכן מדובר בקונסולה הניידת בעלת כוח העיבוד הרב ביותר בה נתקלנו עד כה, אך יש לזכור כי מחירה של הקונסולה עדיין לא נחשף והוא צפוי מן הסתם להיות גבוה (סביב 350$ בארה"ב). כמו כן, יש לזכור כי למרות שהקונסולה כבר נחשפה במלוא הדרה, היא תהיה זמינה בחו"ל רק לקראת סוף השנה הנוכחית – מה שמעניק למתחרות שפע של זמן להדביק את הפער הטכנולוגי שפתחה קונסולת ה-NGP עליהן.