חיבור ה-Thunderbolt עוד לא ביצע את טבילת האש שלו, אבל באינטל כבר עובדים על הדור הבא
לאחרונה שמענו שחיבור ה-USB מסוגל להגיע, תיאורטית, עד למהירויות של 25Gbps, לצד הערכה שנראה חיבורים במהירויות הללו רק בעוד כמה שנים. כל זה בהחלט נשמע לא רע, בייחוד אם ניקח בחשבון שכיום גם חיבורים בעלי מגבלות מהירות נמוכות פי כמה לא מגיעים למיצוי מלא, אך נראה שבאינטל כבר חושבים על העתיד, ומתכננים את חיבור הדור הבא – חיבור מבוסס על כבלים אופטיים שיציע מהירויות של עד ל-50Gbps.
pcworld.com מדווח שג'ף דימיין (Jeff Demain),מנהל בחטיבת המחקר למעגלים אלקטרוניים ומערכות במעבדות אינטל, סיפר באירוע בניו יורק שהחיבור החדש יישם טכנולוגיות של פוטוניקת סיליקון, המשלבת רכיבי סיליקון וחיבורים אופטיים, ויוכל להציע מהירויות של עד ל-50Gbps ולמרחקים של עד ל-100 מטרים – נתונים גבוהים משמעותית מכל מה שהורגלנו אליו עד עתה.
דימיין הוסיף שבאינטל מקווים להציע את הטכנולוגיה לשימוש במחשבים, טלוויזיות,סמארטפונים, טאבלטים ועוד עד שנת 2015, וזו תחליף חיבורים כמו DisplayPort, HDMI ו-USB. כמו כן מאמינים באינטל שהחיבור החדש יהיה זול לייצור, בשל השימוש בטכנולוגיות ייצור סיליקון שקיימות כבר.
Light Peak אמנם לא קיבלנו, אך הטכנולוגיה עצמה עשויה לעשות קאמבק בשנת 2015 |
באירוע בניו יורק אינטל סיפרה על ההתקדמות בפיתוח החיבור העתידי, והציגה אבטיפוסים של שבבים המיועדים לשליחה וקבלה של אותות לייזר (עליהן מתבססת הטכנולוגיה האופטית). אינטל לא הראתה את הטכנולוגיה החדשה בפעולה, אך הציגה דגמי דמה של הכבלים שישמשו את החיבורים, ויהיו דקים מחיבורי ה-USB הפופולריים כיום.
באינטל מתכננים להגיע למצב בו יוכלו למזער את המשדר והמקלט שישמשו את הטכנולוגיה לכדי שבב אחד שיהיה קטן וחסכוני מספיק בכדי לשמש מכשירים ניידים כמו סמארטפונים וטאבלטים, ויאפשר גם למכשירים האלו להעביר מידע באיכויות גבוהות במיוחד ובמהירות הבזק.
החיבור החדש נשמע, כך עושה רושם, כמו מה שחיבור ה-Light Peak הבטיח להיות בזמנו – חיבור מבוסס תקשורת אופטית שיציע מהירויות של עד ל-100Gbps ולמרחקים גדולים במיוחד. בסופו של דבר התקשורת שונתה לכבלי נחושת "רגילים", ו-Light Peak הפך ל-Thunderbolt שהושק בפברואר השנה, עם מהירויות של "רק" 10Gbps, אז הצהירה אינטל כי היא לא זנחה את פרוייקט התקשורת האופטית, ותציע חיבור אופטי במהירות של עד 100Gbps במהלך העשור הנוכחי.
מההצהרה הנוכחית של דימיין, עושה רושם שבאינטל סימנו את שנת 2015 כשנה שבה (אולי) נראה את התקשורת האופטית פורצת למרכז המיינסטרים סוף סוף.
המשתמש הממוצע יוכל כמובן למשוך בכתפיים ולטעון שלא יהיה שום צורך במהירויות שכאלו בעתיד הנראה לעין, אך מאפיינים ייחודיים נוספים, כמו עלות נמוכה ואפשרות להעביר מידע למרחקים כפי שלא ניתן לעשות היום, לצד טכנולוגיות שהולכות ומתקרבות כמו רזולוציות ה-Ultra HD, גורמות לנו להאמין שחיבור הדור הבא של אינטל בהחלט עשוי להביא למהפכה בתחום.
כשלכול אחד בבית
יהיה מערך RAID של 30 כונני SSD כדי להתמודד עם מהירות כתיבה של 6.25GBps אז נדבר .
בהעברת מידע למרחקים…
מתכוונים לבלוטות', WIFI או משהו אחר אולי שלא הבנתי?
כבר יש 100GIG
http://en.wikipedia.org/wiki/100_Gigabit_Ethernet
שאלה מעניינת היא
אם ישדרגו את איכות הצילום. הבנתי היום שבהוליווד מקליטים באיכות 4K שזה בערך פי 3-4 מFULLHD כיום יהיה צורך לשפר ? האם נבחין בשיפורים ? כי מבחינת טכנולוגיה כמובן שאין גבולות וקיים התפתחות מהירה בכל מה שקשור לטכנולוגיה אבל יש את המגבלה האנושית בשלב מסויים יהיה מסך שלא נבחין פשוט אם זה מסך או מציאות כמו בסדרה "פיוצ'רמה" או שנגלה באמת באיזה שלב של הטכנולוגיה המגבלה האנושית תיטול את חלקה
העתיד
הרזולוציות יגדלו עד למצב שהתמונה תראה כאילו פתחנו חלון בסלון שלנו למקום אחר … אבל עדיין יהיה מצב ה 2 מימדים … אני מניח שיתחילו לפתח הולוגרמות ואז הולוגרמות ברזולוציה גבוהה שזה בעצם אומר שידור 3 מימדים בסלון שלכם … או הצגה פרטית בסלון … כמובן לשדר 3 מימדים ברזולוציה גבוהה זה פס רוחב מטורף יחסית למה שאנחנו מכירים היום …