לכל מקום שאליו תפנו ב-CES תמצאו ערימה של אולטרבוקים, אך המכשיר הייחודי ביותר שראינו עד כה הוא דווקא אב טיפוס שעיצבה אינטל עצמה
את CES 2012 עבור אינטל אפשר לסכם בקלות – אולטרבוקים, אולטרבוקים, ועוד הרבה אולטרבוקים.
המיזם השאפתני של אינטל ליצור קטגוריית מוצרים חדשה שתשלב את יתרונותיהם של הטאבלטים, הנטבוקים והמחשבים הניידים באריזה אחת מתחיל לצבור תאוצה רצינית, ונראה שבענקית השבבים מתכננים להמשיך לדחוף אותו קדימה בכל הכח בתקווה שנפילתו של שוק הנטבוקים לא תחזור על עצמה פעם נוספת.
עד עתה ראינו כמה וכמה אולטרבוקים שאכן הצליחו ליישם את מנטרת ה"דקיק, מתקדם וזול יחסית" בהצלחה, אך באינטל לא מסתפקים בכך ושואפים להקנות לאולטרבוקים עוד תכונות ויכולות ייחודיות שיהפכו אותם ליותר מסתם מחשב נייד דק או "גירסת PC למקבוק אייר".
שילוב מתבקש למדי | אולטרה-סירי או סירי-בוק? |
פרט ליכולות זיהוי דיבור טבעי א-לה 'סירי', מצלמה שמסוגלת לזהות מחוות ומסכי מגע בנוסף למקלדת הפיזית שעתידים להפוך לשימושיים מאוד עם בואה של חלונות 8, אולטרבוקים עתידיים יציעו גם תמיכה בשבבי NFC (ר"ת Near Field Communication) שיאפשרו ביצוע פעולות אשראי אישיות (ומאובטחות כראוי, אנחנו מקווים) ישירות מהנייד, וכמו כן יתמכו גם בחיישנים ג'ירוסקופיים ,כמו אלו שיש בטאבלטים ובסמארטפונים, שיוכלו לזהות את מצבו המאוזן של האולטרבוק.
באינטל דיברו על והציגו אולטרבוקים "היברידיים" עם מסך מגע מסתובב, שיכולים להפוך לטאבלט מגודל בעת הצורך (ממש כמו הטאבלטים טרום עידן האייפד), ואולטרבוקים עם מסך מגע ותצורת מקלדת נשלפת.
כמו נוקיה N97 גדול במיוחד |
עם זאת, נקודת השיא עבור אינטל עד עתה הייתה ככל הנראה הצגתו של ה-'Nikiski' – אב טיפוס מוזר של אולטרבוק (שנחשף לראשונה ב-Computex בשנה שעברה) הכולל משטח מגע שקוף, שמתפקד גם כמסך מגע עבור כשליש ממסך האולטרבוק שנותר חשוף כשזה נמצא במצב סגור.
זהו ללא ספק אחד מאותם מקרים בהם תמונה שווה יותר מאלף מילים, ווידאו שמתעד את ה-Nikiski בפעולה שווה עוד יותר:
לא ברור עד כמה הקונספט הזה ישפיע (לרעה, כנראה) על אורך חיי הסוללה של המכשיר, וכמו כן לא ידוע האם אי פעם נזכה לראות אולטרבוק שכזה מגיע לשוק, אך אנחנו בכל זאת סבורים שמגיע לאינטל 'שאפו' גדול על המקוריות והייחודיות – נקווה שזוהי לא הפעם האחרונה בה אנחנו שומעים או רואים את ה-Nikiski.