האיחוד האירופי פותח בחקירה נגד חברת מטא, בעלת פייסבוק ואינסטגרם, בחשד ליצירת התמכרויות בקרב קטינים דרך אלגוריתמים ושיטות אימות גיל לקויות
בעקבות חששות כי פלטפורמות המדיה החברתית פייסבוק ואינסטגרם עשויות לגרום להתמכרות בקרב ילדים, האיחוד האירופי פתח בחקירה נגד חברת מטא, הבעלים של שתי הפלטפורמות. החקירה מתמקדת באופן שבו האלגוריתמים של הפלטפורמות ממליצים על תוכן ובשיטות האימות שמטא מציבה לבדוק את גיל המשתמשים.
הנציבות האירופית מביעה דאגה כי המערכות האלגוריתמיות של פייסבוק ואינסטגרם עשויות "לנצל את חולשותיהם וחוסר ניסיונם של ילדים ולעודד התנהגות ממכרת". כמו כן, החקירה תבחן את מה שהיא מכנה "אפקט מחילת-הארנב", שבו משתמשים נמשכים לתוכן נוסף ולעיתים מטריד יותר, כתוצאה מהמלצות האלגוריתם.
החקירה מתבצעת תחת חוק השירותים הדיגיטליים (DSA), שהוא חוק חדש שנכנס לתוקפו באוגוסט ומטיל רגולציות על פלטפורמות מקוונות באירופה. ה-DSA מחייב פלטפורמות לפעול נגד פעילות בלתי-חוקית, ליצור נקודת קשר עם הרשויות, ולפרסם דו"חות שנתיים על נושאים שונים הקשורים לתוכן.
במידה והחשדות יתבררו כנכונים, ייתכן שמטא תידרש לשלם קנס שיכול להגיע ל-6% מהכנסותיה העולמיות השנתיות, שעמדו על 135 מיליארד דולר בשנת 2023.
מטא, מצידה, מצהירה כי היא פועלת להבטיח חוויות מקוונות בטוחות ומותאמות לגיל הצעירים, וכי פיתחה למעלה מ-50 כלים ומדיניות שנועדו להגן עליהם. החברה מביעה נכונות לשתף פעולה עם הנציבות ולספק פרטים נוספים על עבודתה.
החקירה הנוכחית מצטרפת לחקירות קודמות של האיחוד האירופי נגד מטא, ומדגישה את המחויבות של האיחוד להגן על בריאותם הנפשית והפיזית של הצעירים באירופה.