גוגל תמחק מיליארדי רשומות נתונים כחלק מהסדר בתביעה שהאשימה את הענקית הטכנולוגית במעקב בלתי הולם אחר הרגלי הגלישה באינטרנט של משתמשים שחשבו שהם גולשים באופן פרטי.
התביעה הוגשה במקור ב-2020 והאשימה את גוגל בהטעייה לגבי סוג הנתונים שהיא אוספת ממשתמשים שגלשו באינטרנט דרך מצב הגלישה הפרטי "Incognito" ב-Chrome. גוגל הסכימה להסדר התביעה בסוף השנה שעברה, אך תנאי ההסדר נחשפו לראשונה בהגשה ביום שני, אתמול, ה-1 באפריל.
כחלק מההסדר, גוגל חייבת למחוק "מיליארדי רשומות נתונים" המשקפות את פעילות הגלישה הפרטית של משתמשים בתובענה הייצוגית, לפי מסמכי בית המשפט שהוגשו ביום שני בבית המשפט הפדרלי של סן פרנסיסקו. גוגל תעדכן גם את ההצהרה שלה כדי ליידע את המשתמשים לגבי אילו נתונים היא אוספת בכל פעם שמשתמש מתחיל פעילות גלישה פרטית. גוגל כבר התחילה ליישם את השינויים הללו.
במשך חמש השנים הבאות, גוגל תאפשר גם למשתמשים בגלישה פרטית לחסום עוגיות של צד שלישי כחלק מההסדר. גוגל גם לא תעקוב יותר אחר בחירות האנשים לגלוש באינטרנט בצורה פרטית.
דיוויד בויס, העורך דין שייצג את התובעים הצרכנים, כינה את ההסדר "צעד היסטורי בדרישה ליושרה ואחריות מחברות טכנולוגיה דומיננטיות" בהודעה ל-CNN ביום שני. "בנוסף, ההסדר דורש מגוגל למחוק ולתקן, בהיקף ובקנה מידה חסר תקדים, את הנתונים שאספה באופן בלתי הולם בעבר", הוסיף בויס.
חוסה קסטניידה, דובר גוגל, אמר ל-CNN כי החברה "שמחה להסדר את התביעה, שתמיד סברנו שאין בה ממש", והוסיף: "אנחנו לעולם לא מקשרים נתונים עם משתמשים כאשר הם משתמשים במצב Incognito. אנחנו שמחים למחוק נתונים טכניים ישנים שלעולם לא היו מקושרים עם אדם ולא השתמשו לשום צורה של התאמה אישית". קסטניידה הוסיף כי התובעים "דרשו במקור 5 מיליארד דולר, ובפועל מקבלים אפס".
תנאי ההסדר שנחשפו בהגשות בית המשפט קובעים כי המשתמשים לא יקבלו פיצויים כחלק מההסדר הזה, אך עדיין יוכלו לתבוע פיצויים באופן אישי.