מנכ"ל מפתחת השבבים החסכוניים ARM מנצל דיווח רבעוני מוצלח מאוד בכדי לשתף אותנו בנקודת מבטו המפתיעה על התחרות בשוק הטאבלטים
שבבים המבוססים על ארכיטקטורת ה-ARM הם אחד מהמוצרים ה"חמים" ביותר בעולם הטכנולוגיה כולו בעידן זה, ועל כן לא מפתיע לראות את ARM Holdings, החברה לפיתוח השבבים שנוסדה אי שם בשנת 1990 בידי אפל (כן כן) ו-Acorn Computers בכדי לדחוף את הארכיטקטורה קדימה, קוצרת את פירות ההצלחה הנאה.
החברה הבריטית דיווחה על הכנסות של 137.8 מיליון פאונד (כ-813 מיליון ש"ח) ורווח נקי של 33.1 מיליון פאונד (כ-195 מיליון ש"ח) ברבעון הרביעי של שנת 2011, עליות של 21 אחוז ו-11 אחוז בהתאמה לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה אשר התעלו על הערכות האנליסטים וממחישות היטב את הביקוש המתגבר לטכנולוגיה של החברה.
בחברה דיווחו על 9 רשיונות שימוש חדשים לליבות ה-Cortex-A שנחתמו ברבעון הרביעי (ביניהם שניים עם "יצרניות מרכזיות" שמעניקים להם שימוש בארכיטקטורת ה-ARMv8 העתידית שתכלול תמיכה בכתובות 64 ביט), 5 הסכמי רשיונות שימוש חדשים לליבות הגרפיות מסדרת ה-Mali של החברה ואפילו הסכם נושא תמלוגים עם "יצרנית שבבים מובילה" (ככל הנראה TSMC הטאיוונית) לייצור ב-20 ננומטר.
בסך הכל, יוצרו ברבעון הרביעי של 2011 1.2 מיליארד שבבים (!) מבוססי ליבות ARM עבור שוק המכשירים הסלולריים ושוק המכשירים הניידים. רק כ-6 אחוז מהם משתייכים לסדרת ה-Cortex-A המכוונת לסמארטפונים, אגב.
אנשיה של ARM מככבים בבורסת הנאסד"ק, ביום בו החלה החברה להיסחר |
עבור שנת 2011 כולה רשמה החברה הכנסות של 491.8 מיליון פאונד ורווח נקי של 203.8 מיליון פאונד (כ-1.2 מיליארד ש"ח), עליות של 21 אחוז ו-13 אחוז בהתאמה לעומת שנת 2010.
מדובר במספרים נאים מאוד עבור חברה שאינה מייצרת את השבבים ואינה מוכרת אותם ללקוח הסופי, כאשר נראה שהם עשויים רק להשתפר בעתיד עם השקתה של מערכת החלונות 8 שתתמוך בשבבי ARM לראשונה ועם השקתן של ליבות ה-Cortex-A15 המתקדמות, עבורן גם שוק השרתים ושוק המחשבים הניידים אמור להיות אופציה ריאלית בהחלט.
התחרות בשוק הטאבלטים עומדת לעלות שלב, ואפילו ל-ARM יש מה לומר בעניין |
למרות המאבקים הקשים והבלתי פוסקים שמתנהלים בין יצרניות המכשירים ומערכות ההפעלה השונות שמתבססים כולם על הארכיטקטורה של החברה, מקפידה ARM Holdings לשמור על נייטרליות ונמנעת בדרך כלל מלנקוט עמדה.
עם זאת, הפעם החליט מנכ"ל החברה וורן איסט (Warren East) לחרוג מהמנהג, וכשנשאל לדעתו בנוגע לסיכויי ההצלחה של מערכת החלונות 8 בשוק הטאבלטים השיב כי לדעתו למערכת ההפעלה העתידית של מיקרוסופט יהיה יתרון פוטנציאלי על מערכת האנדרואיד, בשל זיקה והכרה נרחבת יותר שקיימת למותג.
עם זאת, דאג איסט להביע את אמונו גם במערכת ההפעלה של גוגל, וציין כי גם בשוק הסמארטפונים עברו כשנתיים עד שמערכת האנדרואיד החלה לצבור תאוצה משמעותית. "אני חושב שאנחנו צריכים לתת לטאבלטים מבוססי אנדרואיד עוד קצת זמן", סיכם איסט.
אפשר לאהוב את התשובה של איסט ולהסכים עימה ואפשר שלא, אך כבר עכשיו אפשר להניח בבטחון כי ARM Holdings והטכנולוגיה שבידיה יהנו מהפריחה בשוק הטאבלטים כך או כך, לא משנה מי תהיה מערכת ההפעלה שתצליח יותר ממתחרתה.