רבעון שיאים נוסף, השקעות ענק בישראל ובארצות הברית ואפילו אפשרות לרכישתה של מלאנוקס – למרות העיכוב הטכנולוגי, נראה שיצרנית השבבים אינה מאטה את הקצב
עם או בלי שבבי 10 ננומטר שאמורים להגיע באופן מעשי רק בסוף השנה (ויסלח לנו נציג ה-Cannon Lake האחד והבודד, ה-Core i3-8121U), נראה כי מצבה של אינטל הוא חיובי בהחלט – עם רווחי שיא ברבעון האחרון לשנת 2018 ותוכניות להשקעות ענקיות בשוק המקומי שלנו.
אינטל הכריזה על נתונים פיננסיים לרבעון הסופי של שנת 2018 ולשנה כולה, עם שיא הכנסות שעומד על 70.8 מיליארד דולר שהם עלייה של 13 אחוזים בהשוואה להכנסות כוללות של 62.8 מיליארד דולר ב-2017 – ושיא רווח נקי שעמד על 21.1 מיליארד דולר לשנה כולה, לצד יצירת תזרים מזומנים חיובי של מעל 29 מיליארד דולר שמתוכו 16 מיליארד שימשו לחלוקת דיווידנדים למשקיעים ורכישה חוזרת של מניות והיתרה נוספה למאגרים הנזילים של הענקית. לא רע בכלל עבור חברה החווה תחרות קשוחה יותר מאי פעם מצידה של AMD בחלק גדול מתחומי העיסוק המרכזיים שלה.
תוצאות נהדרות – הן לרבעון והן לשנה כולה, גם כאשר מתעלמים מתשלום תיאום המס המאסיבי של החברה מסוף שנת 2017
מניות החברה חוו בכל זאת ירידה קלה של כשבעה אחוזים בעקבות פרסום התוצאות הכספיות, זאת משום שצפי ההכנסות לרבעון הראשון של השנה החדשה נמוך מהמשוער ועומד של כ-16 מיליארד דולר "בלבד" – אם כי באינטל משוכנעים שהמצב ישתפר במהירות, כך נראה, עם הערכה לשנת שיא נוספת שתביא איתה הכנסות כוללות של 71.5 מיליארד דולר, או כאחוז בודד מעל מה שדווח ל-2018.
במקביל לבשורות הפיננסיות, קיבלנו גם בשורות מעניינות מאוד לשוק המקומי בדמות הסכם להשקעת סכום חסר תקדים של 11 מיליארד דולר בבניית מפעל ייצור גדול חדש בקרית-גת עבור ליטוגרפיות העתיד שלה- שמצטרפת להכרזות על השקעות נוספות של מיליארדים במפעלי ייצור של החברה באורגון ובאריזונה בארצו של הדוד סם וכן באירלנד, שמטרתן להגדיל את היצע השבבים בתהליך הייצור הנוכחי והן בתהליכי הייצור של העתיד, בתקווה לשים סוף למחסור הקיים שמביא את המחירים של חלק מהמוצרים להרקיע שחקים.
אם זה לא מספיק מבחינתכם, דיווח טרי נוסף מצהיר כי באינטל הגישו הצעה רשמית לרכישת מפתחת ויצרנית ציוד התקשורת לשרתים מלאנוקס (Mellanox), בעבור סכום של בין 5.5 ל-6 מיליארד דולר – שיוכל להפוך את העסקה לאחת מהגדולות בתולדות המשק הישראלי, שנייה רק לעסקת הרכישה של אותה אינטל עם חברת מובילאיי בעבור 15.3 מיליארד דולר לפני כשנתיים. האם זה אכן יקרה? נמשיך לעקוב ולעדכן.
לקינוח, באינטל הכריזו כי מה שהיה הוא שיהיה – ומינו את רוברט סוואן למנכ"ל הקבוע החדש של החברה, כחצי שנה לאחר שהחל לשמש בתפקיד באופן זמני במקביל לתפקידו כסמנכ"ל הכספים הראשי, בעקבות פרישתו של ביל קראזניץ' בסקנדל של יחסים אסורים במקום העבודה. האם המנכ"ל השביעי של אינטל ב-45 שנות קיומה יצליח להוביל אותה אל גבהים חדשים? נחיה ונראה – ובינתיים שיהיה בהצלחה.
חחחח
מה שמופע רחפנים אחד יכול לעשות …..