עוד דיווח רבעוני מרשים של מפתחת השבבים הירוקה מגיע – עם בשורה גדולה ומפתיעה עבור העתיד שלה
לא רק AMD נמצאת בשיאה מבחינת הכנסות ושווי בימים אלה – גם NVIDIA נמצאת בנקודה יוקרתית ובוהקת במיוחד בהיסטוריה שלה, כפי שמעיד הדיווח הפיננסי העדכני ובו שינוי מגמה היסטורי אשר מגיע מוקדם (הרבה יותר) מהצפוי.
ברבעון השני של שנת 2021 הפיננסית ב-NVIDIA, שהחל בסוף אפריל ונגמר בסוף יולי, רשמה החברה האמריקאית הכנסות שיא של 3.866 מיליארד דולר שמהוות צמיחה של עשרות אחוזים ביחס לשיא הקודם שלה עבור כל רבעון באשר הוא – כאשר חלק ניכר מהזינוק הזה מגיע מחטיבת השרתים ומרכזי המידע שמציגה בפעם הראשונה הכנסות גבוהות יותר מאלו של חטיבת מוצרי הגיימינג: 1.752 מיליארד דולר לעומת 1.654 מיליארד דולר.
השקת מאיצי ה-GeForce A100 האימתניים, הראשונים בארכיטקטורת Ampere, תרמה ללא ספק לשיפור הגדול בביצועי חטיבת השרתים של NVIDIA (עלייה של 54 אחוזים בהכנסות ביחד לרבעון הקודם ועלייה של 167 אחוזים לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019) אשר נמצאת במגמת התחזקות מתמדת מזה כמה שנים – אך הגורם העיקרי למהפך הוא ללא צל של ספק השלמת עסקת הרכישה של מלאנוקס (Mellanox) הישראלית, שהכנסותיה שולבו לראשונה בתוך חטיבה זו והקפיצו את הנתון הכספי בשורה התחתונה בכ-30 אחוזים.
דור ה-Ampere מאפשר ל-NVIDIA להתגאות בזינוק הגבוה ביותר בביצועים במעבר בין דורות החברה בכל שנות קיומה (שיפור של עד פי 20 לעומת Volta בכמה מבדקים ספציפיים מאוד), בשבירה של 16 שיאים עולמיים במבחני ה-MLPerf הפופולריים ללמידת מכונה – ואילו השילוב הרשמי והסופי של מלאנוקס מאפשר לה להצהיר כי כל שמונת מחשבי העל העוצמתיים ביותר בשוק כוללים כעת מאיצים, או רכיבי תקשורת, פרי פיתוחה.
צמד החטיבות העסקיות המשניות של NVIDIA, זו שעוסקת בתחום הרכב וזו שעוסקת בפתרונות עיבוד ליוצרי תוכן במסגרת מותג ה-Quadro, ספגו מכות לא פשוטות בזמן שצמד החטיבות המובילות נוסקות אל-על בשל השינויים המהירים המתרחשים בתעשייה העולמית מוכת הקורונה, אך נראה כי בהיבט הכללי מצבה של ממלכתו של ג'ן-סן הואנג מעולם לא היה מרשים יותר – ערך המניות וערך השוק בשיא כל הזמנים וכך גם הביצועים הפיננסיים, עם צפי לזינוק עסיסי נוסף ברבעון הכלכלי השלישי של 2021 שחזוי לספק הכנסות של 4.4 מיליארד דולר (!).
ההובלה היוקרתית של תחום השרתים על פני עולם הגיימינג ומותג ה-GeForce המפורסם לא ישרדו זמן רב מדי, כך נראה: אנשי החברה חוזים קפיצה נוספת של 25 אחוזים בהכנסות חטיבת העיבוד למשחקים ברבעון הקרוב, שללא ספק תגיע תודות להשקה המתוכננת של סדרת ה-GeForce RTX 3000 החדשה כבר בשבועות הקרובים – אך בטווח הארוך לא נופתע כלל אם שרתים, עיבוד HPC ותקשורת במהירויות שיא יהפכו יחד למנוע המובהק והחזק ביותר ללא עוררין בחברה שהחלה את דרכה בתור מתחרה צנועה של 3dfx Interactive בשוק ה-PC.
אוי ואבוי אם ניוידיה תקנה את arm זה יתן לה יותר מידי כוח, כל המתחרים שלה בתעשיית הרכב תלויים בarm. הרגולטור צריך לעצור זאת.
אולי שווה להמר על risc בעתיד.
ראוי לציין כי גם במקרה בו NVIDIA תרכוש את ARM, לא סביר שנראה שינוי קיצוני במודל העסקי של החברה – כל יצרנית עדיין תוכל לשלם כסף על הזכות להשתמש בארכיטקטורה ובקניין של ARM, אך NVIDIA תהיה זו שתוכל להשפיע על כיווני הפיתוח העתידיים של הטכנולוגיה הזו בהתאם לצרכיה וכמובן לבצע אינטגרציה עמוקה ומוקדמת יותר שלה בתוך מוצריה.