Applied Materials חושפת טכנולוגיית איכול שבבים חדשנית שמבטיחה לקרב אותנו צעד נוסף אל עבר זכרונות NAND תלת מימדיים שיהיו דחוסים יותר, יעילים יותר וגם זולים יותר
זכרונות ההבזק מסוג NAND חגגו אמנם יום הולדת 25 השנה, אך את הפריצה הגדולה שלהם הם עשו רק בעשור החולף, כאשר הצמיחה האקספוננציאלית בביקוש שאין שניה לה בשוק המוליכים למחצה ממחישה היטב כי הם כאן בכדי להישאר.
שיעור צמיחה שנתי מורכב של מעל ל-75 אחוז הביא להשקעה אדירה בייצור שבבי ה-NAND, שאיפשרה להם לחלוף על פני המעבדים ולהפוך למוצר שנהנה מתהליך הייצור המתקדם ביותר בשוק הסיליקון – זכרונות NAND מיוצרים כבר עתה ב-19 ו-20 ננומטר, כאשר חלק מהיצרניות כבר נמצאות עמוק בתוך ההכנות לקראת קפיצת המדרגה הבאה.
מי ששואפת להביא מהפכה של ממש לתחום היא לא אחרת מ-Applied Materials, ספקית ציוד וטכנולוגיות הייצור הבולטת ביותר בעולם המוליכים למחצה. בהודעה עדכנית לעיתונות הכריזה החברה על טכנולוגיית איכול (etching) שבבים חדשנית, Centura Avatar שמה, אשר מבטיחה להפוך שבבי NAND במבנה תלת מימדי למציאות מסחרית – עוד לפני שנגיע אל סוף יכולת המזעור המשטחית של טרנזיסטורי הסיליקון שנמצאת לה מעבר לפינה.
תלת מימד הוא הפתרון, Centura Avatar היא מה שאמור להביא אותו אלינו בהקדם |
שבבי NAND תלת מימדיים בשיטת 'גרם המדרגות' אליו מכוונת הטכנולוגיה החדשה של Applied ניתן לנסות ולתאר ויזואלית כשכבת תאי זכרון אשר נמתחה, קופלה לחצי והוצבה באופן מאונך – לצד מיליוני יחידות זהות לה, באופן המאפשר דחיסה של הרבה (הרבה) יותר ביטים של מידע בשטח נתון, ואף יצירת חיבורים חדשים ויעילים יותר ביניהם.
לשם יצירת מבנה מתקדם זה המבוסס על מיליארדי מגעים ונקודות חיבור, נדרשות טכנולוגיות ייצור מתקדמות במיוחד שיוכלו ליצור צורות ביחסי פרופורציה גבוהים מאוד (עד 1:80 וגם מעבר לכך) ובאופן מושלם – ללא שום פגם כגון עיוות במסלול או סטייה במיקום נקודת הסיום של התהליך, להם היכולת להפוך את השבב לבלתי יציב ובלתי שמיש. ב-Applied Materials מבטיחים לספק את כל אלו בדיוק עם Centura Avatar, ומשוכנעים כי לא קיים אף מוצר אחר בשוק שמסוגל לעשות זאת.
יתרה מזאת, הדיוק והיכולות חסרות התקדים של טכנולוגיית ה-Centura Avatar אמורים לאפשר יצירת שבבי NAND תלת מימדיים במספר מינימלי של שלבי ייצור, באופן שיגדיל את התפוקה הכוללת, יקזז את עלויות המכשור ויוביל (בתקווה) להמשך ההוזלה ההדרגתית במחירי הזכרונות עתירי הביצועים הללו.
זכרונות ה-NAND מצטרפים, כך נראה, אל המעבדים וזכרונות ה-DRAM, שגם עבורם ערימת שבבים תלת מימדית נחשבת כאחת מטכנולוגיות העתיד המבטיחות ביותר.
Applied Materials מדווחת כי סיפקה כבר 30 תאי ייצור בטכנולוגיה החדשה למספר מלקוחותיה, ולנו לא נותר אלא להחזיק אצבעות ולקוות שנקבל יישום מסחרי של שבבי הזכרון התלת מימדיים הללו בעתיד הלא רחוק.
מי שמעוניין לשמוע עוד על שבבי NAND תלת מימדיים ו-Centura Avatar בפרט מוזמן לצפות בסרטון של Applied Materials להלן:
וואוואוויווה
שאלה
למה הם לא עושים SSD ב3.5?
תשובה ל2
אם תחפש בגוגל תמונה של דיסק SSD פתוח , אתה תראה שהמודול של הזכרון מאוד דומה לכל שבב מחשב אחר כלומר קטן ושטוח ולכן אין צורך בגודל של 3.5 כוון שזה בזבוז מקום וחומר(אריזה גדולה יותר)
המטרה היא
המטרה היא להקטין את המחשבים כך שתוך כמה שנים המארזים הנורמלים יהיו קטנים בהרבה ממה שמוצע היום
כך 3.5 אינץ זה היסטוריה
מה זה משנה
מיינסטרים תמיד יישאר מיינסטרים, וזה לא משנה איזה טכנולוגיות חדשות יורידו למיינסטרים, כרטיס מסך מיינסטרים או מעבד מיינסטרים, תמיד נרגיש שהחומרה שלנו מעפנה… זה כמובן בגלל שדרישות המערכת תמיד עולות כמובן…
הייתי משתמש במינוח טכנולוגית צריבה ולא איכול כמו שנרשם