שיטת עיבוד מעודכנת של החברה האמריקאית מאפשרת להנמיך משמעותית את דרישות החומרה למציאות מדומה איכותית
כבר סיפרנו לכם על כך שמציאות מדומה ביתית ו'נייחת' היא עסק לא זול בכלל, בשל צורך לשלם כמה מאות דולרים עבור משקפי התצוגה עצמן (בתוספת החיישנים ובקרי השליטה שמהווים חלק בלתי נפרד מהעסק), ועוד סכום לא מבוטל שנדרש להשקיע בעבור מערכת העיבוד עצמה, בין אם מדובר במחשב אישי ובין אם מדובר בקונסולת ה-PlayStation 4.
כעת, יתכן שאנחנו רואים את לידתו של מפנה בתחום הזה – אשר יסייע למציאות המדומה הזו לפנות לקהל רחב הרבה יותר ולתמוך בפעולה על מגוון גדול הרבה יותר של מערכות.
בחברת Oculus הכריזו על תחילת השימוש בטכניקת ה-Asynchronous Spacewarp, שמאפשרת את הכפלת קצב התצוגה המעשי מ-45 פריימים בשנייה ל-90 פריימים בשנייה (נקודת היעד המינימלית שמוגדרת עבור הטכנולוגיה של משקפי ה-Rift) תוך תוספת מינימלית למעמסה על יחידת העיבוד.
הקסם הזה מתבצע באופן דומה לדרך בה קובץ וידאו בקצב ממשי 30 פריימים בשנייה מוצג בקצב של 60 פריימים בשנייה – שני הפריימים הממשיים האחרונים שהוצגו מושווים זה לזה, ופריים נוסף שמבוסס על אקסטרפולציית ההבדל ביניהם נוצר באופן סינטטי, מבלי שעבר בשרשרת העיבוד המלאה של המעבד, הזכרון וכרטיס המסך.
ההבדל בין שימוש בטכנולוגיה זו לעיבוד אמיתי בקצב יעד של 90 פריימים בשנייה עתיד להיות מורגש ויזואלית, אך בכל זאת מדובר בתהליך טוב להרצת מציאות מדומה בקצבים נמוכים יותר שברוב המקרים גורמת לסחרחורת ושאר תופעות ממש לא רצויות אצל המשתמש, בשל קושי של העיניים להתרגל לתצוגה בקצב איטי יותר משה שהן רגילות לקבל "בעולם האמיתי".
התוצאה היא תמיכה מעודכנת של משקפי ה-Rift במערכות פשוטות יותר: כעת, במקום מעבד Core i5-4590 מרובע ליבות וכרטיס GeForce GTX 970 ומעלה, ניתן יהיה להפעיל את הטכנולוגיה גם עם מעבד Core i3-6100 כפול ליבה של אינטל או מעבד FX-4350 מרובע של AMD, ועם כרטיס מסך מדגם GeForce GTX 960 ומעלה. נחמד מאוד למי שמתעניינים בז׳אנר אך לא מעוניינים או מסוגלים להשקיע גם בשדרוג החומרה שלהם.
יתכן שבקרוב נראה יישום טכנולוגי דומה גם אצל המתחרה הראשית HTC, ולנו נותר רק לקוות שהקריצה הזו לקהל עממי יותר תסייע לתחום להתפתח ולצמוח בקצב מהיר יותר, מה שבתוכו עשוי להביא מחירים תחרותיים עוד יותר, תכנים מרובים ומגוונים יותר הפופולריות משתדרגת עוד יותר.
מסכימים איתנו, או חושבים שהתפשרות על איכות התצוגה רק תפגע בתחום?
וזה ממש יועיל כשרק המשקפיים עולים 600 דולר.
שווה כל דולר
הVIVE כן, הRIFT? לא ממש.
אל תשכח שעלות הפיתוח גבוהה
איזה עלות פיתוח? צוות של כמה? 15 אנשים עבדו על זה לפני שFACEBOOK קנו אותם ב שניי מילארד?
אם פייסבוק היו שמים מילארד אחד פחות על רכישת החברה זה היה מכסה את עלות הפיתוח למאה השנים הבאות.
זה רצון למקסם רווחים, אין פה קשר לעלות הפיתוח…
קראתי פעם כתבה שעולה להם אולי 200 דולר לייצר זוג אחד אז למה מחיר פי שלוש? תעשה חיפוש על עלויות הייצור שלהם ותמצא כנראה.
להביא מוצר לשוק לא מסתכם בייצור שלו.
מי ישלם למהנדסים שעמלו על התכנון? למתכנתים? לשכירות של המשרדים?
מה אתה הסנגור שלהם? פייסבוק קנו את החברה בשניי מילארד דולר.
עלות הפיתוח למאה השנים הבאות אוליי תעלה 200 מיליון דולר…
Yakir Duger Ben Slonimski
מישהו יכול להסביר לי למה יש הייפ כזה לVR??!!!