בניית ממשק משתמש דיגיטלי מונע תנועות יד
ג'ון אנדרקופלר מביט במחשב השולחני שלו ורואה מכשיר מיושן ולוקה בחסר. משטחי נגיעה ומסכי מגע, אומר מדריך ה-MIT לשעבר, הם מגבילים. אל תיתנו לו אפילו להתחיל לדבר על העכבר. "העתיד", הוא אומר, "הוא בממשקים מבוססי-זיהוי-תנועות", שהוא מכנה "סביבות ניהול מרחביות", או SOE (ר"ת spatial operating environments).
אנדרקופלר כבר הציג למיליונים את החזון שלו על תפקוד ה-SOE. זוכרים את הסצנה שבה טום קרוז מחבר ראיות של פשע, תוך שהוא מניע את ידיו בפראות לפני מסכים אינטראקטיביים בסרט "דוח מיוחד"? זה היה הרעיון של אנדרקופלר. עכשיו הוא בונה ומוכר מודלים עובדים של הגרסה ההוליוודית שלו. "זה מה שהעתיד חייב להיות", הוא אומר. "ולא, אנחנו נשאר גמדים אוחזי עכברים המחוברים בחוט למחשבים השולחניים שלנו".
ב-SOE, קוראות מצלמות ורצועות של חיישני אינפרה-אדום שרצות לאורך התקרה תנועות ידיים, ומתרגמות אותן לפקודות. הצביעו עם האצבע כמו אקדח על מסך, לדוגמה, והחפץ על המסך נדבק אליה. בדוח מיוחד, רונדר ה-SOE עד לפרטים הקטנים באופן כל כך משכנע שעדיין מתייחסים אליו כאל מודל. שנתיים אחרי שהסרט יצא לאקרנים ייסד אנדרקופלר עם שותפים את Oblong Industries. כיום הוא משמש כמדענה הראשי של החברה, והוא בונה מערכות SOE מותאמות אישית עבור לקוחות כמו בואינג ו-Aramco. ההמצאה האחרונה שלו היא SOE המסוגל לזהות תנועות אצבעות של פחות מעשירית המילימטר, כך שפקודות ידיים הן מעודנות בהרבה מאלה של טום קרוז (כיוון שאף אחד לא רוצה לנופף בידיו לאורך כל יום העבודה שלו). התקנת המערכת עולה כ-200,000$.
המטרה הסופית של אנדרקופלר היא לא פחות מאשר לבנות שפה מבוססת על תנועות אוניברסלית שתאפשר לנו לתקשר עם מספרם הגדל עד אין סוף של מכשירים חכמים על פני פלטפורמות מרובות. "העולם שאנחנו בונים", הוא אומר, "הוא כזה שבו אפשר יהיה לעמוד מול כל מסך, בכל מקום בעולם, להצביע עליו, ולקחת לידיים את השליטה עליו".
עוד על חידושים בגליון אוקטובר של מדע פופולרי – למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il