שוק סרטי הקולנוע הבינלאומי חווה שנה עם הכנסות שיא מרשימות ב-2015, על אף האתגרים
בשנים האחרונות נשמעו הרבה טענות על כך שעולם הקולנוע סובל ונחלש, כתוצאה מפיראטיות שממשיכה לגאות למרות המאבקים הרבה נגדה בעולם המערבי, וגם בשל כך שלרבים מאיתנו יש כיום גישה לשירותי טלוויזיה והזרמה המספקים לנו סרטים טריים בזריזות ובאיכות גבוהה, על גבי אמצעי התצוגה האיכותיים והמתקדמים שבבתינו. למרות כל זאת, נראה ששנת 2015 הייתה מוצלחת באופן יוצא דופן – ושברה את שיאי ההכנסות הכלל עולמיים של המדיום.
לפי חברת חקר השוק Rentrak, שוק הקולנוע הבינלאומי אשר מונה כ-125,000 אולמות קולנוע ב-25,000 בתי קולנוע, הכניס קצת יותר מ-38 מיליארד דולר (לעומת כ-36.4 מיליארד דולר בשנת 2014) בשנה שהסתיימה לה לא מזמן, כשגם בשוק האמריקאי הגדול מכולם נשבר שיא של כל הזמנים עם הכנסות של כ-11.3 מיליארד דולר. מדובר בהישגים נאים בהחלט אשר אולי לא מצדיקים את קיומה של תופעת הפיראטיות בתחום, אך ללא ספק מבהירים כי השוק העצום הזה לא גווע, וכנראה אף מצליח להשתדרג עם התפתחותן של טכנולוגיות הקרנה עדכניות שניתן למצוא באולמות ה-IMAX וה-4D למיניהם.
ראוי לציין כי חמשת הסרטים המצליחים ביותר בשנה האחרונה תרמו רבות לשבירת השיא, כשהכניסו יחדיו סכום אדיר של כמעט 7.5 מיליארד דולרים: עולם היורה, מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר, מהיר ועצבני 7, הנוקמים: עידן אולטרון והמיניונים.
האם שנת 2015 הייתה בגדר עיוות סטטיסטי לחיוב במסגרת קו מגמה שמכוון כלפי מטה, או תחילתה של פריחה מחודשת? אם להתבסס על כך שלכל חמשת הכותרים המובילים כבר קיימים סרטי המשך בשלבי הפקה, אנחנו מהמרים על אופציה ב'.
שעושים סרטים טובים(עם שיווק מעולה כמובן), שגורמים לאנשים לראות אותם בקולנוע אז ההכנסות הן טובות. שהסרטים הם מעפנים או השיווק\פירסום גרוע אז הסרטים יאכזבו בקופות.