חוקרים מהולנד פיתחו שן מודפסת בתלת מימד, שגם מסוגלת להרוג כ-99 אחוז מהחיידקים בפה
ביקור אצל רופא שיניים הוא לא תמיד חוויה נעימה ובמקרים מסויימים גם עלול להסתכם בעלויות גבוהות . עכשיו , בזכות המצאה של צמד חוקרים מאוניברסיטת חרונינגן בהולד (University of Groningen in the Netherlands), אנו לא נצטרך לסבול או לבזבז כסף בטיפולי רפואת השיניים. צוות החוקרים הצליח לפתח פולימר מיוחד שמודפס במדפסת תלת ממד אשר הוכח בניסויים כקוטל 99 אחוז מהחיידקים שבאים במגע איתו מבלי לגרום נזק לאדם.
אז איך זה עובד בפועל? החוקרים שילבו מלחי אמוניום בפולימר המשמש להדפסה. כאשר חיידקים באים במגע עם המלח הטעון במטען חשמלי חיובי, נגרם שיבוש לקרום התא הטעון במטען שלילי, מה שגורם לקרום להתפוצץ ולקטול את החיידקים. כעת החוקרים מבצעים בדיקות נוספות על מנת לאשר כי החומר יהיה מספיק עמיד בכדי לשמש לאורך זמן כשן בפועל.
חשוב לציין שהמצאה מסוג זה יכולה לשמש לאבזרים דנטליים נוספים כמו גשרים לשיניים מודפסים בתלת מימד, אבל גם תחומים רבים נוספים כמו פרוטזות, אבזרים אורתופדיים ומוצרים אחרים שבאים במגע עם הגוף באופן קבוע.
השימוש הגובר והזמינות של הדפסה בתלת ממד כמענה וכפיתרון למחסומים כמו יוקר ומגבלות טכניות, מאפשר ליותר אנשים לפתח מוצרים ייחודיים וחדשניים שמשפרים את חיינו. איזה מוצר הייתם מדפיסים בחומר קוטל חיידקים?
כתבה זו נכתבה על ידי צוות פאב לאב מדעטק, מעבדה ליצור דיגיטלי, חפשו אותנו בפייסבוק או בגוגל 'פאב לאב מדעטק'