הסרט ההוליוודי של אולפני סוני אשר מתבסס על הסמלילים המוכרים בסמארטפונים שלנו נקטל על ידי המבקרים והצופים כאחד, אך עשוי להוות סיפור הצלחה מסחרי בכל זאת
זה היה נשמע כמו רעיון הזוי (שלא לומר אווילי) כבר מהרגע הראשון בו הוכרז, ונראה שהביקורות והתגובות אכן מאשרות את זה שההערכות הגרועות ביותר אודותיו התממשו – אבל כל זה לא מונע מ-The Emoji Movie החדש של חברת סוני להתקדם במהירות אל החזר ההשקעה בו, ואף מעבר לכך.
סרט האנימציה הושק בסוף השבוע האחרון, עם עלילה שעוסקת בסמלילים החביבים שאנחנו מכירים ממקלדות הסמארטפונים והטאבלטים, אשר מנסים להציל את עצמם ועולמם ממחיקה במכשיר אשר הותקן עליו קובץ זדוני – וכמו שניתן היה להניח, המבקרים המקצועיים למיניהם ממש לא התרשמו מהקונספט הבסיסי הזה, וקטלו אותו עם ציון ממוצע של 12 בלבד מתוך 100 נקודות ב-Metacritic, וכמו כן עם 6 אחוז של ביקורות חיוביות (לעומת 94 אחוזים של ביקורות שליליות) לפי פלטפורמת ה-Rottentomatoes.
מסתבר שיש לא מעט ילדים (והורים?) שישלמו כסף בכדי לראות את זה בבית הקולנוע הקרוב לביתם
בעוד שהציון מהמבקרים עשוי היה להיות צפוי יחסית, ההפתעה השלילית הגיעה כאשר נודע שגם חלק גדול מהצופים לא אהבו את העלילה המשמימה והבדיחות הרדודות, והעניקו לסרט ציון נמוך במיוחד במונחי עולם סרטי האנימציה לילדים, אשר לרוב נהנים מחיבה עזה מקהל היעד גם כשהם לא ממש מוצאים חן בעיני המבוגרים.
בשלב הזה ניתן היה להניח ש-The Emoji Movie בדרך להתרסקות מסחרית בלתי נמנעת, אך להפתעתנו נראה שזה לא ממש קורה – העובדה שהסרט הגיע אלינו מסטודיו האנימציה של סוני וקולומביה שנודע ביכולתו להפיק סרטים בהשקעה מינימלית (הסרט הנוכחי עלה כ-50 מיליון דולר "בלבד" להפקה, לצד תקציב משוער של כ-40 מיליון דולרים נוספים לפרסום ושיווק) והעובדה שהוא מבוסס על "דמויות" שמוכרות היטב כמעט לכל אדם בעולם המערבי סייעה לו להכניס כ-34 מיליון דולר בתוך שישה ימים באולמות הקולנוע עד כה, בצפון אמריקה בלבד.
בקצב הנוכחי, כל תקציב ההפקה עשוי לקבל כיסוי עד לסיומו של סוף השבוע השני בבתי הקולנוע האמריקאים, והמשך ההכנסות במדינה יחד עם הכנסות מכל שאר העולם (בו יחלו ההקרנות בהדרגה בשבועות הקרובים) אמורים להבטיח שכל העסק יהיה רווחי הלכה למעשה עבור אלו שמימנו אותו, גם אם יהיה רחוק מלהיקרא שובר קופות.
אז למרות שהוא ממש לא מסייע לחיזוק הקשר ההדדי בין עולם המחשבים והגאדג׳טים לממלכת הסרטים של הוליווד – אל תהיו מופתעים אם בעוד זמן מה תשמעו על הכנות להשקתו של The Emoji Movie 2. אילו רעיונות מוזרים נוספים עשוי להוליד לנו החיפוש הבלתי פוסק של אולפני הסרטים אחר מותגים שאפשר להפיק מהם הכנסות ורווחים בקלות? מוזמנים לשתף אותנו בניחושיכם.