ISOCELL היא טכנולוגיה שתקל על הסמארטפונים העתידיים של סמסונג לצלם בתנאי אור גרועים
אחת מהבעיות המעיבות על צילום באמצעות מכשירים סלולריים קשורה בגודל החיישן וכמות האור שהוא מסוגל לקלוט. בעיה זו גורמת לביצועים ירודים ברגע שמצלמים בתנאי תאורה שאינם אופטימליים (אור יום).
יצרניות הסלולר השונות פיתחו שיטות שונות להתמודד עם הבעיה.
אפל הציגה במכשיר האייפון 5S מצלמה עדכנית הכוללת זוג נורות פלאש המבוססות על נוריות לד ומאפשרת ביצועים משופרים במיוחד לתנאי תאורה ירודים. נוקיה שקנתה את שמה בשוק בזכות סופר המצלמה שלה (41 מגהפיקסל), הטמיעה טכנולוגיה הנקראת PureView ואף משווה את ביצועי המצלמות הסלולריות שלה לאלה של אייפון 5 וסמסונג גלקסי S3 בסדרת פרסומות בטלוויזיה.
חיישן בטכנולוגיית ISOCELL |
כעת סמסונג נכנסת לתחרות בצורה רצינית יותר, כאשר היא מציגה את טכנולוגיית ISOCELL:
השם מגיע מהמילים Isolate (לבודד) ו-Cell (תא), ולפי סגן הנשיא של מחלקת שיווק מערכת LSI בסמסונג אלקטרוניקס, טהאון קים (Taehoon Kim), הטכנולוגיה עובדת על ידי בידוד כל פיקסל על החיישן בצורה שמנמיכה את "הרעש" האלקטרוני הנודד בין פיקסלים סמוכים ב-30 אחוזים, ומאפשרת טווח צבעים דינמי הגדול ב-30 אחוזים. בנוסף לכך, החיישן נהנה מתאורה אחורית המסייעת לכניסת אור נוסף באיזורים חשוכים.
רכיב מצלמת 8 מגהפיקסל של סמסונג S5K4H5YB הוא הראשון שייהנה מהטכנולוגיה. הרכיב כבר נדגם על ידי לקוחות של סמסונג, וצפוי להגיע לייצור המוני במהלך הרבעון האחרון של 2013. (כלומר, בחודשים הקרובים)
השוואה בין תמונה שצולמה עם חיישן רגיל וכזו שצולמה עם חיישן ISOCELL |
במילים פשוטות, סמסונג מנסה לשפר את התמונה באמצעות הקטנת "רעש" אלקטרוני. גם במצלמות מקצועיות עם חיישן גדול, ככל שעולים ברגישות ה-ISO (דבר שנאלצים לעשות ככל שחשוך יותר) – נכנס יותר "רעש" לתמונה. "רעש" משמעותו תמונה מגורענת יותר וחדה פחות.
לפי סמסונג, "לחץ שוק" גרם לה להגדיל את רזולוציית החיישן ואיכות התמונה ללא הגדלת רכיב המצלמה עצמו, מה שהביא לפיקסלים קטנים יותר. עם זאת, היות והרכיב הראשון שיעשה שימוש בטכנולוגיה החדשה יהיה "רק" בעל הפרדה של 8 מגהפיקסל, ייתכן וזהו רמז לכך שמכשיר הדגל הבא של סמסונג יעשה שימוש במצלמה בעלת הפרדה נמוכה יותר מאשר מכשיר הגלקסי S4 האחרון שהכיל מצלמת 13 מגהפיקסל.
היות וחיישן הכולל את ISOCELL לוקח פחות מקום מאשר חיישן בטכנולוגיה הנוכחית, ייתכן ונראה מכשירים דקים יותר בעתיד.
כל טכנולוגיה המשפרת את איכות התמונה במכשירים סלולריים מבורכת מצד אחד – היות והיא תורמת לתמונות איכותיות יותר, וקצת מעצבנת מצד שני – כי היא תורמת להתקרבות היום שבו מצלמות איכותיות יותר יהפכו לשוק נישה יקר ויוקרתי. עם זאת, אינני מאמין כי מצלמות איכותיות ייעלמו מהנוף הצרכני. הנוחות של מכשירים סלולריים בהיותם נישאים, ניידים וקטנים מספיק כדי לשים בכיס, גם הופכת אותם לפחות אידיאליות ככלי צילום שתלוי בסוללה שצריכה להחזיק מעבד חזק במיוחד, ביצועים גרפיים ותקשורת אלחוטית.
מה אתם חושבים על הפיתוח החדש מבית סמסונג? שתפו אותנו בדעתכם בתגובות!
שפה
לטעמי ,"…קצת מבאסת מצד שני ..",טכנולוגיה מבאסת – ניתן לבחור במילה אינפורמטיבית יותר , סה"כ כתבה טובה.
חג שמח.
תודה. שיניתי.
השוואת התמונות פתטית
לקחו 2 תמונות שרופות שלא מראות כלום ומשווים אותן ??
הטכנולגיה של בידוד הפיקסלים בסנסור לא חדשה ונועדה להפחית BLEEDING – והכל במחיר של שטח קטן יותר של פיקסל (כאשר גודל הסנסור לא משתנה) – ורגישות גדולה יותר לרעש.