כיצד יהפוך הטלפון החכם למכשיר היחיד ששחקני משחקי מחשב צריכים
כשסוני, מיקרוסופט ונינטנדו מציגות קונסולת משחקים חדשה, הם לוקחים בחשבון שהיא תתיישן בתוך שש שנים. נינטנדו צפויה להשיק במהלך השנה Wii U חדש, ושמועות אומרות שיצרניות קונסולות אחרות עובדות על מערכות הדור הבא. אבל בעוד הראשונים נעמדים בתור כדי לחוות חוויית גרפיקת HD חדשה שהמערכות האלה מציעות, הדור הבא-הבא של קונסולות כבר צובר תאוצה. המכשיר הוא הטלפון החכם, ובתוך עשור הוא עשוי להיות עצמתי מספיק כדי לתפוס לעד את מקומן של מערכות משחק קונבנציונליות.
משחקים ניידים התחילו ב-1979 כשחברת Milton Bradley הציגה את מערכת ה-Microvision מבוססת המחסנית. מאז, נינטנדו, סגה וסוני שחררו מערכות ניידות רבות אחרות, מה-Game Boy ועד ה-PlayStation Vita בעלת ארבע הליבות. על אף שרבות מהמערכות האלה זכו להצלחה גדולה בקרב הגיימרים (עד היום נינטנדו מכרה יותר מ-50 מיליון ממערכות ה-DS שלה), לא היו להן אוהדים רבים בקרב הציבור הרחב.
ב-2008 השיקה Apple את ה-App Store, וסיפקה פלטפורמת הפצה פשוטה ונגישה. שנה לאחר מכן הוציאה חברת Rovio לשוק את Angry Birds. בתוך שנה הורידו את האפליקציה 50 מיליון בני אדם, ועוררו מפתחים ליצור משחקים ניידים מאתגרים יותר. כעת 64 אחוז מבעליהם של טלפונים חכמים מורידים משחקים, ו-37 אחוז מבעלי מכשירי iPhone אומרים שהם משחקים על בסיס יומיומי.
סך משחקי הסופר-מריו שנמכרו מאז שנת 1985: 262 מיליון. סך משחקי ה-Angry Birds שהורדו מאז שנת 2009: מעל מיליארד. אילוסטרציה: אליסון סייפר |
משחקי טלפונים חכמים נמצאים עדיין הרחק מחוויית הקונסולות בעלות התצורות העשירות והתנועה המהירה שגיימרים רציניים אוהבים, אבל עובדה זו עשויה להשתנות במהירות.
לטלפונים המהירים ביותר של היום כבר יש מעבדי 1.5 גיגה-הרץ, בעלי ארבע ליבות – חלקיק מהכוח של ה-PlayStation 3 – ואחרים יכולים לשדר HD 1080p לטלוויזיה באמצעות HDMI. מעבדים ניידים מגיעים לחלק התלול של עקומת חוק מור, שעל פיו הכוח עולה בצורה חדה בכל שנה. בקרוב, המפרט של טלפון שמשקלו 140 גרם יוכל להתחרות בזה של המחשב הנייד הטוב ביותר.
עלייה חדה כל כך בכוח נייד תגרום לבטח להתשת כוחות בקרב שורות המשחקים. אנדואיד ו-iOS כבר טוענות לבעלות על 58 אחוז משוק המשחקים הניידים, והמכירות של קונסולות המשחק נמצאות בירידה. אבל כדי שטלפונים חכמים יוכלו לצבור שליטה יצטרכו המשתמשים למצוא דרכים טובות יותר לגישה למשחקים ברמת קונסולות. או ששירותי חלוקה מבוססי ענן ירכשו רישיונות למגוון רחב יותר של כותרים, או שזיכרון הפלאש ישתפר עד לנקודה שבה הטלפון יוכל לאחסן משחקי קונסולה רבים (כיום, משחק אחד יכול לצרוך מחצית מהזיכרון הטיפוסי של הטלפון, שהוא 16 גיגה-בייט).
אבל ברגע שמכשולי הגישה ייפלו יהפוך הטלפון למרכז משחקים עם שתי מטרות. גיימרים ניידים ימשיכו כנראה להסתמך על משחקים מבוססי אפליקציות – מי בכלל היה רוצה לשחק ב-Skyrim על מסך ארבעה אינץ'? אבל גיימרים ביתיים יזכו לחוויה שונה באופן דרמתי. במקום להפעיל קונסולת Xbox או PlayStation הם יצוותו את הטלפונים שלהם למכשירי הטלפון ולבקרים האלחוטיים שלהם. תקליטורים ייעלמו, שטח מדף במערכת הקולנוע הביתי ייפתח, ומשתמשים יישאו מערכת משחק עצמאית לכל מקום שאליו ילכו.
עוד על חידושים בגליון יולי של popular science ישראל – למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il
למה בעתיד?
כבר עכשיו אפשר לחבר את המכשיר לטלויזיה עם MHL ולשחק NOVA 3 או קונטר סטרייק על 40"
וגם לשחק את זה עם גוייסטיק של סוני שמחובר בבלוטוס
פלאפון לא יכול להחליף מקלדת ועכבר
הDS מכר מעל 150 מיליון עולמית ולא "רק " 50 מיליון
תוסיפו 1 לפני ה50 לתקן את זה
ובגדול קונסולות וסמרטפונים כניראה ישתלבו בעתיד למוצר אחד
פשוט יהיו סמארטפונים מסוימים שיתאימו למישחקים יותר מאחרים
האקספריה פלי אולי לא הצליח יותר מידי
אבל בעתיד זה יכול להצליח
אני חושב שיקח זמן עד שהסמרטפונים יחליפו את הקונסולות
נכון להיום לסמרפונים את את היכולות הגרפיות שיש לקונסולות, למרות שכבר היום אפשר לחבר אותם לטלויזיה ולחבר להם שלטים אלחוטיים.
ביום שהסמרפונים יגיעו לרמה גרפית שמתקרבת לקונסולות יהיה על מה לדבר.