סין החליטה לא להשתמש ברכיבי אינטל ו-AMD וב-Windows של מיקרוסופט במוסדותיה הממשלתיים, צעד שעלול לעלות לה 91 מיליארד דולר ולפגוע באינטל
בתגובה למדיניות האמריקאית ובמטרה לחזק את העצמאות הטכנולוגית, סין קובעת חסימה על שימוש במעבדים של חברות אינטל ו-AMD במוסדותיה הממשלתיים. כמו כן, מערכת ההפעלה Windows של מיקרוסופט תוחלף בגרסאות מקומיות, כחלק ממאמצים להגביר את השימוש בטכנולוגיות סיניות ולהפחית את התלות בטכנולוגיות מערביות.
בהמשך לסנקציות שהטילה ארה"ב על חברות סיניות, סין מגיבה בצעדים נגדיים שמטרתם לקדם יצרנים וטכנולוגיות סיניות במקום אלו מהמערב. ההנחיות החדשות דורשות ממשרדים וארגונים ממשלתיים לעבור לשימוש במעבדים ומערכות הפעלה שנחשבים ל"בטוחים ומהימנים", כאשר רק חברות סיניות כמו וואווי ופיתיום מופיעות ברשימה המומלצת.
המעבר הזה צפוי להשפיע באופן משמעותי על החברות האמריקאיות, שכן סין הייתה השוק הגדול ביותר של אינטל בשנה שעברה, והמכירות שלה היוו חלק ניכר מההכנסות הכוללות של החברה. עבור AMD, השוק הסיני היה אחראי לחלק משמעותי מהמכירות. מיקרוסופט, לעומת זאת, לא חשפה נתונים על המכירות שלה בסין, אך נשיא החברה העיד בקונגרס כי סין מהווה חלק קטן מהכנסות החברה.
לפי הערכות, סין תצטרך להשקיע סכום גדול של 660 מיליארד יואן (91 מיליארד דולר) בין השנים 2023 ל-2027 כדי להחליף את התשתיות הטכנולוגיות במוסדות הממשלתיים ובתעשיות המרכזיות, על פי דבריו של לאו זהנגצ’נג, אחראי על הרכש בארגון התחבורה בעיר שאושינג. המעבר יכלול החלפת מחשבים ישנים שמכילים רכיבים זרים במחשבים חדשים עם רכיבים מקומיים, תוך שמירה על רמות ביטחון גבוהות ואמינות במערכות המידע של הממשלה.