סוכנות ה-FCC החליטה רשמית על ביטול התקנות שנועדו להבטיח גישה זהה עבור כל הצרכנים לכל השירותים המקוונים בארצות הברית
על אף התגייסות בלתי מבוטלת ברחבי הרשת שניסתה להשפיע ולמנוע, רשות התקשורת הפדרלית (FCC) הצביעה בעד ביטול תקנות נייטרליות הרשת שהוחלו רק לפני כשנתיים וחצי, בתקופת ממשל אובמה.
מה הסיפור? תקנות הנייטרליות נועדו להבטיח כי כל השירותים והמיקומים ברשת זוכים לתיעדוף זהה אצל ספקיות שירותי האינטרנט, ללא יכולת עבורן לבצע תעדוף של תעבורה לשירותים ואתרים מסויימים במסגרת אינטרסים כלכליים אישיים כלשהם, להגביל או להתנות בתשלום נוסף גישה לשירותים מסויימים וכדומה – כאשר דוגמאות מוכרות לפעולות שכאלו כוללות חסימת שירותי VoIP מסויימים, יצירת צוואר בקבוק בגישה לשירותים מבוססי פלטפורמת הביטורנט ואפילו העברת כל החיפושים שבוצעו במנוע מסויים למנוע אחר.
הנימוק להחלטה לבטל תקנות אלו, ולמעשה להחזיר את המצב אשר שרר בארצות הברית עד שנת 2015, הוא בכך שמדובר בפגיעה בשוק החופשי, בתחרותיות בקרב ספקיות הרשת ובקונספט אשר מגביל את ההתפתחות הטכנולוגית – כאשר בנוסף נטען כי הרשת האמריקאית התפתחה באופן חיובי וזריז גם לפני החלת הנייטרליות, כך שזו למעשה לא הצליחה להוכיח את המטרות שלשמן נוצרה.
כעת, לצרכנים האמריקאית ישנם חששות לכך שבעתיד יידרשו לשלם סכומי כסף נוספים על זכויות ושירותים שהיו ברורים מאליו עד היום – כמו גישה מיטבית ללא האטות לשירותי סטרימינג ווידאו שונים ולא רק לאלו שמקודמים על ידי ספקית האינטרנט, קישוריות ראויה במשחקים מקוונים ללא צורך ברכישת 'חבילות גישה' כלשהן ועוד.
החלטת ה-FCC, שעתידה להפוך לפעילה רק בעוד מספר חודשים עם השלמת העבודה על התקנות המעודכנות (כאשר בדרך ערעורים אל בתי המשפט השונים יוכלו להביא לעצירה או היפוך של הגזירה ולעיכוב משמעותי בתהליך), לא אמורה להשפיע על המצב במדינות אחרות וגם בישראל, בה יש מקבילה מקומית דומה לתקנות הנייטרליות שנוצרה במסגרת חוק ההסדרים. עם זאת, כבר נוכחנו לדעת ששינויים המתרחשים בכלכלה הגדולה בעולם נוטים להיות בעלי השפעות משניות גלובליות, ועל כן מוטב יהיה להמשיך לעקוב אחר התפתחויות נוספות, כאשר לא מן הנמנע כי נראה רעיונות ושיקולים לבצע שינויים של החוקים המקומיים בהתאם למה שקרה בצפון אמריקה.