המקרן המהפכני שחשפה מיקרוסופט בתחילת השנה, המאפשר למשחקים לצאת מגבולות הטלוויזיה, עלול להיות יקר מכדי להפוך למוצר מסחרי
פעם בכמה זמן אנחנו זוכים לראות רעיון טכנולוגי שלא צריך להתאמץ יותר מדי בכדי לשכנע אותנו שהוא הדבר הגדול הבא – הוא מרגיש כמו אחד באופן מיידי.
אחד מאותם רעיונות שמציתים את הדמיון היה ה-IllumiRoom שהציגה מיקרוסופט מוקדם יותר השנה – מקרן מציאות מדומה שנעזר בחיישני הקינקט על מנת לשלב את כל הקיר שלידו ניצבת הטלוויזיה בתצוגה שלה. סרטון ההדגמה שפירסמה מיקרוסופט המחיש טוב מאוד כי מדובר בטכנולוגיה שיכולה להפוך את הגיימינג למרגש ומדליק הרבה יותר.
זקוקים לתזכורת? בבקשה:
רבים העריכו כי ה-IllumiRoom עשוי להיות חלק מקונסולת הדור הבא של מיקרוסופט, ה-Xbox One (שנחשפה לראשונה כמה חודשים לאחר מכן). זה לא קרה, וכעת נראה כי הסיכויים לראות את ה-IllumiRoom כמוצר מסחרי על מדפי החנויות הם נמוכים מאוד – כך לפי אלברט פנלו, ראש מחלקת תכנון המוצרים (product planning) עבור ה-Xbox One.
בראיון שהעניק פנלו לאתר המשחקים ausgamers.com הוא סיפר כי לא היה מצפה לראות את מקרן ה-IllumiRoom מגיע אל השוק, והסביר כי מדובר בטכנולוגיה מרשימה מאוד אך גם כזאת שתעלה לצרכן הפרטי "אלפי דולרים", אשר הופכים אותה ליקרה מדי ליישום מסחרי.
מקרן שמסוגל להתאים את עצמו לתצוגת הטלוויזיה בזמן אמת הוא משהו שאינו מובן מאליו |
מדובר בגילוי מאכזב למדי, בייחוד עבור בעלי האמצעים למיניהם שעבורם אלפי דולרים אינם מהווים מחסום ממשי בדרך לקבלת חוויית צפייה ומשחק מתקדמות יותר. מצד שני, אם המחסום העיקרי שמונע מה-IllumiRoom להגיע לצרכנים הוא המחיר – יתכן שיש מקום לקוות שהשנים הקרובות יביאו עימן המשך של המחקר והפיתוח שיסייעו להוזיל את העלויות השונות.
מי יודע – אולי ה-IllumiRoom יהיה האס בשרוול של מיקרוסופט שיעזור להכניס עניין חדש בקונסולת ה-Xbox One בעוד מספר שנים, בדיוק כשם שהקינקט היה תוסף שעזר ל-Xbox 360 להמשיך ולהכניס סכומי כסף נאים לענקית מרדמונד.
כמה אתם תהיו מוכנים לשלם (אם בכלל) עבור הטכנולוגיה הייחודית שמציע ה-IllumiRoom? ספרו לנו בתגובות.
יש פרוייקטים דומים בקוד פתוח?
קינקט ומקרן יש בהרבה בתים.