התקן אשר מיועד להחליף את ה-802.11ac עם מהירויות גבוהות פי כמה סוף סוף קורם עור וגידים
אנחנו עדיין מקווים לראות את תקן ה-802.11ad להעברת מידע אלחוטית במהירות גבוהה במיוחד למרחקים קצרים פורץ אל המיינסטרים והופך לתוספת קבועה במחשבים ובמכשירים החכמים שלנו בטווח הזמן הקרוב – והנה נראה שהגיע הזמן להכין את עצמנו להגעתו של תקן Wi-Fi מתקדם נוסף, שמיועד להחליף את ה-802.11ac עם תמיכה במהירויות גבוהות יותר ובעיקר מיצוי טוב הרבה יותר של התווך האלחוטי שיאפשר שירות מספר גבוה יותר מאי פעם של מכשירים בחלל צפוף ומצומצם.
שימוש בטכניקת ה-OFDMA בגישה לתווך, ממש כמו בתקשורת סלולר בדור הרביעי, הן בערוץ היורד והן בערוץ העולה, תמיכה בערוצי שידור רחבים במיוחד של עד 160MHz, תמיכה באפנון דיגיטלי גבוה מסוג QAM1024 ועוד כמה וכמה טכניקות מודרניות אמורים להעניק לתקן ה-802.11ax העתידי לשרת מספר גבוה במיוחד של צרכנים באופן מיטבי, עם מהירויות העברה גבוהות יותר לכל אחד ואחד, זמני שהות מקוצצים ואמצעים שאמורים להבטיח כמות מינימלית של הפרעות בין כל העורקים הפועלים במקביל.
כעת, Marvell מצטרפת רשמית אל הקבוצה המצומצמת של יצרניות שמציעות פתרונות רשמיים עם תמיכה ב-802.11ax, שעדיין נמצא בשלבי עבודה ומתבסס על טיוטה פומבית – עם שלושה מוצרים שונים שמהם יוכלו יצרניות ציוד התקשורת השונות להרכיב את מוצרי העתיד המתקדמים שלהן החל מהשנה הנוכחית.
מוצר בשם 88W9064S יציע 2 עורקים עם צמד משדרים וארבעה מקלטים הן בתדר ה-2.4GHz והן בתדר ה-5GHz, יחד עם תמיכה בשילוב עם מודולים של קישוריות Bluetooth 5.0 שתהווה יכולת משלימה (רלוונטית מאי פעם, תודות למעבר לתמיכה בטופולוגיית ה-Mesh) עבור מוצרים חכמים בסיסיים יותר, בזמן שמוצר בשם 88W9064 יציע ארבעה עורקים שמורכבים מארבעה משדרים וארבעה מקלטים גם בתדר 2.4GHz וגם בתדר 5GHz, ותמיכה ב-Bluetooth 5.0.
הפתרון המתקדם ביותר של Marvell יקבל את 88W9068 ויתמוך בשמונה עורקי שידור תודות למערך של 8 משדרים ו-8 מקלטים, ללא תמיכה בשילוב עם Bluetooth 5.0, כאשר במצב אופטימלי עם שימוש באפנון והקידוד הטובים ביותר שנתמכים, ובעורקי השידור הרחבים ביותר – רוחב הסרט האפקטיבי שיתקבל יוכל לעמוד על לא פחות מ-1.2 ג'יגה-ביט בשנייה לכל ערוץ, ו-9.6 ג'יגה-ביט בשנייה (!) בסך הכל לשמונה עורקים.
אלו הם לא שבבים שמיועדים בהכרח לנתבים ומודמים משולבים בשוק הביתי, אך השקתם כנראה מקרבת אותנו צעד קטן נוסף לרגע בו יוצעו גם דגמי מערכת-על-שבב משולבים והמוניים שישדרגו את המוצרים הזמינים לבתים פרטיים של חובבי הקידמה.
היתכן שנראה מוצרי שוק ביתי ראשונים שתומכים ב-802.11ax, תודות למארוול, Quantenna, קוואלקום ואחרות, כבר השנה? זו בהחלט תהיה התפתחות מעניינת לכל אלו שביתם עמוס במכשירים וגאדג׳טים מקוונים.
כפי שכתבתם, וכפי שנראה גם במצגת של אינטל, לא תהיה תועלת רבה לשוק הביתי בשלב זה (למעט אולי VR וסיפוק אותה מהירות גישה לאינטרנט בפחות סוללה), והם מייעדים זאת לתעשייה ולשאר התקנים שעד כעת היו חייבים להיות מחוברים חוטית.
די כבר עם התגובות החשוכות האלה. בטח שיש לזה תועלת.
זאת תשתית. על התשתית הזאת היום אתה תקבל את הפיתוחים של מחר.
ללא התשתית הזאת היום, מחר לא תוכל לקבל פיתוחים מתקדמים.
תרגיע, אני לגמרי בעד. רק ציינתי ש*כרגע* מבחינת מהירות לא תהיה תועלת לשוק הביתי, כלומר לגלישה באינטרנט (כפי שכמעט ואין תועלת כזו מאז WiFi N 5ghz למהירות הגלישה הממוצעת). ו*כרגע* הייעוד המשמעותי הוא לאפשר להתקנים שלא יכלו בכלל להתחבר אלחוטית עד עכשיו.
תסכים איתי שזה יותר משמעותי מה 5 ראוטר High-End שיראו כמו מפלצת שיקנו אותם 0.1% של גיימרים שבטוחים שראוטר ב 500$ יעזור להם לא ליפול מהשרת משחק או להזרים ב twich
שוב, זאת תשתית.
תשתית לא בונים לעכשיו. אם אתה מגיע למצב שאתה בונה ומכין תשתית בשביל טכנולוגיה של עכשיו אז אתה בפיגור והתשתית שלך תגרום לעיכוב ההתפתחות.
גם וכנולוגית הסיבים האופטים שמתחילה להגיע לאט לאט עד הבתים, כרגע לא ממש ממומשת ביחס לפוטנציאל המלא שלה אבל זאת תשתית ש(כנראה) תשאר עוד הרבה זמן ותפתח פיתוחים ושימושים חדשים שעד עכשיו לא יכלת בכלל לחשוב עליהם כי לא היה לך רוחב פס כל כך גדול בזמינות…