ענקית האלקטרוניקה האמריקאית GE מאמצת טכנולוגיית קירור ממנועי סילון כדי להפוך את האולטרבוקים והניידים שלנו לחרישיים, דקיקים וחסכוניים מאי פעם
שוק האולטרבוקים הצומח מביא עימו הצעה קורצת: ניידים זעירים, קלים ודקיקים – במחירים אנושיים.
עם זאת, לא הכל ורוד במסגרת הטרנד החדש – מחשבים דקים במיוחד מצריכים התקני קירור צנועים יותר, ואלו נותנים אותותיהם ברגע שהמשתמש זקוק למלוא כוחו של המכשיר עם טמפרטורות שחורגות מהגדרת ה"נוח לעבודה" ורעש גדול ממאווררים קטנים שמתקשים להתפטר מהחום הנוצר.
כעת נראה שיש אור בקצה המנהרה, תודות לפיתוח חדש-ישן של לא אחרת מג'נרל אלקטריק (General Electric).
החברה האמריקאית מסירה את הלוט מעל טכנולוגיה שמכונה בתרגום חופשי 'סילוני קירור פיאזואלקטריים כפולים' (Dual Piezoelectric Cooling Jets, או בקיצור DCJ), ומתיימרת להפוך את הניידים, האולטרבוקים והטאבלטים שלנו לקרירים ושקטים הרבה יותר.
מערך ה-DCJ בפעולה |
מדובר בטכנולוגיה שפותחה במקור על מנת לשפר את זרימת האוויר במנועי סילון – זוג פלטות ניקל מחוברות אל חומר קרמי פיאזואלקטרי (שמשנה צורתו כתגובה לאנרגיה חשמלית) באופן שגורם להן להתרחב ולהתכווץ עשרות עד מאות פעמים בשניה, בערך כמו פעולתן של הריאות, מה שמאפשר את 'שאיפתו' של אוויר חם ודחיפתו במהירות וביעילות אל מחוץ לאיזור המתחמם.
בקרוב באולטרבוקים של כולנו? |
טכנולוגיית ה-DCJ אינה מצריכה מיסבים או רכיבים מסתובבים, מה שמאפשר לה להציע יתרונות גדולים בכל קטגוריה על פני טכנולוגיות הקירור המקובלות בניידים כיום – התוצר הוא אמצעי קירור בעובי של 3 מילימטרים בלבד ששקט יותר מאמצעי הקירור המבוססים על מאווררים, מסוגל לדחוף יותר אוויר וגם צורך כ-50 אחוז פחות אנרגיה.
תוסיפו לכל אלה את הצהרותיה של GE על כך שמערכות ה-DCJ יהיו זולות יותר לייצור ויזדקקו לתחזוקה פחותה, וקיבלתם מוצר שמרגיש כמו אחת מקפיצות המדרגה המשמעותיות ביותר בעולם הקירור.
בג'נרל אלקטריק מציעים כבר עכשיו ערכות הדגמה של מערכות ה-DCJ ליצרניות המכשירים השונות, ומעריכים כי מוצרים מסחריים ראשונים שיעשו שימוש בטכנולוגיה יגיעו לשוק במהלך שנת 2014.
אמצעי הקירור מבוססי ה-DCJ ניתנים להתאמה עבור מגוון רחב של יישומים |
האם החזון של ניידים חרישיים וקלילים כנוצה יהפוך למציאות כבר בעוד מספר שנים? ההתפתחויות הנוכחיות בתחום גורמות לנו להאמין שכן.
יפה יפה !! חידוש מהמם!
מעולה!
איך לא חשבו על זה קודם?
לא נראה לי – טכנולוגיה לא תואמת
זו טכנולוגיה של בוכנות או מנועי סילון!
הדינמיקה באותם בוכנות שונה מאד ממחשב נייד (או נייח).נראה לי שיהיה קשה מאד להביא את אותן "ריאות" לאותה רמת פעילות המופקת מהן במנועי סילון.
כיווני אוויר שונים של יניקה ופליטה
זה מה שחסר בזה, אבל אני מאמין שאפשר יהיה להתאים את זה בקלות… אין ספק שאני אקנה איזה כמה כאלה ברגע שהם יהיו בשוק!
מענין כמה רעש האוויר עושה כשהוא נפלט מכזה פתח צר.. (האם הוא שורק ??)
תאמת גאוני
מעניין עם יעבוד
אמרו ששמו את זה בנייד אבל לא הראו אם זה באמת עבד 😐
ל5
הם הפעילו את המחשב … אז זה עובד אבל הם לא הראו השוואת נתונים בהשוואה למאוורר ככה שאי אפשר לדעת עד כמה זה אפקטיבי … לפי מה שהם אומרים זה עובד.
אני רק מקווה שהקטגורייה הזאת תהיעלם (אולטרהבוקים)
המחשבים הללו (כמו גם הסמארטפונים והטאבלטים), דקים ברמות על (כמה מ"מ בודדים), מה שאומר שלא רק שאין שום דרך לקרר אותם (גם הטכנולוגייה המדוברת, איננה מעשית, מאחר ואין שום דרך להזרים אוויר בשטח כזה אפסי כמו זה של האולטרהבוקים), אלא שהם יכולים להישבר בין רגע, ואין אפשרות לשדרג אותם (בהשוואה למחשבים ניידים רגילים).
לידיעתכם, הסיבה העיקרית שבגללה הגאלקסי S של סמסונג שביר יותר מהאייפון של אפל, למרות תכונות רבות יותר של השבתה מתוכננת מצד אפל, זה בגלל שהגאלקסי S, דק יותר מהאייפון.