הטכנולוגיה, שפותחה באוניברסיטת בריסטול שבאנגליה, מרכזת גלי אולטרסאונד באופן שמאפשר ליצור צורות תלת-מימדיות הנראות על ידי העין האנושית ושניתן לגעת ו"להרגיש" אותן
לא כל יום שאנחנו נתקלים בפיתוח חדש של טכנולוגיה שמרגישה כאילו הוציאו אותה הישר מסרט בדיוני (מגלש רחף מישהו?), אך היום זה אחד מהימים האלו. תחת פיקודו של ד"ר בן לונג, צוות חוקרים מאוניברסיטת בריסטול שבאנגליה פיתחו טכנולוגיה חדשה שנעזרת בגלי אולטרסאונד ממוקדים בכדי ליצור צורות תלת-מימדיות מרחפות שניתן לראות ולחוש אותן. על פי החוקרים, הטכנולוגיה החדשה יכולה לעזור לרופאים להבין ולראות בעיות (כמו מחלות, זיהומים או גידולים) על איברים פנימיים של מטופלים.
השיטה שבה משתמשים החוקרים ליצירת הצורה התלת-מימדית באוויר מסתמכת על גלי אולטרסאונד הנשלחים לאיזור הרצוי בדפוסים מסויימים ומורכבים, הגורמים להפרעות באוויר ליצור את הצורה התלת-מימדית שרצו. מכיוון שהטכנולוגיה משתמשת בגלי אולטרסאונד הגורמים להפרעה ולתזוזה באוויר, ניתן לחוש את הצורה שנוצרת מהגלים, מה שנראה כמו סצנה מסרט מדע בדיוני עתידני.
על פי ד"ר בן לונג: "הולוגרמות שניתן לחוש, מציאויות מדומות שאפשר להרגיש וכפתורים מורכבים שניתן לבצע אינטרקציה איתם באוויר – כל אלה הם דרכים שונים שניתן לעשות בהם שימוש עם הטכנולוגיה החדשה. בעתיד, אנשים יוכלו לגעת ולחוש בהולוגרמות של עצמים שאנחנו לא רגילים לגעת בהם, כמו חומרים שונים בסריקת CT או פסלים ועצמים ממוזאונים".
עם הטכנולוגיה המטורפות הזאת אנחנו בטוחים כי עד 2020 נוכל לראות, להרגיש ולשחק עם כמעט כל דבר שהדימיון שלנו חושב עליו.
משעמם להם ?
כן בטח, "כפתורים"….
זה בטח יקח את הפורנו למימדים אחרים. 😆