התגובה היפנית לאסון הגרעיני בכור בפוקושימה גרמה להרמת גבה כאשר יפן נאלצה לפנות לאמריקה בכדי לקבל עזרה בצורת רובוטים עמידים לקרינה שיעזרו במלאכת הייצוב והשיקום של הכור. כפי הנראה, מאז היפנים כבר הבינו שהם צריכים להיות מוכנים למקרה הבא (חס וחלילה) ללא הסתמכות על מדינות זרות
לשם כך גויסה חברת טושיבה לפיתוח רובוט חדש לחלוטין, שתוכנן מאפס במיוחד עבור תפקוד במהלך אסונות גרעיניים.
הרובוט בעל ארבע הרגליים (קוואדרפד – ארבע-רגל) לא קרוב אפילו לתחכום והמצויינות שסדרות דוגמת "מסע בין כוכבים" הציעו, אך הוא מגיע מצויד עם שש מצלמות, כמו גם מד קרינה, וכמובן שליטה מרחוק, כך שעובדי חירום יוכלו להעריך את סוג ועוצמת הנזקים איתם הם מתמודדים, בלי לסכן את גופם בקרינה מייננת.
על פלטפורמת הניסוי | מזכיר קצת את ה-Hunter מ-Half Life 2 |
הרובוט של טושיבה מסוגל לטפס במעלה ובמורד מדרגות, אך טושיבה לא הסתפקה בכך, והוסיפה לו משטח הניתן לפריסה מתחתית גוף הרובוט, וכולל מצלמה משלו עבור יכולת נוספת לתצלום תמונות באיזורים צרים וקשים לגישה. הרובוט במשקל כ-65 קילוגרם, פועל באמצעות סוללה עד שעתיים, כאשר ליחידה הנפרסת יש זמן סוללה של שעה אחת.
הרובוט משתמש ברשת אלחוטית מיוחדת שמסוגלת לעבוד ברמת קרינה גבוהה, ושומרת על קשר רציף עם יחידת הבסיס על ידי שינוי תדרים אוטומטי כאשר הקליטה נחלשת.
עם זאת, הרובוט עדיין אינו עובד בצורה טובה מספיק.
עם הרגל באויר |
בהדגמה שנערכה לפני כחמישה ימים במפעל טושיבה אשר ביוקוהמה, הרובוט נתקע במהלך הדגמת הליכה, עם רגל אחת באוויר, מה שאילץ את המפעילים שלו להרימו ולהפעילו מחדש.
כמו כן, הוא הראה איטיות רבה במהלך נסיון טיפוס על גרם של שמונה מדרגות, כאשר טיפוס על כל מדרגה לקח כדקה. צריך לזכור, שבתנאי אמת, הריסות ושברים הרבה פחות נוחים לטיפוס מאשר גרמי מדרגות. אם הרובוט יאבד את שיווי המשקל שלו וייפול, הוא לא יוכל לקום בכוחות עצמו.
לאט אבל בטוח |
למרות כל זאת, חברת החשמל של טוקיו אישרה כי הם מתכוונים להשתמש ברובוט לבדוק את תא ההדחקה של הכור הגרעיני אשר בו התרחשה תגובת ההתכה ההרסנית לאחר שצונאמי ענק פגע בחוף הצפון-מזרחי של יפן ב-11 במרץ, 2011.
טושיבה פיתחה את הרובוט בתקווה כי ייעשה בו שימוש בהשבתת הכור. היות ואנשים לא יכולים היו להכנס לתא המזוהם בקרינה רדיואקטיבית חזקה מאז אסון הצונאמי.
"אנו צריכים להכנס לשם, ולבדוק את המצב קודם כל", אמר גורו יאנאסה, מנהל בכיר בטושיבה.
טושיבה היא חברת ענק, ויפן היא מעצמה עולמית עם מומחיות עצומה ברובוטיקה. אבל נראה שזהו מוצר שנמצא עדיין בתהליך פיתוח. עם זאת, יש ליפנים מוטיבציה עצומה לשפר את הטכנולוגיה הזו היות והם רוצים מאוד לשקם את מחוז פוקושימה ולהראות לעולם כי יפן נשארה חזקה ורלוונטית בזירה הגלובאלית.
לגבי רובוטים, ישנם קולות בעולם הטוענים כי רובוטיקה עשויה לסכן את האנושות – ואחת מהדוגמאות לה הם מתנגדים היא מל"טים מתוצרת ישראל שמטווחים מטרות אנושיות.
האם אתם חושבים שרובוטים יעזרו לאנושות, או יהרסו אותה? ספרו לנו בתגובות!