מספר חוקרים צעירים מאוניברסיטת וירג'יניה פיתחו רובוט שמחקה את תנועות המדוזה ונועד לשמש למטרות איסוף מידע ומעקב מודיעיני
בשנה שעברה יצא לנו להתקל ברובוטים אשר נועדו למקרי חירום גרעיניים ואף בכאלו שמתיימרים להיות לוחמניים, כשכעת נראה כי הפיתוח המבטיח הבא בעולם הרובוטיקה מגיע מאוניברסיטת וירג'יניה שבארה"ב. לאחרונה, הציגו מספר סטודנטים באוניברסיטה את ה-'Cyro' – מדובר ברובוט בעל שמונה רגליים, שעליו מולבשת מעטפת סיליקונית שפותחה במיוחד ומאפשרת לו להידמות באופן כמעט מושלם למדוזה.
הרובוט פועל באמצעות סוללות, כשגודלו זהה לגודלה של מדוזה בוגרת ממוצעת. לאחר מחקר מקיף שביצעו הסטודנטים האמריקנים סביב יכולת התנועה היעילה של המדוזות, הם מציינים כי הרובוט מצליח לחקות בצורה מושלמת את תנועת המדוזה. הדבר מתאפשר באמצעות 8 זרועות שפועלות באופן סימולטני ומקנות לרובוט (אשר מן הסתם הרכיבים האלקטרוניים שלו חסינים בפני חדירת מים) לנוע בחופשיות מתחת לפני המים.
לפי הפרסומים, הרובוט יכול לצלול מתחת למים במשך שבועות ואף חודשים – כאשר בעולם המדע מעוניינים להשתמש בו למטרות חקירת האוקיינוסים, ניטור זיהומים וכתמי שמן.
עם זאת, בחיל הים האמריקני מעוניינים להשתמש ברובוט המדוזה על מנת לרגל אחר צוללות וספינות ממדינות אויב ברחבי העולם.
הדבר יכול להועיל מאוד למודיעין האמריקני, שכן הסטודנטים מדווחים שניתן להטמיע ברובוט מספר רב של חיישנים שמסוגלים לא רק לנטר מידע ולאחסן אותו, אלא גם לנתח אותו ולשדר אותו באמצעים מסווגים אל בסיסים יבשתיים או לחילופין לכלי שייט אמריקניים.
"הרובוט מסוגל לפעול גם בתנאי מים רדודים ומזוהמים, כשבמקביל לתנועתו האוטונומית הוא אוסף מידע לגבי סביבתו הדינמית ומשדר אותו" מדווחים הסטודנטים.
בשורה התחתונה יש לציין כי מדובר כאן ברובוט שפותח למטרות צבאיות, כשבחיל הים האמריקני כבר מתרברבים בכך שמדובר במעין מזל"ט ללא נשק שמיועד לים.