פרוייקט קיקסטארטר טרי מציע משקפי מציאות מדומה שאינם זקוקים לכבלים וחוטים, וגם עוזבים את הסמארטפון שלכם לנפשו
טכנולוגיית המציאות המדומה ממשיכה לצמוח, ואין זה מפתיע לגלות שלאנשים רבים יש גישות שונות רבות ליישום המבטיח הזה.
כיום אנחנו רואים בעיקר גישה אחת המדברת על חיבור חוטי בין פלטפורמת עיבוד שולחנית כלשהי למשקפי המציאות המדומה (כמו אלו שעתידות להציע לנו סוני, וואלב ופייסבוק-Oculus), וגישה נוספת שעושה שימוש בסמארטפון בתור אמצעי התצוגה והעיבוד של משקפי המציאות המדומה (כמו ה-Gear VR של סמסונג, ה-Cardboard של גוגל ועוד שלל נגזרות שלהם) לטובת פתרון אלחוטי אלגנטי ושימושי יותר.
מיזם קיקסטארטר טרי שמתקרב לסיומו בימים אלה עונה לשם AuraVisor, ומשוכנע כי קיימת דרך שלישית לעשות VR, אשר יכולה להיות נוחה וחכמה יותר מכל השאר.
ה-AuraVisor הם משקפי מציאות מדומה שכוללים את כל החומרה הנדרשת כבר בפנים – ללא צורך לנדב את המכשיר החכם לביצוע המשימות. לא קשה להבין מדוע פתרון זה מוצג כאלגנטי וחכם יותר, כאשר במקביל מצהירים האנשים שמאחוריו כי יוכלו לספק ביצועים טובים יותר מפתרונות מבוססי סמארטפון, בשל היכולת להתמקד אך ורק בניגון תכני המציאות המדומה, ללא כל פעולות הרקע המתרחשות במכשיר כללי יותר.
ה-AuraVisor מתבסס על שבב RK3288 מרובע ליבות של Rockchip (אותו פוגשים בעיקר במיני מחשבים מבוססי אנדרואיד), מערכת אנדרואיד שתוכל להפעיל את כל תכני המציאות המדומה של הפלטפורמה, זוג אמצעי תצוגה בטכנולוגיית OLED שמשגרים רזולוציית 1080p לכל עין, בזווית צפייה של כ-100 מעלות, ונפח אחסון מובנה של 16GB המגובה בחריץ microSD להרחבה ב-64GB נוספים. במילים אחרות, מדובר בסמארטפון שמובנה בתוך משקפי ה-VR שלכם – אם כי בתוספת התאמות חשובות של אמצעי התצוגה עבור מציאות מדומה, לכאורה.
משקפי ה-AuraVisor מוצעים למשקיעים המוקדמים בעבור מחיר התחלתי של 155 פאונד בריטי (כ-233 דולר), אשר כולל שלט משחק ייעודי של המוצר ואפילו טי-שירט של הפרוייקט, אך לא משלוח שיוסיף עוד כ-20 עד 25 פאונד לעלות הכללית. צפי המשלוח למשקיעים הוא במאי 2016.
קמפיין גיוס הכספים של AuraVisor עתיד להסתיים בעוד כארבעה ימים, כשהוא כבר עבר את סכום הסף שעמד על 100,000 פאונד בריטי וניצב נכון לרגע זה על כ-115,000 פאונד – לא רע בכלל, אם כי גם לא מתקרב להצלחה האדירה של Oculus Rift, שגייס כמעט 2.5 מיליון דולר לפני כשנתיים, על אף היותו תלוי מערכת מחשב חיצונית וחיבור חוטי.
אז מה דעתכם – האם ה-AuraVisor הוא באמת פתרון חכם יותר לחבלי הלידה המחודשים של טכנולוגיית המציאות המדומה, או שלא ממש? נשמח לשמוע מה דעתכם בתגובות.