העסקה, שמוערכת בכ-1.5 מליארד דולרים, עשויה לשנות באופן מהותי את מאזן הכוחות בעולם ייצור השבבים
IBM, מהחברות המוכרות ביותר בעולם בתחום המחשוב והאחראית לחלק גדול מהפיתוח של טכנולוגיות המחשוב שאנחנו לוקחים כמובנים מאליו כיום, מוכרת את מפעלי ייצור השבבים שברשותה לחברת GlobalFoundries. בצעד דרמטי זה, חברת GlobalFoundries תקבל כ-1.5 מליארד דולרים, המהווים את הסכום ש-IBM מפסידה ממפעלים אלו כל שנה, כתגמול על כך. IBM מצהירה כי בצעד זה, החברה תסתמך בייצור מעבדי ה-"Power" על GlobalFoundries, במשך העשר שנים הבאות וספציפית לשבבי 22, 14 ו-10 נאנומטרים.
זה הוא הצעד האחרון של חברת IBM בתהליך שהתחיל בהסכם רחב שוק של החברה עם סמסונג ו-GlobalFoundries, שהכתיב מספר שיטות ייצור ועבודה שהיו אמורות להקל על צרכני המעבדים להזמין כמויות גדולות שלהם וממספר יצרניות יחדיו. אך עם הקניה של יכולת ייצור השבבים של IBM ובנוסף לחתימת הסכם עם סמסונג על ייצור שבבי ה-14 ננומטרים של החברה, GlobalFoundries ממקמת את עצמה כמעצמה של ממש מול אינטל ו-TSMC, הנחשבות ביחד היצרניות הגדולות ביותר של שבבים בתחום.
בנוסף, ההסכם על מכירת מפעלי הייצור של IBM יאפשר לחברה להתרכז בפיתוח טכנולוגיות ייצור חדשות ובפיתוח העתיד של מערכות כמו מערכות מבוססות ענן, ניידים, ניתוח "Big Data" ומערכות בטוחות להעברת כספים. מצידה של GlobalFoundries, החברה מקבלת מן העסקה רכוש אינטלקטואלי נרחב, הכולל אלפי פטנטים בתחום ייצור השבבים, ההופך את מאגר הפטנטים של החברה לאחד מהגדולים בתחום השבבים העולמי. אז האם זה מספיק בכדי להוות תחרות רצינית לאינטל?
חברת GlobalFoundries הוקמה בשנת 2009, והורכבה מזרוע הייצור של חברת AMD ו-Chartered Semiconductor על ידי אבו דאבי מאיחוד האמירויות, הבעלים של החברה. כיום יש לחברה 160 לקוחות בינלאומיים שבעה מפעליי ייצור שבבים ו-13,000 עובדים ברחבי העולם, מארצות הברית ואירופה ועד אסיה.