תקן ה-Bluetooth 5 נחשף רשמית, עם יכולות שיהפכו את עולם ה-IoT ליעיל ומתקדם יותר
טכנולוגיית ה-Bluetooth עשויה להיחשב פרימיטיבית ממש בימים בהם תקשורת סלולר מגיעה לקצבים של מאות מגה-ביט בשנייה, ותקשורת Wi-Fi מגיעה למהירות של ג׳יגה-ביטים בשנייה – אך למרות זאת נראה שהתלות ב"שן הכחולה" הוותיקה דווקא גדלה עם כל יום שעובר, תודות ליכולתה הייחודית לספק קישוריות פשוטה, זולה וחסכונית במיוחד כמעט לכל מוצר טכנולוגי, אשר מסייעת לתחום האינטרנט של הדברים להמשיך ולהתפתח במהירות.
כעת, בכדי לשמור על רלוונטיות בעידן בו הצורך שלנו למידע גדל מדי יום כמעט (ותקנים כמו ZigBee שואפים לצבור תאוצה כתחליף), בארגון ה-Bluetooth SIG שאחראי על התקן מכריזים על השלמת העבודה על הגירסה המרכזית הבאה – Bluetooth גירסה 5, שעובר לשימוש בפקטות מידע גדולות פי 8 ומתאימות יותר לנפחי התעבורה המוגדלים של העידן המודרני, ועושה שימוש אפקטיבי יותר בערוצי השידור המוקצים לו על מנת להגיע למהירות מירבית של עד 2 מגה-ביט בשנייה, שכפולה מזו המירבית של תקן ה-Bluetooth 4.2.
ביישומים אשר יהיו מוכנים להתפשר על מהירות העברת המידע המירבית, תקן ה-Bluetooth החדש יוכל לתמוך במרחקי שידור משודרגים משמעותית, מכתשעה מטרים בתקני הדור הנוכחי לעד כ-35 מטרים, או פי 4 בערך – משהו שיהיה חשוב להמשך התרחבות טכנולוגיות ה-IoT, במסגרתן מכשירים חכמים ומקוונים עשויים למצוא את עצמם בכל נקודה באשר היא ברחבי הבית או המשרד.
מכשירים תומכי Bluetooth 5 יספקו תמיכה אחורה בכל תקני ה-Bluetooth וה-Bluetooth LE החסכוניים מהעבר, כך שאימוצם אמור להיות זריז ואפקטיבי – ובארגון ה-SIG משוכנעים כי מכשירים ראשונים שיכללו את השיפורים המדוברים יגיעו אל השוק כבר במהלך המחצית הראשונה של שנת 2017. עם זאת, לצערנו התמיכה ברשתות Mesh חכמות, בהן כל מכשיר עם קישוריות Bluetooth יוכל לתקשר עם כל מכשיר דומה גם ללא קישור לרשת האינטרנט, לא מהווה חלק מהתקן הטרי בינתיים, על אף ההבטחות לכך שיכולת זו תגיע בקרוב – כך שנראה כי יש לנו סיבה טובה להמשיך ולהמתין לעדכונים נוספים עבור תקשורת זו.
פי 8 מיידע יכול להתאים ל – DD+
ו – DTS HD
פי 2 מהירות יכול לתת באוזניות עוד עיבוד
הסלולריים היום על הפנים באיכות סאונד ביחד עם תקן USB לסלולר עבור אוזניות
יכול להיות שמח
פחות פגיעה באיכות השמיעה כי הסאונד יהיה ברור יותר ולא ניצטרך ווליום
איזה סלולר יגיע בתקן ?
כיום, איכות דיסק CD מגיעה לכ 1.4 מגביט לשניה, כך שבלוטות' 4.2 נותן "מספיק סאונד" לאוזניות, בתקנים החדשים.
בלוטות' 5 במידה ויוכל לספק 2 מגביט לשניה, מדובר על איכות הגבוהה יותר מאיכות CD מקורית עם מרווח גדול יותר, כך שרוב הצרכנים לא ירגישו בהבדל באמת עם הציוד שיש להם כיום.
אתה מתבלבל בין יכולת הציוד שלך להגביר לבין איכות שמע וכו', אין קשר בין בלוטות' לבין העניין שאתה צריך להגביר, ההגברה צריכה להגיע מאותו כלי או אוזניות שאיתן אתה שומע, כנראה שמשהו לא טוב שם. באוזניות חוטיות… ובכן… ההגברה מגיעה מהמכשיר עצמו והכל תלוי בו.
תחליף לאוזניות עם הגברה ראויה בתוך עצמן ולא תרגיש בהבדל בעתיד בין בלוטות' 4.2 לבין 5 כשהוא ייצא, צר לי לאכזב אותך.
אגב, את כל המידע הטכני הזה לגבי איכות הסאונד הצפויה בבלוטות' 5 לעומת 4.2 כיום, אפשר למצוא כבר ברשת.
Adam Brener
הוא עובד באותו התדר?
ברשת יש מידע, כנס לגוגל תכתוב על בלוטות' 5 ותראה במה הוא תומך. מן הסתם הוא תומך לאחור וגם המכשירים יתממשקו אליו לדוגמא ה 4.2 יתחבר ל 5 אבל לאותו ציוד לא יהיה יתרון כלל, מן הסתם ולכן, תדרש לרכוש ציוד תואם שאכן יצליח להפיק את התועלת.
בסה"כ קדמת טכנולוגיה, תקן חדש, ייצאו ממשקים חדשים וציוד כזה או אחר שיוכל להנות מכל זה, רגיל לחלוטין.
Tal Hellerטוףףף
התקן הוא WIFI, רק בלי תמיכה בנתב…
הבעיה העיקרית היא שהמקלט (מחשב, טאבלט, סמרטפון) לא יכול להיות נתב, ולקשר בין מכשירים דרכו.
חיבור WIFI עדיין מהיר יותר ועם טווח טוב יותר, אבל באייפון מחייב החלפת הרשת בכל פעם ידנית. אילו אפל היו מתקנים את הבעיה הזו ומאפשרים 2 רשתות במקביל, לא היה צריך בלוטות'.