נאסא ממשיכה לספק לנו תגליות חלל מדהימות, והפעם זהו כוכב הלכת קפלר 452b שדומה מאוד במאפייניו לכדור הארץ. האם נוכל ליישב אותו, או שאולי הוא כבר מיושב?
חודש טוב ומוצלח מאוד עובר על סוכנות החלל האמריקאית (נאס"א – NASA). אחרי ההצלחה הגדולה של משימת New Horizons סביבה פלוטו, הודיעו אנשיה על גילוי מרתק נוסף – כוכב הלכת קפלר 452b, שמכונה 'אחיין' של כדור הארץ עליו אנחנו חיים (אם כי אנחנו חושבים שדוד הוא כינוי קצת יותר מתאים במצב זה).
קפלר 452b נמצא בקבוצת כוכבים בשם סיגנוס (Cygnus) בגלקסיית שביל החלב, בה נמצאת גם מערכת השמש שלנו. הוא סובב, באופן לא ממש מפתיע, סביב כוכב (שמש) בסיווג דומה לשמש שלנו שקיבלה את השם קפלר 452, וממנה נגזר גם שמו של תואם כדור הארץ – אותו מגדירים בנאסא ככוכב הלכת הדומה ביותר לזה שלנו שהתגלה ואומת אי פעם.
קוטרו של קפלר 452b גדול בכ-10 אחוזים בכ-60 אחוזים מזה של כדור הארץ, גילו מוערך בכ-6 מיליארד שנים (1.5 מיליארד שנים יותר ממערכת השמש שלנו), הטמפרטורות על פניו אמורות להיות דומות לאלו שאנו חווים כאן, אורך ההקפה שלו סביב השמש האישית שלו הוא 385 ימים, ובנאסא גם מעריכים שיש סיכוי טוב שפניו עשויים סלע – במילים אחרות, המיקום המיטבי לחופשת קיץ מודל 2100 (בשנות כדור הארץ).
כעת, כל שנותר לנו הוא לפתח מערכת תנועה במהירויות גבוהות ממהירות האור, שתסייע לנו לגמוע את 1,400 שנות האור (כ-13.2 קוואדריליון קילומטר), בממוצע, שמפרידות בינינו לבין הסיכוי המשמעותי ביותר שלנו למצוא חיים במקום אחר ביקום.
בסוכנות החלל ימשיכו לעקוב ולחקור את כוכב הלכת המרתק, ואנחנו כמובן נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם עם כל מידע חדש שיצוץ.
קישורים נוספים