חברת Jizai היפנית חשפה בתערוכת CES 2025 רובוט בינה מלאכותית חדשני שנראה כמו שילוב בין מנורת שולחן לעכביש, ומיועד להנגיש פיתוח ואינטגרציה של בינה מלאכותית לקהל הרחב
רובוט ידידותי עם אישיות משלו
מי-מו, כך קוראים לרובוט החדש, אינו סתם עוד מכשיר טכנולוגי. מצויד ב"עיניים", "אוזניים", "פה" ושש רגליים מתכתיות עם כיפות עץ, הוא מסוגל לנוע במרחב ולתקשר עם משתמשים באופן טבעי וידידותי. "ילד בן חמש או שש יכול לשוחח עם מי-מו, לשאול שאלות ולנהל איתו דיאלוג", מסביר יוקי אישיקאווה, מנכ"ל Jizai, בראיון ל-Interesting Engineering בתערוכת CES.
הרובוט, שעוצב בהשראת רהיטי מחצית המאה ה-20, משלב עץ אמיתי בעיצובו ונע "כמו יצור חי", לדברי אישיקאווה. בזכות מודלים מתקדמים של בינה מלאכותית, מי-מו מסוגל לחשוב, לפעול ולהסתגל באופן עצמאי תוך שימוש באותות חזותיים, קוליים ותנועתיים.
פלטפורמה פתוחה למפתחים
למרות המראה המשחקי, מי-מו אינו מיועד רק לילדים. "קהל היעד העיקרי שלנו הם מהנדסי תוכנה", מדגיש אישיקאווה. "אנחנו משיקים את מי-מו כערכת פיתוח שמאפשרת למהנדסים לפתח ולהתאים אישית אפליקציות עבור הרובוט".
החברה השקיעה מאמץ מיוחד בהנגשת הפלטפורמה למפתחים: "עטפנו את רכיבי החומרה באופן שמקל על מהנדסי תוכנה לכתוב אפליקציות גם ללא מומחיות עמוקה בחומרה", מסביר אישיקאווה. "המפתחים יכולים להחליף את מודל הבינה המלאכותית במודלים חלופיים כמו Glamor, Mistral ואחרים".
המחיר והזמינות
מי-מו טרם זמין לרכישה, אך החברה פתחה רשימת המתנה להזמנות מוקדמות. על פי אישיקאווה, גרסת השולחן של מי-מו צפויה להימכר במחיר של כ-3,500 דולר, בעוד הדגם בגודל מלא יעלה כ-30,000 דולר.
בשלב זה, הרובוט מסוגל לנוע במרחב, להביע רגשות באמצעות תצוגה ותנועות, ולתקשר במספר שפות. החברה מתכננת להרחיב את יכולותיו בעתיד, כולל פיתוח פונקציות מתקדמות של עוזר אישי ותוספות חומרה כמו חיישנים שונים.
הופעת הבכורה של מי-מו בתערוכת CES משכה תשומת לב רבה, כשהוא התהלך בין המבקרים, נופף לשלום והדגים את יכולות התנועה והתקשורת שלו. נראה כי העיצוב הייחודי, המשלב אלמנטים של רהיט מודרני עם רובוט אינטראקטיבי, מצליח ליצור חיבור מעניין בין פונקציונליות לאסתטיקה, ומציע הצצה מרתקת לעתיד האינטראקציה בין אדם למכונה.