המלחמה בהחלטה שעלולה לאפשר לספקיות האינטרנט האמריקאיות להגביל את התכנים המועברים דרכן לפי ראות עיניהן עולה עוד דרגה, וזה כנראה יבוא לביטוי בהאטה זמנית של חוויית הגלישה שלכם
יש סיכוי לא קטן שהמונח Net neutrality, או 'נייטרליות הרשת', אינם מוכרים לכם יתר על המידה, וזה בסדר – אך זה גם בדיוק מה שאמור להשתנות החל ממחר, במסגרת יום ששם לעצמו מטרה להילחם באפשרות לשינוי הדרך שבה משתמשים מקבלים גישה אל הרשת העולמית שתגיע בקרוב מרשות התקשורת הפדרלית של ארצות הברית.
עד כה, מתווים של רשות ה-FCC האחראית בין היתר גם על רגולציות ספקיות האינטרנט בארצו של הדוד סם חייבו את החברות המקומיות להבטיח כי לא תהיה הפרדה או תיעדוף בין תכנים שונים שמסופקים למשתמשים – גישה לכל אתר ולכל מיקום תהיה בקצב ובמהירות הכי גבוהים שאפשריים במסגרת החיבור של אותו צרכן.
עתה, נראה שיש סיכוי בלתי מבוטל לכך שתגיע החלטה על שינוי חוקים אלו, בלחץ אותן חברות תשתית שלרוב מחזיקות גם ברשתות ענק לשירותי תוכן שונים, שיעניקו לספקיות האינטרנט אפשרות להשפיע על האופן בה "זורם" המידע אל המשתמשים השונים, כשהמשמעות היא לכאורה אפשרות להאטה משמעותית של שירותים מתחרים ותיעדוף השירותים שלהם, מבלי שלמשתמש הקצה יש יכולת להשפיע על כך – וזו אפשרות שרבים חוששים ממנה, באופן טבעי, ומגדירים אותה בתור התחלת הסוף של האינטרנט החופשי והדמוקרטי שהיה מוכר לנו עד עתה ושינה את החיים בכל רחבי העולם המערבי בצורה חסרת תקדים בשני העשורים האחרונים.
ה-12 ביולי 2017 נקבע כיום היעד שבו יופעלו מירב המאמצים והלחצים על מנת לעצור את שינוי חוקי הנייטרליות האמריקאים, כאשר המטרה היא להביא כמה שיותר גולשים ומשתמשים להיכרות עם המצב הנוכחי ולפעול לשליחת מכתבי מחאה והתנגדות אל ה-FCC, אשר פתוח לקבלת פניות אלו בנושא עד ליום שני הבא, ה-17 ביולי, לפני שיגיע שלב קבלת ההחלטות הראשון.
הארגונים שאחראים על הובלת המחאה יצרו אתר אינטרנט ייעודי שמסביר באופן קליל ובהיר על החששות והסיכונים הקיימים, וקראו לכל הגופים והאתרים במרשתת להצטרף אליהם – כשההפתעה המרכזית הגיע עם אישור מצד גוגל ומצד אמאזון על כך שהן אכן יצטרפו אל המאבק הזה.
https://www.youtube.com/watch?v=y8v8MhSUvCw
עדיין לא לגמרי ברור כיצד בדיוק יפעלו כל אותם שמות גדולים ופופולריים (שכוללים פרט לגוגל ואמאזון גם את Netflix, טוויטר, Vimeo, ביטורנט, Mozilla, קיקסטארטר ועוד) על מנת לקדם את נושא ההתנגדות לביטול הנייטרליות ברשת, אך ישנן הערכות רבות על כך שלפחות בחלק מהמקרים נראה שימוש בהאטה מכוונת (ומוצהרת) אשר תציע לצרכנים הצצה למה שעשוי להפוך למציאות אם אכן יתממשו החששות והתחזיות הגרועות מכולן. לא ממש נעים – אבל נראה שזה בא למטרה טובה.
דרך פעולה נוספת עשויה להיות הודעות גדולות ובולטות באתרים והאפליקציות שיפנו את המשתמשים ללמוד עוד על הנושא ולשלוח את הפניות שלהם ל-FCC לאחר מכן. קרב (גורלי?) זה אינו קשור ישירות לצרכנים הישראלים, כביכול, אך סביר להניח כי החלטה על שחיקה או ביטול הנייטרליות בכלכלה הגדולה ביותר בעולם יגדילו משמעותית את הסיכויים לאימוץ נקודת מבט דומה גם בשוק המקומי – על כן מוטב לנו לקוות שהמאמצים של מחר ישאו פירות, באופן החלטי ובהקדם.