חברת Liquipel עתידה להתחיל לשווק את מוצריה בארץ ולמגן את הגאדג'טים שלכם כנגד מים
סמארטפונים עמידים למים הם לא דבר חדש. כבר לפני שנים יכולתם למצוא כמעט כל פתרונות לטלפונים סלולרים, מחשבים ניידם וסמארטפונים עמידים למים. הבעיה שלהם הייתה שהם לרוב היו מכוערים למדי, עם חומרה בינונית ותג מחיר גבוה. סוני הייתה החברה הראשונה אשר הצליחה לפרוץ את המחסום הנ"ל ומכשיר ה-Xperia Z שלה היה הסמארטפון הראשון שגם הציג חומרה של מכשיר דגל, גם עיצוב נאה וגם עמידות למים (ואבק). מאז סוני הספיקה להוציא עוד מוצרים בסדרה של (כמו הטאבלט Z, ה-ZU וכו') ואפילו סמסונג הוציאה גרסה עמידה למים למכשיר הדגל האחרון שלה, Galaxy S4 Active.
כתבנו לאחרונה על חברת Liquipel בתערוכת CES האחרונה, כאשר החברה הציגה גרסה משופרת של הציפוי הננוטכנולוגי שלה, אשר יאפשר מיגון של כל גאדג'ט (או כל מוצר למעשה) כנגד מים ויעמוד בתקן של IPX5 עד ל-IPX7, תלוי במכשיר עצמו. כעת החברה פתחה נציגות בארץ והיא עתידה למכור את המוצר המהפכני שלה כאן.
לקראת תחילת פעילות החברה בארץ, שוחחנו עם מנכ"ל החברה בישראל, יזהר אריאלי וליקטנו עבורכם מספר שאלות ותשובות:
ש: כיצד מתבצע הציפוי?
ת: התהליך נעשה במכונה ייעודית ומבוסס על כימיה פלואורית. בתחילת התהליך מוכנס המכשיר לתוך תא המכונה. בשלב הראשון המכונה יוצרת ואקום, לאחר מכן מוחדרת לתא הנוסחה המיוחדת של Liquipel בצורת גז. הציפוי חודר לכל חלקי המכשיר ובאמצעות פלזמה היוצרת תגובת מונומר, הוא מתרשת לרכיבים החיצונים והפנימיים ללא צורך בפתיחת המכשיר או הפרדת רכיביו, התהליך והציפוי אינם פוגעים
באחריות יצרן.
ש: האם הציפו משפיע על פעולת המכשיר בכל צורה שהיא? האם הוא יפגע במחבר הטעינה או האזניות למשל?
ת: הציפוי אינו משנה את המראה, תחושת המגע, פונקציונאליות, אינו רעיל ומחזיק לכל אורך חיי המכשיר.
ש: כמה זמן הציפוי יחזיק?
ת: ההבטחה הפירסומית היא למינימום שנתיים, בפועל הציפוי מחזיק לאורך כל חיי המכשיר (בממוצע 4 שנים).
ש: כמה הציפוי יעלה?
ת: מחיר לצרכן הסופי יעמוד על 240 ש"ח לסמארטפון. בעיקרון המחיר של מוצרים שונים יהיה אחר, כרגע אנחנו עדיין בודקים עלויות שונות למכשירים שונים ונעדכן בהמשך.
ש: האם הציפוי מגיע עם אחריות?
ת: הציפוי מגיע עם אחריות לשנה, חשוב לכתוב שהאחריות תקפה רק במקרה של חשיפה מקרית לנוזלים כלומר (גשם, נפל לאסלה/לכיור/לשלולית, נשפך עליו מים / בירה / קפה) בקיצור כל דבר שהוא לא הטבלה מכוונת. יש לנו את היכולת לבדוק עם הלקוח הטביל את המכשיר בכוונה או שהמכשיר נחשף לנוזלים באופן מקרי. בכל מקרה חשוב להבין שפגיעות מקריות של נוזלים מהוות כ 85% מהמקרים בהם נפגע הסמארטפון מנוזלים ולכן האחריות מכסה את הלקוח כל עוד הוא לא יצר בכוונה את הנזק.
ת: אנחנו לא רוצים להגדיל את העלות של המוצר, ככול שהאחריות ארוכה יותר וככול שהאינטרס של הצרכן לקבל מכשיר חדש עולה ככה גם הפרמיה שאנחנו משלמים לחברות ביטוח עולה. יכול להיות שניתן אופצייה להרחבת אחריות בתוספת תשלום אבל כרגע הסטנדרט הוא שנה והוא כלול במחיר.
ש: האם אתם מספקים מכשיר חדש במידה ומכשיר באחריות נפגע מנזקי מים?
ת: במקרה של נזק ממים שנגרם מחשיפה מקרית לנוזלים לאחר שהמכשיר עבר ציפוי, אנחנו מספקים את אותו סוג מכשיר שנפגע בכפוף לבדיקה שאכן הוא נפגע מזנק מים ולא משבר או תקלה אחרת.
ש: איך אתם יכולים לקבוע אם צרכן הטביל את המכשיר שלו בכוונה או שמא הוא נחשף בצורה מקרית?
ת: ישנו פרוטוקול מאוד מסודר של עבודה, ישנם הבדלים אם הקורוזיה או הנזק הם חיצוניים או פנימיים אם הם נוצרו על רכיב ספציפי או על כלל המכשיר אם המדבקות שמראות נזק ממים נצבעו או לא. בקיצור מבלי לפרט ישנה דרך לבדוק את טענת הלקוח. כמו כן לציפוי אחוז כשל נמוך במיוחד, לאחר ציפוי מאות אלפי מכשירים, ישנה הערכה סטטיסטית של כמות מכשירים שיכולה להינזק כתוצאה מכשל בציפוי, אין הליך ללא כשלים אך לאור הבדיקות וההערכות שלנו ולאחר מחקר מעמיק בנושא אנחנו יכולים להגיד שהציפוי לא יכשל אלא אם הוא יעבור הטבעה מכוונת. שתבין אנחנו מדברים פה על סיכוי של מעל ל 1/1,000,000 שהציפוי יכשל מנזק מים מקרי לאחר הציפוי (החישוב מתבסס על אחוז הכשל * הסיכוי שהטלפון ירטב * הסיכון שהטלפון יהרס כתוצאה מהנוזל).
ש: האם הציפוי ישפיע על אחריות יצרן קיימת למכשיר?
ת: מבדיקה מקיפה של אחריות היצרן ניתן לומר שאין פגיעה באחריות, המכשיר נשאר סגור במהלך הציפוי (אין צורך לפתוח אותו) ולכן אין פגיעה באחריות. בנוסף עד כה צופו כמה מאות אלפי מכשירים ברחבי העולם. המכשירים אינם משתנים ולכן כאשר לקוח מגיע לחברה לדרוש את האחריות שמגיעה לו אין הבדל מבחינתה בין מכשיר מצופה ולא מצופה.
ש: האם יהיה ניתן לצפות כל גאדג'ט או רק סמארטפונים?
ת: כיום ניתן לצפות לפטופים של אפל מסדרת מק בוק אייר החדשה, טאבלטים וסמארטפונים בעתיד הקרוב אנחנו נאשר מצלמות ועוד כמה גאדג'טים, המטרה היא שבעתיד הרחוק יותר ניתן יהיה לצפות כל דבר כולל לבוש וכל דבר אחר העולה על דעתך. חשוב לי לציין שהצמיחה של החברה תתבסס על תעשיות כאשר המטרה היא שהמוצרים שהצרכן יקנה יהיו עמידים, קטנים, וזולים יותר מאשר היום.
ש: האם המכשיר צפוי להמשיך ולהיות פעיל גם כשהוא רטוב או שיש צורך לייבש אותו ומדובר רק בשכבת הגנה?
ת: המכשיר ממשיך להיות פעיל גם שהוא רטוב, כמובן שנבקש מהצרכן שבמידה ונרטב המכשיר הוא יפעל לפי סדר פעולות מסודר ומאורגן ע"מ שלא יוכל להיווצר נזק. לאחר חשיפה משמעותית למים אנו ממליצים על השלבים הבאים על מנת למנוע נזק קבוע למכשיר, למרות שאינו מראה סימני תקלה כלשהם.
ש: האם הציפוי רעיל?
ת: הציפוי עבר בדיקת רעילות ונמצא כי אינו רעיל.
ש: מה יהיו הדרכים שבה צרכן יוכל לרכוש את המוצר?
ת: המטרה היא פריסה ארצית של 4 מכונות לאורך כמה חודשים. הצרכן יכול או להגיע לאחת הנקודות או לשלוח את המכשיר.
ש: כמה זמן הצרכן ייאלץ להיות ללא המכשיר שלו?
ת: התהליך לוקח שעה, מעבר לכך אם יהיה זמן משלוח הוא לא יעלה על 24 שעות (בשאיפה כמה שיותר מהר).
עוד דבר שעלה בשיחה עם יזהר, היא העובדה שהחברה מתקשה ליצור בארץ שותפויות. השאיפה האידיאלית (לצרכנים) היא שכל מכשיר יוכל להגיע עם הציפוי הנ"ל כבר מהמפעל, מהמפעילה הסלולרית או מכל חנות שהיא, אך לכל הגופים הללו יש אינטרסט מובהק שלא לאפשר לצרכן להאריך את חיי המוצר שלו ע"י מיגונו כנגד מים. עובדה זו יוצרת בעיה לחברה אשר תאלץ להקים נקודות מכירה בעצמה.
נקודה חשובה לציון היא שבניגוד למכשירים שציינתי למעלה, הגלקסי S4 אקטיב וסדרת ה-Xperia Z של סוני, חברת Liquipel לא נותנת אחריות למקרה שנכנסתם עם המכשיר למים בכוונה. הסיבה העיקרית לכך היא שהמכשירים הנ"ל נבנו במיוחד עם הגנות מובנות (כמו פתחים סוגרים עם אטמים, מבנה פנימי שונה, ציפוי חלקים פנימיים בנפרד וכו') כנגד חדירת מים. למרות שגם חברת Liquipel מצהירה במוצריה יהיו עמידים בתקנים זהים לאלו של סוני וסמסונג, הצרכן ייאלץ לבצע סדר פעולות לייבוש המכשיר לאחר חשיפה מתמשכת למים (כל דבר יותר מכמה טיפות).
ה-Xperia Z מימין והגלקסי S4 אקטיב משמאלו. בקרוב תוכלו לצרף לתמונה הזאת כל מכשיר שתחפצו |
יחד עם זאת, היוזמה היא יותר ממבורכת. מחיר של כ-240 ש"ח נשמע די הוגן למיגון מכשיר סמארטפון חדש שעלה כמה מאות שקלים. הכדאיות לציפוי קטנה ככל שגיל המכשיר עולה מן הסתם, כי ערכו הכספי יורד, אך כל אחד מכם יוכל לעשות את השיקולים הכלכליים שלו. אנו נמשיך לעדכן אותכם ברגע שהחברה תתחיל לשווק את מוצריה בארץ וברגע שנוכל לשים את ידינו על המוצר המדובר.
אם הציפוי הזה אכן בעל אורך חיים משמעותי
אני חושב שהוא מתאים יותר לציפוי גופי תאורה ביתיים זולים וגנריים לשימוש בתאורת חוץ (זרקורים), על מנת להקנות להם את דירוג ה-IP54 האמיתי שרשום עליהם (שבלעדיו הדירוג הוא תכופות שקרי, ושמים חודרים לזרקור בקלות בחורף).
לפי מה שאני קורא…
החברה שומרת לעצמה את האפשרות לבטל את האחריות מתי שבא לה (הם "יודעים" מתי המכשיר נרטב בכוונה או לא בכוונה ולפי זה תכובד האחריות).
לא מעודד להשתמש במוצר שלה.
סמסונג וסוני בכלל לא נותנים אחריות
יש אלטרנטיבה
http://www.indiegogo.com/projects/liquid-sapphire-scratch-resistant-touch-screens
בלי טובות ובלי מחיר שחיטה
שטויות.
אין הסדר בין זה שהכשיר נפל לאסלה מלא במים לבין מישהו שמילה כוס והכניס את המכשיר לאותה כוס. יש לע הרגשה שהם יתחילו עם השיטות של סאני של סמסונג שלא משנה מה, מאשימה את הלקוח שהוא אשם בנזק!
יש מכשיר של LENOVO שאפשר לצלול בבריכה
והוא עולה 400-500 שקל באליאקספרס.