משרד המשפטים האמריקאי בוחן את הקשרים בין יצרנית הנתבים הסינית TP-Link לשלטונות סין, וחושש מפגיעות אבטחה פוטנציאליות שמציבות סיכון לביטחון הלאומי
הרשויות בארצות הברית מחריפות את עמדתן נגד מוצרי טכנולוגיה שמקורם בסין. הפעם, היצרנית הסינית TP-Link, הידועה בעיקר בנתבי האינטרנט שלה, עומדת במוקד חקירה שמתמקדת בקשרים אפשריים בין החברה לממשלת סין. האם נתבי TP-Link, שמוכרים במיליונים ברחבי העולם, עשויים לשמש ככלי בידי גורמים עוינים?
על פי מספר דיווחים, החקירה בוחנת את רמת הפגיעות של מוצרי TP-Link ואת הקשרים העסקיים והטכנולוגיים שלה עם השלטון הסיני. מהות החשש: נתבים אלו עשויים להכיל פרצות אבטחה שניתן לנצל למטרות ריגול, גניבת נתונים, או אף פגיעה במערכות קריטיות בארצות הברית. בנוסף, מדובר בפוטנציאל הפרת חוקים אמריקאיים הנוגעים לשיתוף מידע בין חברות פרטיות לממשלות זרות.
תגובת TP-Link והשלכות פוטנציאליות
TP-Link הגיבה לטענות במכתב רשמי, שבו הדגישה כי מוצריה עומדים בכל התקנים האמריקאיים המחמירים. החברה אף ציינה כי היא פועלת בשקיפות מלאה מול הרשויות ואינה מחזיקה בקשרים שוטפים עם ממשלת סין. עם זאת, החוקרים מתמקדים בעדויות לכאורה המצביעות על שיתופי פעולה טכנולוגיים עם חברות בבעלות ממשלתית בסין.
לדברי פרופ' ג'יימס אנדרסון, מומחה לאבטחת סייבר באוניברסיטת MIT, "המקרה של TP-Link מדגיש את האתגר הגובר בהתמודדות עם איומים שמגיעים מ'דלתות אחוריות' במכשירים יומיומיים". אם ארצות הברית תחליט לאסור על שימוש במוצרי TP-Link, ההשפעה תהיה עצומה, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת הלקוחות הקיימים, שיאלצו להחליף נתבים.
מבט לעתיד
החקירה הנוכחית היא חלק מגל רחב יותר של צעדים נגד חברות טכנולוגיה סיניות, שמטרתו למנוע פגיעות באבטחת מידע ובביטחון הלאומי. ייתכן שנראה מדינות נוספות מצטרפות למגבלות או לחקירות דומות בעתיד הקרוב. בינתיים, משתמשים ברחבי העולם צריכים לשקול את הסיכונים האפשריים בבחירת ציוד טכנולוגי שמקורו בסין.
בעידן שבו הטכנולוגיה מחברת כל היבט בחיינו, שאלת האמון במוצרים שאנחנו רוכשים הופכת לקריטית. האם המותג הפופולרי יצליח להוכיח את חפותו? נדע בקרוב.
ראש NSA בעבר אמר בראיון פומבי, שלא קרה שהם בדקו מוצר תקשורת סיני, ולא מצאו רכיבי ריגול.