חוקרים מאוניברסיטת Princeton שבארצות הברית הצליחו להדפיס נורות LED מיניאטוריות בשכבות בעזרת מדפסת תלת-מימד בלבד – בדרך למהפכה נוספת בתחום האלקטרוניקה?
הדפסה עם מגוון של רחב של חומרים (מוליכים או לא) היא הצעד הבא בלאפשר התקדמות משמעותית בתחום ההדפסה התלת-מימדית. עם היכולת להדפיס עם מגוון חומרים ובצורה מדוייקת ביותר, יצירת מוצרים בעזרת הדפסה תלת-מימדית הוא בהחלט הישג בר השגה.
חוקרים מאוניברסיטת פרינסטון היוקרתית פיתחו שיטה איתה הם הצליחו להדפיס דיודות LED מנקודות קוונטיות, מה שאומר כי ניתן יהיה בעתיד להדפיס רכיבים אלקטרונים במדפסת תלת-מימד בלבד, ללא כל התערבות או תהליך חיצוני. החוקרים השתמשו באלקטרודות שניתנות להדפסה, פולימרים ומוליכים למחצה, אותם הם הדפיסו בדפוס המדמה שזירה רשתית המאפשרת לחומרים לתקשר בינם לבין עצמם, ובכך יצרו דיודות LED שניתן להדפסה בכמעט כל משטח שהוא.
המשמעות המיידית היא אומנם מרהיבה מעצמה, אך המשמעות העתידית של הטכנולוגיה הזאת היא עצומה עוד יותר. על פי החוקרים, עדשות חכמות עם צגים מוטמעים או שתלים ביונים שיכולו להשתמש באור בכדי לגרות עצבים שונים יהיו אפשריים לייצר עם ליטוש ושיפור עקבי של הטכנולוגיה הנוכחית. מוצרים אלקטרונים לבישים אולי כבר הגיעו אלינו בצורת שעונים חכמים ומשקפיים עוד יותר חכמות, אך עם הטכנולוגיה החדשה שהחוקרים מפרינסטון פיתחו, אנחנו עתידים לראות, או יותר נכון ללבוש, מוצרים שלא חשבנו שנוכל ללבוש אי פעם.
ייתכן שהדבר יאפשר לייצר לראשונה מסכי LED לשוק הבייתי (טלוויזיות וצגי מחשב), שיאריכו חיים בהשוואה ל-OLED ו-AMOLED בשל אי השימוש בחומרים אורגניים, האחראיים לאורך החיים הקצר של OLED בהשוואה ל-LCD, ולא רק לפרסום חוצות, וכן תצוגות אלפא נומריות (להזכירכם, המונחים "מסך LED" ו"טלוויזית LED" משמשים כיום כשיבוש למסך LCD, שעודנה השכיחה ביותר בשימוש במסכים נייחים).