מעבדי Core ואחסון מבוסס NAND במארז שניתן לשלב בכל מוצר בגודל של סמארטפון ומעלה
אנחנו תוהים כבר מספר שנים מתי יגיע הזמן שבו אינטל תחליט כי הטכנולוגיה שלו בשלה ומתקדמת יחסית בכדי לבצע את הצעד הגדול הבא ולהציע מעבדים בארכיטקטורת ה-Core שלה לכל עולם המובייל, ולמרות שאי אפשר לטעון כי היום הזה הגיע – נראה שאנחנו מבצעים צעד משמעותי נוסף לעבר האפשרות הזו, כשאנחנו מקבלים פרטים טכניים חדשים וגם תאריך השקה עבור מיזם ה-Compute Card המדהים.
מה שהוצג לנו במסגרת תערוכת CES 2017 בינואר בתור מחשב אישי שלם במעטפת מהפכנית עם עובי של 5 מילימטרים בלבד ומימדים כוללים שגדולים רק במעט מאלו של כרטיס ביקור ממוצע מקבל עתה פרטים הרבה יותר מוחשיים ואפילו המחשבות לכמה מהשימושים המדליקים אשר מפותחים עבורו בידי כמה מהחברות הגדולות ביותר בתחום הטכנולוגיה.
הדור הראשון של ה-Compute Card, עם אורך ורוחב של 95 מילימטרים ו-55 מילימטרים בהתאמה (ועובי של כ-5 מילימטרים בלבד, כמובטח), יוצע בארבע תצורות חומרתיות מרכזיות: הבסיסית תספק מעבד Celeron N3450 מרובע ליבות מדור ה-Apollo Lake של משפחת האטום (זו לא ארכיטקטורת ה-Core של החברה, אלא ארכיטקטורת Goldmont) ונוספת תציע את מעבד ה-Pentum N4200 מרובע הליבות המשופר, שניהם עם מעטפת תרמית של 6 וואט ובתוספת של זכרון דינאמי מסוג DDR3 בנפח 4 ג'יגה-בייט ו-64 ג'יגה-בייט של נפח אחסון מובנה מבוסס תקן eMMC, וכמו כן כרטיס אלחוטי של אינטל שמספק קישוריות Bluetooth 4.2 וקישוריות Wi-Fi בתקן 802.11ac.
שני הדגמים המתקדמים של ה-Compute Card יציעו מעבדי Core m3-7Y30 ו-Core i5-7Y57 כפולי ליבה מדור ה-Kaby Lake העדכני, עם מעטפת תרמית מינימלית עוד יותר של 4.5 וואט וליבות גראפיות מובנות מתקדמות יותר מדגם ה-HD Graphics 615, בתוספת לאותו זכרון דינאמי של 4 ג'יגה-בייט, אחסון מובנה של 128 ג'יגה-בייט (שכנראה מבוסס על כונן SSD אמיתי בהלחמת BGA, עם ביצועים משודרגים בהתאם) וקישוריות אלחוטית שכוללת Bluetooth 4.2 ו-Wi-Fi בתקן 802.11ac עם צמד אנטנות שידור וצמד אנטנות קליטה. כל הדגמים יתבססו על חיבור USB Type-C "משודרג" (עם תוספת פיזית עבור החיבור המוכר) ברוחב פס כפול שיעניק תמיכה בהעברת מידע, העברת וידאו והעברת האנרגיה הנדרשת עבור היחידה מהיישום "המאמץ".
באינטל לא סיפקו מידע רשמי אודות מחירים, אך ההערכות ברשת מדברות על תג של פחות מ-150 דולר לדגמים הפשוטים ועלות של כ-450 דולר לערך עבור הדגם המוביל, שהם אולי לא זולים באופן קיצוני אך עדיין בעלי פוטנציאל חיובי למדי בהתחשב במימדים חסרי התקדים של המוצר.
חברות כמו פוקסקון, LG, שארפ, לנובו, דל ו-HP נמנות על אלו שמשתפות פעולה עם אינטל בפיתוח מגוון גדול של מוצרים שיתבססו על ה-Compute Card בתור יחידת העיבוד המוכללת שלהם, שאותה ניתן יהיה להוציא ולהעביר בקלות ממכשיר למכשיר בעת הצורך ואף לשדרג באחת מתקדמת יותר בעתיד – קווי יצור רובוטיים, מערכות פרסום, נקודות שירות ממוחשבות, מחשבים אישיים מכל הסוגים והמינים וגם מגוון מערכות חכמות מקוונות מעולם 'האינטרנט של הדברים', כולן יוכלו להפיק הרבה תועלת מיצירה זו.
על מנת להמחיש זאת, באינטל הציגו קונספט ליישום לימודי במסגרתו מחשב Compute Card בודד ישמש תלמיד למחשב נייד בכיתה, להצגת העבודות שהכין על הלוח המוקרן בפני כל הכיתה (פשוט להוציא מהנייד האישי ולהכניס אל החריץ הייעודי שבלוח) – ולאחר מכן גם בעמדת מחשב נייחת בבית להמשך העבודה. האם זה רעיון שיוכל לעבוד מבחינתכם?
מחשבי Compute Card ראשונים אמורים להגיע לשותפות הייצור של אינטל כבר בחודש אוגוסט הקרוב, וזה אומר שיש סיכוי שנראה מוצרים ממשיים ראשונים שמבוססים עליהם מוכרזים עוד לפני סוף השנה, ואנחנו ללא ספק ממתינים לזה בקוצר רוח, ומקווים שנראה רעיונות מטורפים באמת הופכים למציאות – כאלו שלא היינו מאמינים כי ניתן ליצור אותם רק לפני שנה או שנתיים.
כמי שעבד עם מחשב הסטיק שלהם, עם מעבד m5-6Y57, הטמפ' הממוצעת שלו בעבודה היא 57 מעלות – ואין קירור… כך שכדאי לחשוב על קירור.
לא יודע מה עשתה קודם, אבל זה ?
לא, תודה.
"ובתופסת של זכרון דינאמי"
Adam Brener
פשוט להוציא מהנייד האישי ולהכניס אל החריץ הייעודי שבלוח – good morning intel
there is cloud in the sky.
היכולות של הענן הופכות את זה לכל כך מיותר
אני מצליח להבין התלהבות מדחיסת מחשב לגודל כל כך קטן, אבל אני לא מצליח להבין מה השימוש בו?
בשביל להציג עבודות במחשב אחר – זיכרון נייד או להוריד קובץ מהענן לא יותר פשוט?
ואם זה אם זה מחשב שמצריך תמיד תחנת עגינה, אז בשביל מה מראש ליצר אותו כל כך קטן? אפשר לייצר כמו ה NUK של עכשיו שהם כבר בגודל של תחנת העגינה.
ואם כבר קונספט של מחשב קטן שהולך איתך תמיד, נראה שסמארטפון עם תחנת עגינה הרבה יותר רלוונטי
תחשוב על הילד שיצטרך לסחוב מחשב בגודל של NUC בתיק…
Koby Almog
קטלני
דבר ראשון… הבעיה עם הCLOUD היא תשתיות האינטרנט. אתם יכולים להתלונן שעושקים אותנו עם התשתיות אינטרנט בישראל, אבל תשתית אינטרנט תמיד תהיה מגבלה נוספת על מה שאתם יכולים לעשות. תהיו בטוחים שככל שתשתיות האינטרנט ישתפרו, ככה גם הדרישות מהתכנים יגדלו… זה בערך כמו הטיעון של "למה לא עושים את הRAM מהזכירון של הSSD?" או "למה לא עושים את הCACHE מהזיכרון של הRAM?" זה טיעון חסר היגיון.
המרחק מהמחשב השולחני למסך ולמקלדת שלך תמיד יהיה יותר קצר מהמרחק לשרת מרוחק מאות או אלפי קילומטרים.
זה יכול להיות שימושי בקטע של… אם יש לך יותר מעמדה אחת לעבוד בה ואין לך כח לסנכרן הכל ולהתקין כל דבר על כל עמדה במחשב.
ואל תגידו לי שאתם רוצים CLOUD בסיגנון MAINFRAME שפשוט שולח את המסך והמקלדת כי זה מגוכך.
לדוגמא יש לי מכשיר אנדרויד קטן שאני מתקין עליו משחקים. אני יכול לקחת אותו לחבר, אבל אני לא משתמש בו כל הזמן כי יש לי את המחשב השולחני. אם הייתי יכול פשוט לחבר אותו לתחנת עגינה בחדר עבודה היה לי הרבה יותר קל להשתמש בו יותר בשותף.
למעשה, הגודל של המחשב הוא לא הדבר הכי מיוחד בו, אלא השילוב של זה ועצמם העובדה שאפשר לתקוע אותו בתחנת עגינה מבלי שצריך לנתק ולחבר כבלים. זה נשמע טיפשי, אבל לנתק כבלים ולסחוב עכברים ומקלדות זה מחסום מאוד גדול בשימושיות של מכשיר כזה.
אגב לחבר אלחוטית – פלא שיש תמיכה ב-AIR PLAY (הצגת מסך של מכשירי IOS במכשיר אחר) באנדרואיד, אבל לא ב-PC.
היה גם תקן WDS להצגת מסך אלחוטי, אבל לא ראיתי אף מכשיר אנדרואיד עם משדר כזה.