HWzoneHWzoneHWzone
  • ראשי
  • כתבות פופולריות
  • הגדרת התראות
  • מחשבים
    מחשבים
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    משטח משלוח של כרטיסי מסך יוקרתיים במחסן מטענים בנמל תעופה, עם אריזות חסרות וניילון עטיפה קרוע
    חצי מיליון דולר נעלמו בשדה התעופה: שני משטחים של RTX 5090 אבדו
    20/10/2026
    הדרך להפסיק לשלם ולקחת בעלות: בנינו שרת AI מפלצתי מקומי
    22/08/2026
    מעבד שרתים גדול מועבר למגש בדיקה במפעל שבבים, כשמעבדי מחשבים ניידים ממתינים ברקע
    אינטל מעדיפה שרתים על מחשבים אישיים ומשנה את תוכניות הייצור
    02/11/2026
    כתבות אחרונות
    סם אלטמן רוצה זיכרון ל-AI, ונפגש עם 50 בכירי סמסונג
    03/11/2026
    מיקרוסופט מציגה חיסכון של 90% בזיכרון Ray Tracing
    03/11/2026
    אינטל מעדיפה שרתים על מחשבים אישיים ומשנה את תוכניות הייצור
    02/11/2026
    בלי דיסק-און-קי: Windows 11 מקבלת כלי חדש להתקנה מהענן
    02/11/2026
  • גאדגטים
    גאדגטים
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    ניסיתי סמארטפון מתקפל בפעם הראשונה – התרשמויות משימוש Galaxy Z Fold8
    27/09/2026
    שחזור דיגיטלי של ה-iPod המקורי משנת 2001 מופיע בתוך דף אינטרנט במחשב נייד
    אפל מחזירה את ה-iPod המקורי לחיים, ומחביאה אותו באתר שלה
    25/10/2026
    הדמיה של מערכת הבית החכם החדשה של אפל עם מסך HomePad, רמקול HomePod mini ומזרים Apple TV 4K
    אפל חוזרת לסלון: שלושה מוצרים חדשים בדרך, כולל מסך חכם שיתחרה באמזון ובגוגל
    10/10/2026
    כתבות אחרונות
    סיכום השבוע: Gemini 4 Carbon, GeForce ועוד
    30/10/2026
    אמזון מציגה את התשובה שלה לגוגל ולאפל עם חמישה מכשירים חדשים
    29/10/2026
    אפל מחזירה את ה-iPod המקורי לחיים, ומחביאה אותו באתר שלה
    25/10/2026
    סיכום השבוע: Claude, GTA 6 ועוד
    23/10/2026
  • גיימינג
    גיימינג
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    קונסולת PlayStation 5 לצד מסך המציג משחקי PC בתוך ממשק הקונסולה באמצעות Playden
    בלי מחשב ובלי סטרימינג: משחקי PC רצים ישירות על PlayStation 5
    27/10/2026
    המחשה של לוח אם בקונסולת משחקים עתידית עם שבבי זיכרון ואחסון חשופים
    ה-PlayStation 6 עשויה לעלות יותר מ-1,000 דולר
    20/10/2026
    GIGABYTE GAMING A16 עם RTX 5060 – מה תקבלו בקטגוריה הזולה של מחשבי גיימינג ניידים?
    12/09/2026
    כתבות אחרונות
    סלייר, באד באני ואפילו לנה דל ריי: תחנות הרדיו של GTA 6 נחשפות
    02/11/2026
    משחקי PlayStation 3 נראים טוב יותר במק בזכות דרייבר חדש
    02/11/2026
    ה-Xbox Series S התייקרה ב-67%, ועדיין קשה להתחרות במחירה
    02/11/2026
    נטפליקס הופכת את PUBG לסדרה, ודונלד גלובר מקבל ארבעה תפקידים
    30/10/2026
  • טכנולוגיה
    טכנולוגיה
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    Google's Gemini 4 Carbon Tops Every Other Model In All But Two Of Google's Benchmarks, Scoring 88.2 Percent On SEC-bench Pro Vulnerability Discovery
    גוגל מציגה את Gemini 4 Carbon: ראשון בדירוג, סגור לציבור
    29/10/2026
    מודל 44 טריליון הדולר של אנתרופיק: כשהמתכנתים יפנו את מקומם לחשמלאים
    14/09/2026
    לווייני תקשורת של Starlink מעל רשת סלולרית עירונית עם אנטנות קרקעיות וסמארטפון המחובר לרשת
    מאסק בונה חברת סלולר עם 15 אלף לוויינים ואנטנות קרקעיות
    11/10/2026
    כתבות אחרונות
    גוגל מציבה תנאי חדש: רוצים חיפוש? תקבלו גם AI
    04/11/2026
    ככה הגדרתי סביבת עבודה עבור שרת AI מפלצתי מקומי מבוסס Intel ARC
    03/11/2026
    אבו דאבי משקיעה 3.5 מיליארד דולר בממשלה מבוססת AI
    03/11/2026
    מאסק: השתל של Neuralink מוכן להעניק ראייה גם לעיוורים מלידה
    02/11/2026
  • ביקורות
    ביקורות
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    הדרך להפסיק לשלם ולקחת בעלות: בנינו שרת AI מפלצתי מקומי
    22/08/2026
    ניסיתי סמארטפון מתקפל בפעם הראשונה – התרשמויות משימוש Galaxy Z Fold8
    27/09/2026
    מחשב ASUS Ascent GX10 מבוסס NVIDIA DGX Spark בסקירה: דמוקרטיזציה של מודלים מקומיים
    04/10/2026
    כתבות אחרונות
    ככה הגדרתי סביבת עבודה עבור שרת AI מפלצתי מקומי מבוסס Intel ARC
    03/11/2026
    מחשב ASUS Ascent GX10 מבוסס NVIDIA DGX Spark בסקירה: דמוקרטיזציה של מודלים מקומיים
    04/10/2026
    ניסיתי סמארטפון מתקפל בפעם הראשונה – התרשמויות משימוש Galaxy Z Fold8
    27/09/2026
    GIGABYTE GAMING A16 עם RTX 5060 – מה תקבלו בקטגוריה הזולה של מחשבי גיימינג ניידים?
    12/09/2026
  • ספיישלים
    • CES
      • CES 2026
      • CES 2025
      • CES 2024
      • CES 2023
      • CES 2022
      • CES 2020
      • CES 2019
      • CES 2018
      • CES 2017
      • CES 2016
      • CES 2015
      • CES 2013
      • CES 2012
      • CES 2011
      • CES 2009
    • Computex
      • Computex 2019
      • Computex 2018
      • Computex 2016
      • Computex 2014
      • Computex 2013
      • Computex 2012
      • Computex 2011
      • Computex 2010
      • Computex 2009
      • Computex 2008
      • Computex 2007
    • E3 2016
    • עשור לאתר המחשבים
    • CeBIT 2008
    • CeBIT 2007
  • פורומים
  • זכרונות
  • הפיד שלי
  • ניהול העדפות
  • ערוצים פרסומיים
עקבו אחרינו ברשתות
  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
בקריאה עכשיו: להרוג ולא לההרג – מדריך גיימינג
HWzoneHWzone
  • ראשי
  • כתבות פופולריות
  • הגדרת התראות
  • מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • ביקורות
  • ספיישלים
    • CES
    • Computex
    • E3 2016
    • עשור לאתר המחשבים
    • CeBIT 2008
    • CeBIT 2007
  • פורומים
  • זכרונות
עקבו אחרינו
  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
גיימינגמדריכים

להרוג ולא לההרג – מדריך גיימינג

עדכון אחרון: 03/08/2014 בשעה 03:10
15/06/2012
14 דקות קריאה
שיתוף
רוצים לראות יותר מ-HWzone בתוצאות של Google?הוסיפו אותנו כמקור מועדף ב-Google

זה קורה גם לטובים ביותר

הרי לכם מקרה נפוץ. הבחנתם ביריב מהקבוצה הנגדית הרחק בצידה השני של המפה. הוא אמנם רחוק ובגובה 10 פיקסלים בלבד, אבל אתם מרגישים בטוחים בטווח רובה הסער הווירטואלי שלכם, ומחליטים לעצור, לכוון בעדינות ולירות לכיוונו.
 
אתם יורים לעברו צרורות, או אולי אפילו יריות בודדות, למרות שרבים מאיתנו נוטים לשכוח שעם רתע הרובה בירי אוטומטי אולי רק הכדור הראשון במחסנית שלכם יפגע בו. אתם יורים, ויורים פעם נוספת. עכשיו היריב מבחין גם בכם, נענה לאתגר, עוצר במקומו ובמאמציו הטובים ביותר מנסה לפגוע בכם. לפי כמות הכדורים שלו שאכן פוגעים בכם ולפי כמות הכדורים שאתם כבר שלחתם לכיוונו, אתם מבינים שזה פחות פשוט משחשבתם אבל מצד שני שזו גם הזדמנות מצוינת להתעלות על היריב ממול ולהוכיח לו שאתם הרבה יותר טובים ממנו.
 
הדבר הבא שאתם עושים זה מעיפים מבט על כמות הכדורים במחסנית שלכם, ואכן צריך להחליף מחסנית. אתם כמובן יודעים שלהשאר במקומכם ולהחליף מחסנית לא בא בחשבון, ולכן אתם פונים להסתתר מאחורי פינה בקרבתכם שתחצוץ בינכם לשחקן האחר. אתם הולכים אל מאחורי הפינה עד שאינכם רואים עוד את דמותו, וכאן בבטחה לוחצים על R.
 
ועכשיו קורה מה שבאמת לא ציפיתם לו. המסך מאדים, מיד מאדים יותר, ומיד אחר כך אתם מתים. "בטח.. הוא יורה דרך הקירות." אתם מאשימים את חיבור האינטרנט שבגד בכם, אולי את קוד המשחק שרימה אתכם, ואולי את יריבכם חסר היכולות שככל הנראה משתמש ב-walkhack.
 
למרות שזה נראה סופר-הגיוני שאם הסתתרנו מאחורי פינה ואיננו עוד רואים את היריב ממול אז גם הוא איננו רואה אותנו – מסתבר שלא.
 
החלטנו להביא לכם מדריך המסביר על יחסי הכוחות האלה. מדריך שילמדת אתכם, באמצעות מספר צעדים פשוטים, כיצד לתפוס מחסה בצורה יעילה תוך שימוש בהגדרות הטבעיות של המשחק לזכותכם, ולא לרעתכם.
 
למה זה קורה לי?
 
העיניין טמון במיקום היחסי של המכשול בין שני השחקנים: ככל שהמכשול קרוב יותר לאחד מהשחקנים, שחקן זה יראה פחות מדמות השחקן האחר מצידו השני של המכשול. מכשול קרוב יותר נראה גדול יותר, או במילים אחרות הוא תופס חלק רחב יותר מזווית הראיה. היות וזווית הראיה של שני השחקנים זהה, השחקן הקרוב יותר למכשול רואה פחות מעבר למכשול.
כפי שניתן לראות, אותה פינה מסתירה את כל זווית הראייה של השחקן מימין, בעוד ששדה הראייה של השחקן משמאל מוסתר רק בחלקו, והכתף של השחקן הימני לא מוסתרת על ידי המכשול. בתמונה למעלה השחקן משמאל עומד קרוב יותר לפינה בינו לשחקן מימין. ניתן לראות בבירור שבעוד הפינה מסתירה לשחקן משמאל לחלוטין את את היריב, השחקן מימין רואה כחצי מגופו של השחקן משמאל, אשר לא מוסתר לו על ידי אותה הפינה.
גם בדוגמה זו רואים שהשחקן משמאל רואה בבירור את היריב, אשר לא רואה אותו בכלל כיוון שהשחקן הראשון נמצא רחוק יותר מהמכשול המפריד בינהם. כפי שניתן לראות ההבדל משמעותי, ולשחקן משמאל לא יהיה שום קושי לפגוע בשחקן האחר מבלי שזה יוכל להשיב באש, או אפילו לדעת מי יורה עליו ומאיפה.
 
תפוס מחסה!
 
במשחקים כאלה, המכשול, שמשמש פעמים רבות כמחסה – כמעט אף פעם לא במרחק שווה בינינו ליריב. כשאנו צריכים להסתתר מאחרי מכשול הקרוב יותר אלינו מאשר אל היריב, חשוב לזכור שהוא רואה אותנו גם כשאנחנו לא רואים אותו, ולכן יש להסתתר עמוק יותר, מאחורי פינות של מבנים או עצמים שבוודאות גדולים יותר מגודל גופו של השחקן.
 
כמו כן, כדאי להמנע מלהציץ מעבר לפינות הקרובות אלינו, ובעיקר יש להמנע מ"לגלוש" מן הפינה עם הכוונות מורמות. לא רק שנראה את היריב הרבה אחרי שהוא יראה אותנו, אלא גם מצידו נהיה מטרה שנעה באיטיות ואינה רואה אותו או יכולה להחזיר אש לכיוונו.
 
לכן, מומלץ בכל פעם שנרצה לראות מעבר לפינה להתרחק ממנה ככל הניתן (כמובן שהתופעה פועלת גם לצד ההפוך). יש לנסות למקם את עצמנו במפה, כך שבינינו ליריב יהיה מכשול הקרוב יותר אליו. וזה משהו נוסף שיש לקחת בחשבון לגבי המפות שאנו מכירים ומשחקים בהן.
 
הצל שדפק אותי
 
רבים השחקנים המתעלמים מדבר נוסף, שיכול להסגיר את מיקומם בקלות גם כאשר השחקן היריב אינו נראה, למרות שלכאורה הדבר ברור כשמש (תרתי-משמע). מדובר בצל אותו מטילות דמויות השחקנים במרבית משחקי הFPS-. הצל הוא כלי חשוב, בזכות הדרך שבה הוא מוטל במשחקים.
 
המפות במרבית המשחקים כוללות מקור אור אחד. מה שאומר שצל האובייקטים, ויותר מזה – דמויות השחקנים, יוטל תמיד לאותו כיוון. ברוב המשחקים לא ניתן לראות את הצל של עצמנו, אך כמובן שהשחקנים האחרים רואים אותו. כדאי לשים לב לצל של אובייקטים סביבנו, משום שהצל של דמות השחקן שלנו יהיה מוטל לאותו כיוון של האובייקטים המקיפים אותנו. אם יש אפשרות, יש לשים לב לצל של שחקנים מהקבוצה שלנו, דבר שיתן לנו מושג על כיוון הצל שאנו מטילים ואורכו.
 
בכל משחק ומשחק הצל מתנהג מעט שונה. ב-Call of Duty למשל, הצל בחוץ מושפע ממקור אור יחיד. בתוך מבנים קיים צל כולל, המכיל את צל השחקנים והאובייקטים  וב-Counter Strike Source הצל מתנהג בצורה מורכבת יותר.
 
שנו את הגדרות המשחק לטובתכם
 
ראשית – ברירת המחדל של המשחק קובעת את הצל ככתם מטושטש על הקרקע ישירות מתחת לדמות השחקן. צל כזה לא יעיל ולא ישמש לטובתנו, ולכן – כאשר מגדירים את אפשרות הצל לHigh- דרך הגדרות הוידאו של המשחק – הוא הופף להטלת קווי-המתאר של הדמות על הקרקע בכיוון אחד, בדיוק כמו צל אמיתי (אם כי בשונה מצל מציאותי, צל זה קיים גם בתוך מבנים). הצל מושפע מאותו מקור אור כולל של המפה כולה ולא ממקורות אור פנימיים במבנה כגון מנורות תקרה למשל, חלונות גדולים, או תאורת רצפה.
 
כאשר נהיה מודעים לצל שלנו יהיה לנו קל לשים לב לצל של יריבנו. מודעות לצל שלנו תעזור לנו לנוע במפה ביתר יעילות, להפתיע את היריבים שלנו, וכמובן למנוע מהצל לגלות את מיקומנו כאשר אנו מנסים להסתתר. כשנהיה מודעים לצל שלנו במשחק, נלמד לאט-לאט באופן בלתי-נמנע את אותם המקומות במפה, בהם הצל יכול להסגיר מישהו במסתור או להתריע לנו על שחקן אחר שעומד להגיח מעבר לפינה כלשהי, עוד לפני שנראה את דמותו. עם הזמן יהיה לנו קל יותר ויותר לשים לב לצל שמטילים שאר השחקנים. מה שבמצבים מסויימים יעניק לנו יתרון משמעותי על היריב.
בתמונות הנ"ל ניתן לזהות בבירור שחקן יריב מצידו השני של הקיר. היריב אינו מודע לצל שלו ולעובדה שהוא מסגיר אותו, גם כשבפועל הקיר חוצץ בינו לנו. גם בתמונה השנייה ניתן לזהות שחקן יריב מאחורי המשאית, אפילו שלא רואים את דמותו.
 
בשני המצבים יש לשחקן יתרון משמעותי על יריבו: במקרה הראשון יש לו אפשרות לירות ביריב דרך הקיר, לצאת מעבר לפינה תוך ירי מקדים מפתיע לעבר היריב, או לזרוק רימון נפץ/הלם למיקומו של היריב.
 
אפקט ההפתעה
 
בדוגמה השניה, השחקן יכול להפתיע את האויב בקפיצה על המשאית ובכך לתפוש את היריב מלמעלה, או ללכת מסביב למשאית ולהפתיעו מאחור (אנחנו מכירים לגמרי בעובדה שיש במשפט הזה משהו לא נכון פוליטית). כמובן שגם במקרה זה ניתן להשתמש ברימונים ולהבטיח ניצחון. איך אומרים? "רימון אחד שווה אלף כדורים".
 
כדי לאפשר צללים ב-Call of Duty , כל מה שצריך לעשות זה לאפשר את Shadows ב-Advanced Video Options. ב-Counter Strike  ניתן לאפשר צל על ידי כניסה ל- Options לבחור באפשרות Video לאחר מכן לבחור ב-Advanced ולשנות את ערך ה-Show Detail מ-Low ל-High.
 
כאשר אתם מנווטים במפה נסו למקם את עצמכם כך שהצל שלכם יוטל לכיוון המסתור שלכם, לתוכו ולא מחוצה לו – בכדי שלא יראה כשדמותכם עצמה לא נראית. מצד שני, מקמו את עצמכם כך שצלו של שחקן אחר, שאינו מודע לצל שלו, יראה לכם גם אם דמותו לא.
 
עובדות בשטח
 
הנה דוגמה לשתי דרכים להסתתר מאחורי אותו מחסה, כאשר דרך אחת מסגירה את מיקום השחקן המנסה להסתתר, והאחרת לא:
בתמונה השמאלית ניתן לראות את הצל המסגיר את מיקומו של השחקן מימין, המנסה להסתתר מאחורי הבאר.
כאשר השחקן מסתתר מצידה השני של אותה באר, צילו מוטל לכיוון המחסה ולא מחוצה לו ובכך לא מסגיר את מיקומו לשחקן משמאל.
 
 
ולסיכום
 
שימוש במסתורים ומחסות במשחקי FPS הם דבר שכיח, והיות ואותם מחסות נמצאים לעיתים רחוקות במרחק שווה בין שני השחקנים, ניתן לנצל את טכניקת הזוויות פעמים רבות גם כדי להסתתר כמו שצריך, וגם כדי להביס שחקנים אחרים.
 
חשוב לקחת בחשבון את נושא הזוויות כשאתם נעים במפה, ולנצל אותו בכדי ליצור לעצמכם יתרון על פני היריב, פן הוא ינצל את היתרון עליכם. כמו כן, היו מודעים לכיוון התאורה במפה. שימו לב לצל של שחקנים אחרים, ועד מהרה תלמדו את אורך וכיוון הצללים במפות השונות בהן אתם משחקים.
 
חשוב להקפיד להתייחס לצל שלכם כאל חלק מהדמות שלכם. כאשר אתם מנסים להסתתר דאגו להסתיר את הצל שלכם. ויחד עם המודעות לצל הדמות שלכם, התחילו לשים לב לצל היריבים שלכם – שיסגיר אותם ויתן לכם יתרון נוסף בדרך לניצחון.

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו!

קבלו עדכונים שוטפים וחדשות מעולם הטכנולוגיה ישירות לטלפון שלכם.

הצטרפו עכשיו

שומרת הסף הדיגיטלית: המערכה המשפטית שעלולה לשנות את פני האינטרנט בישראל, ואיגוד האינטרנט שהתייצב כנגדה
תקלה ארצית בסלקום ובגולן טלקום: שיבושים קשים בגלישה הסלולרית והביתית
איגוד האינטרנט הישראלי משיק מחלף אינטרנט חדש
הקניות לפסח בעיצומן וכך גם ההונאות ברשת  – איגוד האינטרנט הישראלי עם 10 ההונאות המובילות ברשת בימים אלו
חדשות מתפרצות: רוסיה חוסמת את Discord
תגיות:אינטרנט
איך זה גורם לך להרגיש?
אהבתי!0
מצחיק!0
עצוב0
מופתע0
משועמם0
כועס0
טוען תגובות...

כתבות פופולריות

משטח משלוח של כרטיסי מסך יוקרתיים במחסן מטענים בנמל תעופה, עם אריזות חסרות וניילון עטיפה קרוע
חצי מיליון דולר נעלמו בשדה התעופה: שני משטחים של RTX 5090 אבדו
20/10/2026
הדרך להפסיק לשלם ולקחת בעלות: בנינו שרת AI מפלצתי מקומי
22/08/2026
Google's Gemini 4 Carbon Tops Every Other Model In All But Two Of Google's Benchmarks, Scoring 88.2 Percent On SEC-bench Pro Vulnerability Discovery
גוגל מציגה את Gemini 4 Carbon: ראשון בדירוג, סגור לציבור
29/10/2026
מעבד שרתים גדול מועבר למגש בדיקה במפעל שבבים, כשמעבדי מחשבים ניידים ממתינים ברקע
אינטל מעדיפה שרתים על מחשבים אישיים ומשנה את תוכניות הייצור
02/11/2026
HWzoneHWzone
עקבו אחרינו
  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות