ההתקנה
ניגשנו להתקנה – ראשית, באופן טבעי, חיברנו את ה-ButtKicker לכיסא וכבר נתקלנו בבעיה הראשונה. ה-ButtKicker מתחבר לכיסא באמצעות צבת הנסגרת עם בורג. מהנדסי חברת Guitammer, בחוכמתם האינסופית, החליטו להבריג את ידית הבורג לבורג עצמו! התוצאה הבלתי נמנעת היא שכאשר מבריגים את ה-ButtKicker לכיסא, הידית פשוט תתברג החוצה. אבל לא נורא, זה לא משהו שג\'פקה לא תפתור.
על גבי הכבל ממקמים גומייה המשמשת ל-Strain Relief – הגומייה תופסת חלק מהכבל וכאשר מופעל עליו מתח, הגומייה נמתחת. את קצה הכבל מעבירים לאורך אחת מרגליות הכסא, בעזרת שתי רצועות ולקרו המסופקות בערכה.
![]() | ![]() |
חיבור המגבר ל-ButtKicker הינו פשוט במיוחד, כאשר הכבל מתחבר בצידו האחד למגבר ובצידו השני ישירות ל-ButtKicker. אך גם כאן נתקלנו בבעיה, שכן שוב אין תאימות מלאה בין ההוראות המצורפות לבין הציוד בפועל.
ההוראות מצביעות על כבל דו-ראשי מסומן באדום ושחור ו-2 שקעים המסומנים בהתאמה (גם כן באדום ושחור) על גבי המגבר. בפועל, לכבל יש תקע עם 2 פינים, אשר אינם מסומנים על פי צבע, אלא רק על ידי סימני -/ + המקובלים ואין שום מנגנון המונע מהמשתמש לחבר את הכבל הפוך. כלומר, אם אינכם יודעים שאדום זה + ושחור זה – קיים סיכוי של 50% שתחברו את הכבל הפוך. לפחות מצידו השני של הכבל צורת הפינים אינה מאפשרת חיבור הפוך, גם זה משהו.
אנו מרגישים צורך לציין לטובה את העובדה שהחברה בחרה למקם את החיבור של ה-ButtKicker למגבר על גבי כבל באורך של כחצי מטר היוצא ישירות מה-ButtKicker. הדבר מאפשר לנתק את ה-ButtKicker מהמגבר ללא שום צורך לנתק משהו מהכסא או מהמגבר עצמו, ומבלי שהכבל היוצא ממנו ייגרר על הרצפה.
אבל שוב לא הכל ורוד – הכבל המשמש לחיבור ה-ButtKicker למגבר הוא עבה במיוחד, לא פחות מ-8 מ"מ, מה שמעיק על ההתקנה והשימוש. לצורך השוואה כבל המתח של ספק הכח במחשב הינו בעובי 6 מ"מ.
חיבור המגבר למחשב אמור – תיאורטית – לקחת כ-3 דקות, אבל בשל ריבוי המתאמים והמפצלים (המאפשרים חיבור כמעט לכל מערכת\מכשיר) ההתקנה הופכת ללא אינטואיטיבית בעליל וחוסר התאימות בנוגע ל-Ground Loop Isolator לא עוזר בכלל. לכן, אל תתפלאו אם ההתקנה תיקח גם 20 דקות. מאחר ואנו אתר מחשבים, נתרכז בהתקנת ה-ButtKicker על מחשב, אם כי ניתן לחבר את המוצר גם לקונסולות ולמערכות קולנוע ביתי.
עבור מערכות ללא ערוץ LFE (מערכות סטריאו או X.1 המשתמשות ב-Crossover מובנה במערכת\חיצוני):
מחברים את מפצל ה-Stereo jack 3.5mm ל-Line out\רמקולים קדמיים. למפצל מחברים את הרמקולים הקדמיים ואת כבל ה-Stereo jack 3.5mm ל-RCA. ליציאות ה-RCA מחברים את ה-Ground Loop Isolator ואת אחת מיציאות ה-RCA מחברים לכניסה במגבר. כן, קראתם נכון, רק ערוץ אחד – מה שאומר שה-ButtKicker יפעל רק על ערוץ ימין או שמאל. במילה אחת, אכ-ז-בה. הנחמה היחידה היא שקהל היעד של מוצר זה הוא גיימרים אמיתיים (Hardcore) עם כיס עמוק במיוחד וכל גיימר שארנקו מאפשר – אך אינו בעל מערכת 5.1 – אינו גיימר אמיתי ולכן לא יזדקק למוצר. מה שמוביל אותנו לסיטואציה הבאה:
עבור מערכות בעלות ערוץ LFE (מערכות X.1 המשתמשות ב-Crossover מובנה בכרטיס קול או בתוכן המכיל ערוץ LFE):
מחברים את מפצל ה-Stereo jack 3.5mm ל-Sub/Center out. למפצל מחברים את ה-Sub/Center out ואת כבל ה-Stereo jack 3.5mm ל-RCA. ליציאות ה-RCA מחברים את ה-Ground Loop Isolator ואת אחת מיציאות ה-RCA מחברים לכניסה במגבר – יש לבחור את היציאה שהינה פיצול ערוץ ה-LFE (ולא ה-Center).
אמנם זוהי התצורה האופטימאלית, אך גם היא סובלת מבעיות שכן התדר המקסימאלי אליו יוכל ה-ButtKicker להגיב תלויה בתדר ה-Crossover שהוגדר לערוץ ה-LFE בכרטיס הקול. המערכת איתה נבדק ה-ButtKicker מציגה ביצועים אופטימאליים עם Crossover של 70Hz, מה שאומר שה-ButtKicker יגיב רק לתדרים מתחת ל-70Hz, ולכן ה-Crossover המובנה במגבר ה-ButtKicker הופך חסר תועלת כמעט לחלוטין.
עבור מערכות דיגיטאליות:
אם מפענח האותות נמצא בסאבוופר ואין לו יציאת Line level Sub out, אין אופציה לחבר את ה-ButtKicker ישירות למערכת. לעומת זאת, אם מפענח האותות מכיל Line level Sub out (בניגוד ל-High Power Output) אפשר לחבר את ה-ButtKicker למערכת לפי התצורה הקודמת (כאשר ההבדל היחידי יהיה כנראה שתצטרכו להשתמש במפצל ה-RCA ובכבל ה-RCA ל-RCA במקום). בכל מקרה, אם כרטיס הקול שלכם מסוגל להוציא אות דיגיטאלי ואנלוגי בו זמנית, ניתן לחבר את ה-ButtKicker לפי אחת מהתצורות הקודמות, עם עדיפות לחיבור לערוץ ה-LFE.
זהו, כעת כשהכל מחובר, נחבר את כבל המתח, נפעיל את המגבר ונקווה שמעכשיו לא יהיו לנו יותר בעיות והפתעות לא נעימות.