נינטנדו הפתיעה אותנו עם גרסה ניידת וזולה יותר של הקונסולה המצליחה שלה אשר תוכל להפעיל את רוב הלהיטים הגדולים של אחותה
כבר כמה חודשים שהרשת מלאה בשמועות שנינטנדו עובדת על שתי גרסאות חדשות לקונסולת ה-Switch, גרסת פרו וגרסא זולה יותר. אז על גרסא חזקה יותר לא שמענו עדיין, אבל בשבוע שעבר נינטנדו הכריזה רשמית על ה-Switch Lite, גרסא מוזלת ודי שונה של ה-Switch הרגיל.
אז מה ההבדלים בין שתי הגרסאות, והאם הקונסולה החדשה בכלל מתאימה לכם? הפרטים לפניכם.
הדבר הראשון והחשוב ביותר שאתם צריכים לדעת לגבי ה-Switch Lite הוא שזאת קונסולה ניידת בלבד. היא כבר לא ממש מתאימה לשם שלה "Switch" אם חושבים על זה. מה שזה אומר זה שהיא מגיעה ללא עמדת עגינה, וגם לא ניתן לחבר אותה לעמדה של הקונסולה המקורית – זה פשוט לא יעבוד. גם לא תוכלו לרכוש אביזר אחר במקום. כאמור, אפשר לשחק בה אך ורק במצב נייד ואי אפשר יותר להנות מביצועים מוגברים בחיבור למכשיר חיצוני.
הסיבה לכך היא שהמעבד של הלייט הוא גרסא מוחלשת וחסכונית יותר. הוא אמנם מאפשר, אל דאגה, להנות מאותם ביצועים בדיוק שהייתם מקבלים במצב הנייד, אבל אינו יכול לתת את האקסטרה הדרוש כדי להכפיל את הרזולוציה או לתת יותר פריימים לשנייה, גם אם הייתם מוצאים איזה דרך לחבר את המכשיר לעמדת עגינה.
כדי להתאים את הלייט להיות מכשיר נייד יותר, המסך הוקטן מ-6.2" לגודל של 5.5" ובהתאם משקל הקונסולה ירד די משמעותית מ-400 גרם ל-270, מה שייקל על החזקתה בידיים לאורך זמן. לגבי הרזולוציה היא נשארה 720P, כך שהתמונה בתאוריה תראה חדה יותר (מה שמפצה על המסך הקטן יותר), אבל ייתכן שתהיה קצת בעיה לקרוא טקסטים, שירגישו קטנים אפילו יותר.
שינוי נוסף הוא שהג'ויקונס לא מגיעים עם מנגנון רטט ואיתור תנועה ולמעשה בכלל לא מתנתקים מהקונסולה. יאפ, ב-Switch Lite הם חלק מגוף המכשיר ולא ניתן להוציא או להחליף אותם. ההשלכות של השינוי הזה די משמעותיות למען האמת.
למשל, אחת מנקודות המכירה של ה-Switch הייתה העובדה שאפשר להזמין חברים לשחק איתכם בקלות בכל מקום שלא תהיו בו, מבלי הצורך לסחוב עמכם ציוד נוסף, פשוט ע"י ניתוק הג'וייקונס כשכל אחד מהם משמש שלט נפרד.
שנית, ישנם כמה משחקים שהמשחקיות שלהם מבוססת על מנגנון התנועה של הג'וייקונים. אם אפילו נתעלם ממשחקים כמו Mario Kart 8 Deluxe, שבהם זה רק פיצ'ר שאפשר לכבות ולחיות בלעדיו, ב-Let's Go Pikachu מגננון התנועה הוא חלק מהחוויה. ובמשחקים כמו 1-2-Switch הוא בגדר חובה.
נינטנדו לא התעלמו מהבעיה הזאת לחלוטין, וכן מאפשרים לחבר באמצעות בלוטות' ג'וייקונס שאותם אפשר לרכוש בנפרד. הבעיה רק שכמו כל בקרי המשחק המקוריים כיום, הם לא ממש אביזר זול.
עוד בהקשר זה, הוא שכנראה כיוון שהלייט משווק כקונסולה ניידת בלבד, אין לו יותר את המעמד הקטן בגב המכשיר שמאפשר להציב אותו על השולחן. אם כבר הוצאתם כסף נוסף על ג'וייקונים ואתם רוצים לשחק עם חבר, תצטרכו לאלתר כדי להעמיד את המכשיר.
עד עכשיו מניתי כמה שינויים שמציבים את הקונסולה החדשה בעמדת נחיתות לעומת אחותה הגדולה, אבל יש לה גם כמה ייתרונות.
זמן הסוללה של הלייט טוב יותר למשל, מה שיאפשר לכם לשחק יותר זמן ללא הטענה. בקונסולה המקורית זמן הסוללה עמד על בין 2.5 ל-6 שעות משחק, בהתאם למורכבות הגרפית של המשחק שבו משחקים. ב-Switch Lite לעומת זאת זמן הסוללה המוכרז הוא 3 עד 7 שעות.
בנוסף, כיוון שהבקרים לא מתנתקים יותר, כעת לצד השמאלי של המכשיר יש מקשי חצים נורמליים, ולא הקומבינה המוזרה שהייתה שם קודם. זה לא שינוי ממש קריטי, אבל הוא בהחלט מוסיף נוחות.
והכי חשוב המחיר – מחיר הקונסולה יעמוד על כ-200$, כלומר 100$ פחות מה-Switch המקורית.
אז בהינתן כל מה שציינתי קודם, למי בכלל מתאימה הקונסולה הזאת? ובכן, נינטדו מאז ומתמיד הייתה מומחית לקונסולות ניידות, ויצרה שוק של גיימרים שצורכים את המשחקים שלהם בדרכים, כך שזהו מהלך לא כל כך מוזר כמו שרבים חושבים.
היא מיועדת לאנשים שאין להם זמן לשחק בבית, או פשוט מעדיפים לשחק רק במצב הנייד. זאת אפילו אופצייה זולה יותר לקנות לילדים. כיוון שהקונסולה מיועדת להיות ניידת בלבד, היא עמידה יותר, קומפקטית יותר ושוקלת פחות, כך שהיא בהחלט אידיאלית לקחת אתכם ממקום למקום.
המעבד החדש של הלייט מבטיח יותר זמן סוללה ופחות חום שנפלט מהמכשיר ועדיין שומר על ביצועים, כך שאפילו כך הלייט תומך בכל ליין המשחקים של ה-Switch (כמו שאמרנו חוץ ממשחקים שדורשים את הבקרים המקוריים שמגיעים עם חיישן תנועה, שעליהם תצטרכו לשלם בנפרד אם תרצו לשחק במשחקים האלו בכל זאת).
זהו מהלך שמזכיר את יציאתו של ה-2DS בזמן שקונסולת ה-3DS הייתה בשיאה. גרסא מוזלת ופשוטה יותר לאנשים שלא צריכים את כל הפיצ'רים מסביב ורוצים לשלם כמה שפחות כדי לשחק במשחקים, למשל אנשים שקונים נינטנדו רק כדי לשחק בפוקמון, ותתפלאו כמה אנשים כאלו יש.
בכל מקרה, הקונסולה החדשה תגיע למדפים בספטמבר בשלושה צבעים בוהקים ויפייפיים (צהוב, טורקיז ואפור), וקיימת גם גרסא נוספת בעיצוב ייחודי לכבוד יציאתם של משחקי הפוקמון החדשים, Sword & Shield.
אז מה דעתכם על הקונסולה הניידת החדשה והחמודה הזו? בואו לדבר על זה עם כולם בתגובות.
יש לי רק "בעיה" אחת איתך – שאת לא כותבת כאן לעיתים קרובות יותר !
D:
מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 3 2200G 3.5Ghz Radeon Vega 8 AM4 – Box
מאוורר למעבד: Original AMD CPU Cooler
לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Asus PRIME B450M-A AM4, AMD B450, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMI
זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-V 2x4GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1
כרטיסי מסך: Radeon Vega 8
כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 570 PULSE OC 4GB GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E 1
דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB Sata III WD10EZEX 1
כונני SSD: כונן קשיח Transcend 820S TS240GMTS820S M.2 SSD SATA III – נפח 240GB 1
כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio
ציוד רשתות: On Board 10/100/1000
ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 550W 80+ White VS550 1
מארזים: מארז ללא ספק Antec NX210 ATX Mid Tower Black Case 1
מקלדות: מקלדת לגיימרים מוארת MSI Interceptor DS4100 1
עכברים: עכבר גיימרים Logitech G300s Optical Gaming Mouse 1
פד לעכבר: משטח לעכבר Razer Goliathus Speed Cosmic Soft Gaming Small – 270x215x3mm 1
מסכים: מסך מחשב קעור Samsung C24F390FH 23.5" LED VA צבע שחור 1
הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע
מחיר החבילה: 3443 שקל
עמוד מוצר
קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.