תהליך ההתחברות: מהיר ופשוט
תהליך ההתחברות באופן אלחוטי אל ה-Wi-Drive מכל מכשיר חכם הינו תהליך פשוט. ראשית, לחצנו על כפתור ההדלקה של ה-Wi-Drive. לאחר מכן, הורדנו את אפליקציית ה-Wi-Drive החינמית מה-App Store של אפל, והתקנו את האפליקציה על האייפון שלנו. ראוי לציין, שהאפליקציה הינה חינמית לחלוטין, והיא זמינה להורדה גם בחנות ה-Play של אנדרואיד, וגם בחנות האפליקציות של לבעלי ה-Kindle.
לאחר התקנת האפליקציה על המכשיר, נכנסנו לתפריט ההגדרות של האייפון, משם ניווטנו לתפריט הרשת האלחוטית, שם זיהינו את ה-Wi-Drive כרשת אלחוטית, והתחברנו אליה.
החלק האחרון של המסע בעקבות התוכן שלנו ב-Wi-Drive היה גם הוא פשוט ביותר. לחיצה אחת על אפליקציית ה-Wi-Drive הביאה אותנו ישירות אל התוכן שהעמסנו אליו קודם לכן.
בנוסף, במקרה ושכחתם להתחבר ראשית להתחבר אל הרשת האלחוטית של ה-Wi-Drive, ברגע שתפעליו את האפליקציה, היא תזהה את הרשת באופן אוטומטי ותקפיץ לכם הודעה המציעה לכם להתחבר אליה.
ממשק האפליקציה
ממשק האפליקציה מעוצב כמו ה-Wi-Drive באופן מינימליסטי ביותר, המתאים מאוד למוצרי אפל ולמערכת ההפעלה iOS. ממשק האפליקציה מתיר לנו לבחור את אופן הצגת המדיה והתוכן הנמצאים על ה-Wi-Drive. ניתן לסנן את התוכן לפי סוגים: הצג כל התוכן,הצגת תוכן הווידאו, הצגת תוכן המוסיקה או הצגת תוכן התמונות. כמו כן, האפליקציה יודעת לזהות תיקיות, ולכן כאשר תעבירו תיקיות אל ה-Wi-Drive, האפליקציה תסדר את התיקיות לפי סוגי התוכן המופיעים בהן.
לחיצה על תיקיית התמונות שהעברנו ל-Wi-Drive תפתח בפנינו את רשימת התמונות, לא בדיוק כפי שאנו מכירים מגלריית התמונות המצויה באייפון, אלא רשימה מיושנת ומשעממת של פריטים. לחיצה על אחד הפריטים תפתח את תצוגת התמונה במסך מלא, ותאפשר זום והזזה של התמונה על המרקע, בדיוק כפי שאנו רגילים ממששק מכשירי המגע שלנו.
לא יודע הכל
קבצי הוידאו הנתמכים ב-Wi-Drive הם מעטים, והאיכות די פושרת: MP4,M4V אלו הם שני סוגי הקבצים היחידים הנתמכים באמצעות הנגן המובנה של אפליקציית ה-Wi-Drive. לכן, היינו ממליצים לפתוח את הקבצים באמצעות נגנים חינמיים הניתנים להורדה מחנות האפליקציות, ובכך לאפשר צפייה במגוון רחב יותר של סוגי קבצים, פורמטים ואיכויות. כמובן שעם השוני במכשירים בהם משתמשים, כך גם סוגי הקבצים משתנים, לדוגמא: בדרך-כלל מכשירי אנדרואיד תומכים בקשת רחבה יותר של פורמטים, מאשר ה-iOS, ולכן התמיכה בפורמטים משתנה ממכשיר למכשיר.
הזרמת הוידאו באיכות 1080p הגיעה ביחד עם המון תקיעות, קטיעות וריצודים לא נחמדים בכלל, שגרמו לסרט באיכות הגבוהה ביותר להראות כמו תשדיר של החמאס, בצילום עם מצלמה גרועה היישר מהמוקטעה.
הזרמת וידאו באיכות 720p ומטה עבדה בצורה נפלאה וללא קטיעות. חוויית הסאונד גם היא הייתה עשירה ומעניינת, וניכר כי לא הורגה אף לא ירידה מזערית ביותר באיכות הסרט, או הסאונד שלו.
קינגסטון מציגה: מוסיקה וזהו
לחיצה על תיקיית המוסיקה תפתח בפנינו רשימה של המוסיקה הקיימת על ה-Wi-Drive. חשוב לציין שאין שום סדר למוסיקה עצמה, במידה ולא סידרתם אותה מראש בתיקיות. מיותר לציין שאת תמונת האלבום לא תוכלו לראות, ואפילו לא פרטים נוספים על השיר חוץ מהשם שלו והאמן המבצע אותו. תגיות חכמות הזמינות היום ברוב המכשירים החכמים, לא זמינות בעת נגינה מה-Wi-Drive, וזוהי בהחלט נקודה חלשה עבורו.
כיום, חווית המוסיקה במכשירים היא גדולה ורחבה יותר מסתם האזנה למוסיקה עצמה. הנגנים כיום מסוגלים להציג כתוביות, תמונות אלבום, קליפ, מידע מהאינטרנט ועוד המון מידע על האמן, על השיר, הז'אנר ממנו הוא מגיע וכו'. לכן, חוסר התגיות באפליקציית ה-Wi-Drive הוא מורגש, במיוחד בנקודה זו של הביקורת, וחבל.
לחיצה ארוכה על הקובץ עצמו תפתח מולכם תפריט המאפשר ביצוע פעולות כגון מחיקה , שליחה, והעתקה למיקום באחסון הפיזי של המכשיר שלכם. בנוסף, במקרה וזהו קובץ בעל פורמט לא נתמך על ידי אפליקציית ה-Wi-Drive, התפריט יציג בפניכם גם את אפשרות ה-"פתיחה באמצעות", התאפשר לכם לפתוח את הקובץ באמצעות אפליקציה צד-שלישי.
ומה עם אינטרנט?
נכון, אתם צודקים, במידה וקראתם עד כאן הבנתם שבמידה ואתם מחוברים אל ה-Wi-Drive, חיבור לאינטרנט לא בא בחשבון, וזאת משום שברגע שהמכשיר החכם שלכם מזהה רשת אלחוטית כלשהי, במקרה שלנו – Wi-Drive, המכשיר החכם שלכם מפסיק להיות חכם ומכבה גם את ה-3G בדרך כלל.
אז זהו, שלא. האפליקציה של ה-Wi-Drive מאפשרת לייצר בלחיצת כפתור Bridge Connection, אשר למעשה ישמש כגשר בין הרשת האלחוטית שיוצר לכם ה-Wi-Drive לבין הרשת האלחוטית הביתית שלכם, עליה ה-Wi-Drive רוכב.
פשוט מאוד: נכנסים לתפריט ההגדרות באפליקציית ה-Wi-Drive ובוחרים את הרשת שלכם. לאחר מכן, תידרש הקלדת הסיסמא לרשת, במידה ומוגדרת כזאת, ואם לא אנו ממליצים לכם בחום לקרוא את המדריך לאבטחת רשתות אלחוטיות שלנו.
לבסוף, תוכלו להגדיר סיסמא חדשה לרשת האלחוטית החדשה שלכם, באמצעות שימוש במגוון פרוטוקולי אבטחת רשתות אלחוטיות. לא מאמינים? הסרטון הבא הלקוח מהאתר של קינגסטון ממחיש זאת בצורה הטובה ביותר.
בזבוז כסף
פשוט בזבוז של כסף.
אם אתה מחוץ לבית אז תקח איתך כרטיס זכרון פנימי, ואם אתה בבית אז התחבר לרשת הביתית.
ל-1, למה בזבוז כסף?
לא חסרים מכשירים ללא סלוט לכרטיס זיכרון, כמו מכשירי נקסוס, אייפון ואייפד…
מילא היה נפח גדול
אבל בנפחים כאלה עדיף לשים בארנק כרטיס זיכרון יוצא הרבה יותר זול
אני רואה פה פתיחה יפה לעתיד
אבל כרגע זה לא רלוונטי בנפחים האלו, אני מניח שבעתיד נראה נפחים גדולים יותר, ומעניין לראות איך זה יתפתח.
יש מוצר דומה ועדיף בהרבה
Seagate GoFlex Satellite
http://www.seagate.com/gb/en/external-hard-drives/portable-hard-drives/wireless/seagate-satellite/
למוצר קיים firmware אלטרנטיבי המאפשר להריץ שרת SMB ולקבל שיתוף קבצים כמו כל NAS, ללא צורך בקליינט מיוחד.
ודרך אגב, ההערה על מערכת הקבצים לא נכונה.
אין קשר בין מערכת הקבצים על הכונן לבין היכולת לקרוא את הנתונים ממכשירים חכמים, כיוון שהחיבור לכונן מתבצע באמצעות פרוטוקול רשת, ומערכת הקבצים רלוונטית רק בגישה ישירה.
רוב שרתי ה-NAS מבוססים מערכות קבצים מעולם הLinux/Unix, כמו EXT4, EXT3 או ZFS, ואין שום בעיה לגשת אל הקבצים מכל מכשיר כיוון שזה מתבצע על פרוטוקול SMB.
יש מוצר דומה לחברת Transcend
מערכת hwzone, מה משתלם יותר kingston או הTranscend StoreJet Cloud ?