Wi-Drive: מביאים את הענן הביתה
אנו מתקרבים בצעדי ענק על סוף שנת 2012, ונראה כי תחום אחסון הענן מתפתח ומתפתח. החל מה-Google Drive דרך ה-DropBox ועד ל-Office 2013 של מיקרוסופט, כולם מבינים – כוננים קשיחים זה כל כך שנת 2006, בעוד אחסון על ענן הוא ככל הנראה, מה שיוביל את כל עולם המחשבים, הגאדג'טים, המכשירים החכמים ואפילו את העולם הגיימינג בשנים הקרובות.
אך גם אחסון בענן אינו דבר מושלם. החסרון הגדול בו, הוא שהוא דורש חיבור מתמיד למרשתת, דבר שגם בימים בהם בכל סניף של ארומה בכל 5 מטרים יש נקודה חמה, לא תמיד מתאפשר.
בדיוק בנקודה זאת קינגסטון נכנסת לתמונה ומציגה לנו את ה-Wi-Drive, כונן קשיח אלחוטי, המתחבר אל הרשת האלחוטית של המשתמש כנקודת Wireless LAN, וכך ניתן לגשת למידע הנמצא על הכונן הקשיח, ללא תלות ב-WAN, או בעברית – ללא צורך באינטרנט.
את ה-Wi-Drive מבית ענקית האיחסון הנייד קינגסטון, פגשנו לראשונה בתערוכת ה-Computex שנערכה בטאיוואן בשנת 2011. ה-Wi-Drive מגיע בשלושה נפחים: 16, 32 ו-64 גיגה-בייט, כאשר תמחור המוצר עולה לפי נפח האחסון הזמין בו.
אהבנו
ממשק נוח, קטן מידות, חיבור פשוט למכשירים החכמים למחשב, מסוגל לשמש ככונן חיצוני לכל מכשיר חכם בעל קישורת אלחוטית, ניתן להגדיר לו חיבור מגשר לאינטרנט, תומך בפרוטוקולי אבטחה לרשת אלחוטית, טווח קליטה מצויין
לא אהבנו
אין כיסוי לחריץ ה-Mini USB מה שמשאיר אותו פגיע לנזקי חול ואבק, סוללה חלשה יחסית, נפח אחסון קטן יחסית, מתחמם בשימוש ממושך, העברת קבצים ב-USB מהמחשב איטית יחסית, תומך במעט מאוד פורמטים וסוגי קבצים, לא תומך בתגיות חכמות
גזר הדין
ממשק נוח, קטן מידות, חיבור פשוט למכשירים החכמים למחשב, מסוגל לשמש ככונן חיצוני לכל מכשיר חכם בעל קישורת אלחוטית, ניתן להגדיר לו חיבור מגשר לאינטרנט, תומך בפרוטוקולי אבטחה לרשת אלחוטית, טווח קליטה מצויין
לא אהבנו
אין כיסוי לחריץ ה-Mini USB מה שמשאיר אותו פגיע לנזקי חול ואבק, סוללה חלשה יחסית, נפח אחסון קטן יחסית, מתחמם בשימוש ממושך, העברת קבצים ב-USB מהמחשב איטית יחסית, תומך במעט מאוד פורמטים וסוגי קבצים, לא תומך בתגיות חכמות
גזר הדין
הוא אלגנטי, מאובטח, יודע לאבטח את האינטרנט שלכם, להגביר את הקליטה וגם פשוט מאוד לשימוש. מול זאת, עומדים חסרונות אימתניים כגון בעיית ההתחממות שלו, מהירות העברת הקבצים האיטית, התמיכה הדלה בסוגי הקבצים וכו'. הקש ששבר את גב הגמל במקרה של ה-Wi-Drive של קינגסטון הוא המחיר האסטרונומי בו הוא נמכר בארץ, והופך אותו ללא כדאי לרכישה.
כשרק פגשנו אותו לראשונה, היה נדמה כי הוא יהיה זמין אך ורק ל-i-Devices מבית אפל, המריצים את מערכת ההפעלה המוכרת iOS. אך נכון לימים אלו, נראה כי קינגסטון עשו טוויסט רציני, ובאתר שלהם ניתן לראות שהוא מתממשק גם עם מכשירים חכמים המריצים אנדרואיד, ואפילו יותר מזה – אפילו ה-Kindle של אמאזון יודע לעבוד איתו.
בביקורת הבאה לקחנו את ה-Wi-Drive לסיבוב ארוך במעבדת הבדיקות שלנו, וניסינו לבדוק האם באמת משתלם להביא את אחסון הענן אלינו הביתה, מה ניתן לעשות איתו, איך זה בדיוק עובד, וכמה עולה התענוג הזה. למען האמת – די הופתענו מהתוצאות.
בתוך הקופסא
האריזה של ה-Wi-Drive מבית קינגסטון היא גדולה ביחס לגודלו של המכשיר עצמו. על האריזה ניתן לראות תמונה של המכשיר, את לוגו האפליקציה המתפעלת את המכשיר, ואת נפח הכונן. אנחנו קיבלנו לידינו את גירסאת ה-16 גיגה-בייט, הנפח הקטן ביותר שיש ל-Wi-Drive להציע.
בתוך האריזה מצאנו חוברת הדרכה למשתמש, המכילה הסברים על תפעול המכשיר במספר שפות שונות. בנוסף, מצאנו גם כבל Mini-USB המאפשר לחבר את ה-Wi-Drive למחשב האישי או למחשב הנייד.
מפרט טכני
להלן המפרט הטכני של ה-Wi-Drive, בדיוק כפי שלקחנו מאתר היצרן:
נפחים זמינים: 16,32 ו-64 גיגה-בייט
קישורית אלחוטית: Wi-Fi 802.11g/n עם אבטחה אלחוטית מסוג WEP/WPA.
מימדים: 121.5 X 61.8 X 9.8 מילימטרים.
סוללה: עד 4 שעות עבודה רצופות
קבצים נתמכים: ניתן להעביר אל ה-Wi-Drive את כל סוגי הקבצים, אך הפעלתם באמצעות האפליקציה אפשרי אך ורק לקבצים מסוג PDF, JPG, JPEG, TIF, M4V, MP4, MP3 ו-WAV. עם תוכנה מתאימה, ניתן לפתוח גם קבצים כגון ppt, pptx, doc, docx, xls ושאר קבצי Office.
מערכות הפעלה נתמכות במחשב: חלונות 7 (SP1), חלונות XP (SP2,SP3), חלונות ויסטה (SP1,SP2), Mac OS v.10.5.x+, ולינוקס בגרסא 2.6 לכל הפחות.
מכשירים נתמכים: כל מכשירי אפל הכוללים קישורית אלחוטית, כל מכשירי האנדרואיד הכוללים קישורית אלחוטית, וה-Kindle לסוגיו מבית אמאזון.
בזבוז כסף
פשוט בזבוז של כסף.
אם אתה מחוץ לבית אז תקח איתך כרטיס זכרון פנימי, ואם אתה בבית אז התחבר לרשת הביתית.
ל-1, למה בזבוז כסף?
לא חסרים מכשירים ללא סלוט לכרטיס זיכרון, כמו מכשירי נקסוס, אייפון ואייפד…
מילא היה נפח גדול
אבל בנפחים כאלה עדיף לשים בארנק כרטיס זיכרון יוצא הרבה יותר זול
אני רואה פה פתיחה יפה לעתיד
אבל כרגע זה לא רלוונטי בנפחים האלו, אני מניח שבעתיד נראה נפחים גדולים יותר, ומעניין לראות איך זה יתפתח.
יש מוצר דומה ועדיף בהרבה
Seagate GoFlex Satellite
http://www.seagate.com/gb/en/external-hard-drives/portable-hard-drives/wireless/seagate-satellite/
למוצר קיים firmware אלטרנטיבי המאפשר להריץ שרת SMB ולקבל שיתוף קבצים כמו כל NAS, ללא צורך בקליינט מיוחד.
ודרך אגב, ההערה על מערכת הקבצים לא נכונה.
אין קשר בין מערכת הקבצים על הכונן לבין היכולת לקרוא את הנתונים ממכשירים חכמים, כיוון שהחיבור לכונן מתבצע באמצעות פרוטוקול רשת, ומערכת הקבצים רלוונטית רק בגישה ישירה.
רוב שרתי ה-NAS מבוססים מערכות קבצים מעולם הLinux/Unix, כמו EXT4, EXT3 או ZFS, ואין שום בעיה לגשת אל הקבצים מכל מכשיר כיוון שזה מתבצע על פרוטוקול SMB.
יש מוצר דומה לחברת Transcend
מערכת hwzone, מה משתלם יותר kingston או הTranscend StoreJet Cloud ?