אנשי מבחן הביצועים הנפוץ למכשירי אנדרואיד מספקים לנו טבלה המאפשרת השוואה קלה בין שבבי העיבוד השונים הזמינים במכשירים חכמים כיום – בכדי שיהיה לכם קצת יותר נוח להתלבט ולהחליט במה לבחור
מבחן הביצועים הסיני Antutu מעולם לא נחשב בתור הייצוג המדוייק והמהימן ביותר של ביצועים במערכות על שבב המיועדות לסמארטפונים וטאבלטים – אך עם זאת הפופולריות הגדולה שלו והעובדה כי הוא בוחן ומספר תוצרים מספריים עבור כלל רכיבי החומרה המשמעותיים במערכת מאפשרת לו לספק לנו מידע רלוונטי ומעניין מאוד שלא ניתן למצוא כמעט בשום מקום אחר.
מדי חודש אנו מקבלים דיווח מאנשי Antutu ובו פירוט של הסמארטפונים העוצמתיים ביותר בשוק, על פי ציון ממוצע המצטבר לו במאגרי האפליקציה מכל אלו שמשתמשים בה – וכעת יש לנו מדרג ייחודי שמאגד את כל התוצאות הקיימות במערכת לפי סוג השבב, על מנת לעשות סדר לכל מי שמתקשים לעקוב אחרי לוגיקת המספור של ארבעת השחקניות המרכזיות בתחום כיום. לגזור ולשמור.
האינפוגרפיקה מבית Antutu מתמקדת בשבבים המיועדים למכשירי אנדרואיד בלבד, ועל כן באופן לא ממש מפתיע שבב ה-Snapdragon 865 העדכני מבית קוואלקום ניצב לבדו בצמרת – כשמאחוריו במרחק-מה ניתן לפגוש את ה-Exynos 990 המככב בגרסאות ה-Galaxy S20 שנמכרות בארץ (וברוב העולם). במקום השלישי ניצב ה-Snapdragon 855 Plus מהשנה שעברה, בתור הוכחה נוספת ליתרון הטכנולוגי של מפתחת השבבים האמריקאית על פני היריבות המרכזיות שלה, בזמן ש-Huawei מסתפקת במקום הרביעי בלבד עבור מוצר הדגל שלה Kirin 990 5G.
Mediatek נאלצת להסתפק במקום נמוך משהו עבור השבב המתקדם ביותר שלה שזמין במכשירים חכמים בפועל (ה-Dimensity 1000L, במקום טוב באמצע מתחת ל-Kirin 990 ול-Exynos 9825 ומעל ל-Snapdragon 845 משנת 2018) – אך מפתיעה לטובה בגדול שמתחילים לפזול אל קטגוריית שבבי הביניים, שם ה-Dimensity 820 נמצא בפסגה, במרחק קצר משבב הדגל המתיימר להשתייך אל הליגה של מכשירי הדגל.
בקטגוריית הביניים ניתן למצוא התהפכות מסויימת במדרג היצרניות, כאשר Huawei ו-Mediatek נמצאות במקומות הראשונים תודות לדגמי ה-Kirin 985 5G ו-Dimensity 820 העדכניים, עם סמסונג שמגיעה מעט מאוחר יותר יחד עם ה-Exynos 980 שלה – ואילו קוואלקום היא זו שנאלצת להסתפק במקום האחרון עם ה-Snapdragon 765 וה-Snapdragon 765G שמהווים את המוצרים המובילים שלה מתחת לסדרת הדגל נכון לרגע זה (כשכלל לא בטוח אם ה-Snapdragon 768G המומהר קלות יצליח לשנות זאת).
בחלק התחתון של המדרג ניתן למצוא מספר גדול של שבבים מבית Mediatek ומבית סמסונג (לצד מספר גדול של שבבי קוואלקום מהעבר שאינם רלוונטיים יותר, אך טובים לשם ההקשר), עם חשיפות של חלק מההפתעות מהן כדאי לרוכשים להישמר – ה-Kirin 710 עדיף מה-Kirin 950 למרות המספור שעשוי להעיד אחרת, ה-Kirin 820 עדיף מה-Kirin 970, ה-Kirin 960 וגם ה-Kirin 950 ואילו כל שבבי הביניים עם ארבע ספרות ממשפחת ה-Exynos בהן נוהגת להשתמש סמסונג במכשיריה חלשים יותר מה-Snapdragon 660 הוותיק, שהושק לפני כארבע שנים.
כך נראה דירוג התוצאות הממוצעות העדכני של Antutu לחודש אפריל 2020 – עם שליטה של קוואלקום וסמסונג בספינות הדגל והובלה של Mediatek ו-Huawei בתמורה תחרותית עם מחירים מרוסנים יותר
אצל Mediatek ראוי להיות מודעים לכך ששבב ה-Helio P65 עדיף במעט על פני ה-Helio P70 וה-Helio G70 וחלש רק במעט מה-Helio P90 שהוגדר בתור מוצר הדגל אי-שם בתחילת השנה שעברה – ואילו שבבי ה-Helio P25 ו-Helio P35 שנפוצים בלא מעט דגמים צנועים בסין כיום הם חלשים מאוד ומתפקדים כמו שבבים בני שלוש או ארבע שנים מאית קוואלקום, ועל כן ראויים להשוות שיקול סביר רק בדגמים בעלי תג מחיר של מתחת ל-100 דולר.
לקינוח, אצל קוואלקום נראה כי יש הגיון סביר ברוב הדגמים המודרניים הזמינים – אם כי גם כאן ראוי לשים לב כי ה-Snapdragon 665 המודרני מציע יכולות דומות ואף פחותות מאלו של ה-Snapdragon 660 הקשיש, כך שמומלץ בהחלט להעדיף את דגמי סדרת Snapdragon 700 המשופרים בכל הזדמנות בה תגי המחיר הם דומים.