המכשיר המוביל החדש של Realme אמנם לא הצליח לשבור את השיא של קודמו, אך עדיין עשוי לספק לכם יום שלם של עבודה בחמש דקות של חיבור אל שקע החשמל
חלק בלתי מבוטל ממכשירי הדגל בשוק הסמארטפונים עדיין זקוקים לכמעט שעה של חיבור אל השקע על מנת לספק טעינה מלאה של הסוללה אשר נמצאת בתוכם – ואז יש את Realme שממשיכה להתפאר בטכנולוגיות טעינה מתקדמות ומהירות באופן בלתי רגיל במוצריה, עם דור שני של טעינה חוטית בהספקים של עד 240 וואט שנחשף לצד ה-GT5 בסוף החודש שעבר.
באתר GSMArena.com קיבלו לידיהם את הווריאנט המתקדם של ה-Realme GT5 לטובת בדיקה מעשית של יכולותיו – ומעניקים לנו סיבה נוספת לפנטז על היום בו חברות אחרות בשוק יתחילו לנסות וליישר קו עם הטכנולוגיות שמאפשרות יום שלם של עבודה בתוך פחות מעשר דקות של שימוש במטען בכל פעם.
כמקובל במבחנים מהסוג הזה, בדיקתו של ה-GT5 החלה כשהסוללה ריקה לחלוטין – עם זינוק ל-8 אחוזים בתוך 30 שניות ומעבר ל-15 אחוזי טעינה בתוך דקה אחת בלבד. 20 אחוזי טעינה לסוללה הגיעו בתוך 80 שניות מרגע חיבור המטען אל הקיר (מה שתואם במדויק את הצהרות החברה), 4 דקות בלבד נדרשו על מנת לראות זמינות של מחצית האנרגיה בסוללה ו-8 דקות העניקו טעינה של 80 אחוז – שאמורה כבר להיחשב מספקת עבור לא מעט משתמשים לטובת יום שלם של פעילות או אולי אפילו מעבר.

טעינת סוללות הופכת לרוב לאיטית יותר בהדרגה כאשר מתקרבים אל מלוא קיבולת האנרגיה שלהן מטעמי בטיחות (הפעלת זרמים ומתחים גדולים על סוללה עם קיבולת שקרובה אל הסף העליון עלולה לגרום לפריצה וקצר) וזה משהו שקורה גם ב-Realme GT5, כאשר הדרך מ-80 אחוזי טעינה אל 100 עגול אורכת 4 דקות נוספות ומביאה את זמן הטעינה מאפס לכ-12 דקות בערך. איטי קצת יותר מזמן הטעינה ל-100 אחוז ב-Realme GT3 – אבל עדיין מהיר פי 5.5 מזמן הטעינה ל-100 אחוז ב-Galaxy S23 Plus עם קיבולת סוללה דומה מאוד.

סביר להניח שלא כל הצרכנים באמת זקוקים למהירות טעינה משוגעת שכזו. הרבה תלוי באורח החיים ובאופי השימוש במכשיר – אך אנחנו מרגישים כי מדובר במנגנון שבהחלט יכול להוות בונוס נהדר למוצר במקרים ספציפיים בהם אנחנו חייבים להקפיץ את זמן השימוש הנותר בהתקלה וכמה שיותר מהר.

מעבר לטעינה ייחודית, ה-Realme GT5 כולל פאנל AMOLED של 6.74 אינץ' עם רזולוציית 2,772×1,240 פיקסלים וקצב רענון של עד 144 הרץ, שבב Snapdragon 8 Gen 2 בכיר של קוואלקום, אחסון UFS 4.0 פנימי של טרה-בייט בתוספת 24GB של LPDDR5X, מערכת אנדרואיד 13 עם ממשק Realme UI 4.0 מעליה, מערך צילום ראשי משולש עם חיישן 50 מגה-פיקסל עיקרי מבית סוני בעל ייצוב אופטי, תמיכה בקישוריות Wi-Fi 7, שבב NFC מובנה, משדר אינפרא-אדום מובנה ועוד – במחיר שווה ערך ל-520 דולר לפני מס.
ה-GT5 כנראה לא יוכל לתפוס את מקומה של סדרת ה-Galaxy S או אפילו את מקומם של דגמי Xiaomi ו-OnePlus בדירוג הפופולריות של מכשירים חכמים כאן בישראל – אך ה-Realme GT3 בגרסה המובילה עם טעינת 240 וואט אכן נחת בשוק המקומי ואף זמין לרכישה בו גם כיום במספר רשתות בתור המכשיר הזול ביותר (בהפרש ניכר) עם 1TB של אחסון, כך שיש סיבה לקוות ולהמתין גם להגעתו של הגלגול החדש מתישהו במהלך החודשים הקרובים.