היצרניות הסיניות מתחרות ביניהן על הפתרון הטכנולוגי הממותג הבלעדי המרשים ביותר – ואילו מפתחת שבבי ה-Snapdragon שואפת לפתרון אחיד ונפוץ שיספק 50 אחוזי טעינה בתוך חמש דקות בלבד
בזמן שאנחנו מתרשמים לטובה מטכנולוגיות הטעינה העתידיות של Oppo, שיאומי, Realme, Vivo ואחרות עם הספקים דמיוניים כמעט של 120 או 125 וואט – קשה שלא להתייחס גם לטכנולוגיית הטעינה המבטיחה החדשה אותה הציגה לנו חברת קוואלקום (Qualcomm), עם פוטנציאל משמעותי לככב בכמות גדולה הרבה יותר של מכשירים חכמים במגוון רמות תמחור בשנים הקרובות.
Quick Charge 5 ימצה את מלוא הפוטנציאל העכשווי בתקן ה-USB-PD (ר"ת USB Power Delivery) על מנת לספק למכשירים חכמים הספק טעינה מירבי של עד 100 וואט, שמהווה הכפלה כמעט פי 4 לעומת דור ה-Quick Charge 4.0 (ו-Quick Charge 4.0 Plus שהוסיף עוד הזדמנות לבלבול עבור הצרכנים) הנוכחי אשר התבסס על אותו התקן אך מימש אותו בכדי להציע הספק של עד 27 וואט בלבד.
העברת חלק מרכזי מבקרת הזרמים והמתחים החכמה מהמכשירים עצמם למטעני ה-Quick Charge 5, שבבי המרת מתח חדשים פרי פיתוחה של קוואלקום עבור הסמארטפונים ותמיכה במערכי סוללות עם שני תאים (קונספט שכבר ראינו בשימוש בטכנולוגיות הטעינה המתקדמות ביותר של השחקניות הסיניות) – כל אלו מאפשרים לחברה האמריקאית להצהיר על כך שהדור החדש יאפשר טעינה מהירה עם טמפרטורה מירבית נמוכה ב-10 מעלות צלסיוס ביחד לדורות ה-Quick Charge הקודמים, עם נצילות טובה יותר בעד 70 אחוזים ובקצב גבוה עד פי 4.
במצב האידיאלי, כשכל החלקים והתנאים הנכונים יהיו במקומם, טכנולוגיית ה-Quick Charge 5 תוכל לתמוך בטעינה של 50 אחוזים מקיבולת סוללת 4,500mAh בתוך חמש דקות בלבד בדרך לטעינה מלאה בתוך רבע שעה – זמן שיא שאפילו הטכנולוגיות המתחרות שמתפארות בהספקים גבוהים יותר ככל הנראה לא יוכלו להשוות בשלב זה.
מכשירים ראשונים עם תמיכה ב-Quick Charge 5 צפויים לצוץ על המדפים עוד לפני סוף השנה הנוכחית (אנחנו נהמר על השבב היורש של ה-Snapdragon 865 וה-Snapdragon 865 Plus בתור מי שיעניק את הסיפתח), וכעת זו נקודה טובה להתחיל בצינון קל של ההתלהבות הכללית: תקן ה-Quick Charge 5 אמור להפוך לנפוץ מאוד בשוק בשנים הקרובות עם תמיכה מסתמנת בו במסגרת כל שבבי ה-Snapdragon העתידיים מסדרה 600 ומעלה לכל הפחות, אך זה עדיין לא אומר שכל הדגמים אכן יוכלו להגיע עד להספקי טעינה של 100 וואט בכל מצב ובכל עת. התקן העתידי אינו מחייב שימוש בארכיטקטורות סוללה כפולות כתנאי סף, כאשר מכשירים עם סוללת תא יחיד כמו אלו שזמינות באופן ברוב המוחלט של הדגמים כיום יתמכו בהספקי טעינה מירביים של עד 45 וואט, עם כוכבית נוספת שנוגעת לכבלי הטעינה עצמם.
תקן ה-USB-PD מאפשר תמיכה בזרמי טעינה של מעט יותר מ-5 אמפר יחד עם מתחים של עד כמעט 20 וולט, אך רק כבלי Type-C ייעודיים שעברו תהליכי תקינה מתאימים יוכלו להגיע לזרמים והספקים מירביים בעוד שכבלים איכותיים סטנדרטיים יוגבלו בזרם של כ-3 אמפר שיגביל את מהירות הטעינה הראשונית. סמארטפונים יקרים ומתקדמים יוצעו ככל הנראה עם מטענים וכבלים תומכים ראויים, אך במכשירי ביניים ניתן בהחלט לדמיין מצבים בהם היצרניות יבחרו לחסוך את העלות ולפרסם את פוטנציאל הטעינה המהירה המירבי – עם הערת אגב קטנה על כך שהצרכן יזדקק לרכוש מטען וכבל מותאמים בנפרד.
למרות כל הכוכביות וההערות הללו, אנחנו שמחים ומתלהבים לקראת נחיתתו של תקן ה-Quick Charge 5. לפי כל הנתונים נראה שאפילו במצב ביניים הטכנולוגיה החדש תאפשר לרבים מאיתנו ליהנות מטעינה מהירה יותר, יעילה יותר וקרירה יותר – וכל זאת ללא תוספת משמעותית צפויה למחירים הכלליים של המכשירים כמובן.
המודעות לטכנולוגיות טעינה מהירה טובות יותר עולה ומתקדמת בקצב מרשים – ואנחנו מקווים שהיצרניות יצליחו לעמוד בכבוד בהבטחות מרחיקות הלכת שהן משמיעות