Office 2007
Microsoft Office 2007 – Who, who does not want to wear the Ribbon?
![]() |
בלובי העיתונאים הועברה לנו הדגמה של יכולות אופיס 2007, שהוא הגרסא ה-12 של חבילת התוכנות המפורסמת.
רובכם בוודאי שואלים את עצמכם מה עוד ניתן לשפר בחבילת התוכנות שעדיין לא נעשה? הרי אופיס 2003 מכיל לא פחות מ-31 סרגלי כלים, ורובנו משתמשים במעט מאוד מהם. חלק מכם עדיין משתמשים באופיס 97\' הוותיק וכלל לא רואים צורך לרכוש חבילת תוכנות חדשה, שמחירה לצרכן הביתי הוא לא קטן. חלק מכם אפילו החליטו לעבור למקבילה החינמית, Open Office, שמכילה את כל האופציות הפופולאריות בגרסא רזה.
אז מה כבר ניתן לחדש באופיס עבור משתמש הקצה? על פי מיקרוסופט, לא מעט.
אופיס 2007 יביא שתי בשורות עיקריות לקהל משתמשיו – הבשורה הראשונה היא נגישות וקלות שימוש בכל התכונות שלא ידעתם על קיומן בגרסאות הקודמות.
יש לציין כי לא הוסרו אופציות מיותרות, וכי כל האופציות השימושיות יותר (ופחות) מהגרסאות הקודמות ממשיכות איתנו לגרסא הבאה של חבילת התוכנות, שהפעם תהיינה קלות ונגישות יותר למציאה בהקשר הנכון, ופשוטות לשימוש.
הבשורה השנייה היא עדכון המידע באופן רוחבי בזמן אמת, דבר המתאפשר בעזרת המעבר לקבצים מבוססים XML.
נגישות וקלות
חלקכם משתמשים בצורה בסיסית ביותר בתוכנת אופיס שלכם – משנים פונט, מוסיפים טבלה – מקסימום מקשטים את הקובץ ב-"Word Art". אולי למדתם בעבר איך להשתמש ב-Excel כדי לייצר גרף בסיסי.
חלק מכם אולי בטוחים יותר ביכולות שלכם כמשתמשים מנוסים, שמכירים פונקציות עמוקות יותר של חבילת התוכנות.
על פי מיקרוסופט, שתי קבוצות המשתמשים לא ממצות אפילו אחוזים בודדים מהפוטנציאל הגלום בתוכנה הקיימת, ולא באשמתם – הפונקציות פשוט לא נגישות להם.
על מנת לענות על בעיה זו, פותח "סרט המשימות": The Ribbon.
לא עוד סרגלי כלים ללא סוף, עם אייקונים קטנים ולא תמיד ברורים. מעתה, במקום סרגלי הכלים יופיע סרט משימות אוטומטי שיתעדכן על פי הצורך של המשתמש, ויציג את המשימות הרלבנטיות לפונקציה לה המשתמש זקוק – הסרט יחליף אוטומטית את האופציות המוצגות עליו לפונקציות טקסט ברגע שתפתחו תיבה מתאימה. הוא ישתנה בהתאם לפונקציות הקשורות בשקופית ברגע שתצאו מהתיבה אל השקופית שבה היא נמצאת, וכך הלאה – לתמונות, גרפים, פונקציות ומשוואות מתמטיות מורכבות (שעד היום היוו אתגר לא קטן לרובנו) וכו\'.
מפתחי התוכנה, שהיו קשובים לקהל המשתמשים בעת פיתוח התוכנה, קיבלו בקשות רבות לפונקציות חדשות שיוכללו בחבילה החדשה – וחלק לא קטן מאותן הבקשות, באופן אבסורדי, התייחס לפונקציות שכבר היו קיימות בגרסאות ישנות יותר. כאן נכנס לתמונה ה- Ribbon – ממשק מונחה תוצאה, שמטרתו היא להציף אל פני השטח את כל אותן פונקציות חבויות שעשויות להקל את פעולת יצירת הקבצים שלנו.
כתוצאה מהחיסכון בשטח העבודה שנוצר עקב חיסול אינספור סרגלי משימות, ה-Ribbon יכול להציג לנו גרפיקה עשירה וברורה יותר שמסמלת כל פונקציה. במידה ואנחנו עדיין לא מתמצאים ברזי כל אייקון, תיבות טיפים (Tool Tips) המכילות הסבר מפורט יותר, יוצגו בפנינו.
![]() | ![]() |
אבל אלו הם האמצעים, מהי המטרה?
ובכן, כפי שמיקרוסופט מגדירה זאת, המטרה (מעבר לנוחות וקלות) היא Great Looking Documents – מסמכים שנראים נהדר.
נניח וכתבתם טקסט – הוספתם תמונה, שיניתם פונט – מה הלאה?
סרט המשימות יציג בפניכם כלים לשיפור מראה הטקסט במספר לחיצות בודדות – שינוי זווית תלת ממדית, הוספת עיצוב עמוד, הוספת צבעי רקע מורכבים וכן הלאה.
אחד הפיצ\'רים המעניינים המתאפשר ע"י השימוש ב-XML, הוא עדכון מראה הטקסט בזמן אמת – תצוגה סופית של התוצאה עוד לפני שבחרתם את העיצוב, כלומר מיד עם מעבר סמן העכבר מעל האופציה.
מגוון רחב של תבניות עיצוב יהיה כלול היישר מן הקופסא, אך אתם כמובן תוכלו ליצור עיצובים נוספים משלכם.
אבל – מה אם יש צורך לעדכן את הטקסט מאוחר יותר? אל דאגה, אין צורך לפגוע בעיצוב, שהוא נפרד מהתוכן. על מנת לעדכן את התוכן, תיפתח עבורכם תיבת טקסט פשוטה וקריאה לצד המוצר המוגמר.
כל הנאמר לגבי טקסט יכול להיות מוחל גם על תמונות שעבורן יוקפצו אופציות לעריכת צורה, גבול, או צבע. כמו כן על טבלאות, שמעבר לבחירת גודל טבלה ויזואלי, ללא צורך לציין מספרי שורות ועמודות, יהיה ניתן לבחור תבנית מעוצבת מראש עבור הטבלה, ומעבר לכך יוצגו בפניכם פונקציות מתקדמות של עיבוד מידע.
אופציות נוספות יוצעו לכל פונקציה אפשרית אחרת בגוף המסמך שלכם, שמעליה תעבירו את סמן העכבר – סרט המשימות יציע לכם דרכים להפוך את המסמך שלכם ליותר אטרקטיבי.
יתרה מזאת – השימוש בטכנולוגיית XML יאפשר לכם לשנות את הסגנון והעיצוב של מספר קבצים בו זמנית, וכך ליצור סגנון הייחודי לבית עסק, למשל.
התוצאות הן מרשימות ביותר – ומגיעות לרמה שיכולה להתחרות בתוצאה של גרפיקאי מקצועי. אין ספק כי אופציות אלו הן בעלות פוטנציאל לחסוך הון לגופים עסקיים שצריכים לייצר מצגות או מסמכים לצורכי שיווק (וגם יכולים להסיח את דעתו של המורה שלכם מהתוכן הדל בעבודה המסכמת לקורס).